Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bozbey’in yönetim modeli: 17 ilçeyle ortak karar, kent kesimleriyle plan!

Köşe Yazısını Dinle

Gerçi… CHP, 31 Mart yerel seçimi için Mustafa Bozbey’in Büyükşehir adayı olduğunu henüz resmen açıklamadı, ama bu konuda partide tam mutabakat olduğu da açıklamalara yansıyor.

Nitekim…

CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın “İlk Parti Meclisi toplantısında Bozbey’in adaylık kararı alınacak” dediğini 8 Aralık Cuma günü aktardık.

Dün de…

Bozbey’i, yeniden CHP Büyükşehir Adayı olarak başladığı saha çalışmaları sırasında, Olay İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan’ın odasında ağırladık.

4 seçim…

Art arda seçilip, aralıksız 20 yıl Nilüfer Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Bozbey’in ilk değerlendirmesi şu oldu:

“Dünyada kentler yarışırken Bursa lig düşüyor. Düşen yalnızca Bursaspor değil, Bursa kenti de ligden düştü.”

Kafasındaki…

Yönetimi planını anlatırken, geçmiş dönemleri de anımsatarak şunu sordu:

“Bursa’da bugüne kadar Büyükşehir Belediye Başkanı’nın 17 ilçe belediye başkanıyla toplantı yapıp ilçelerin sorunlarını tartıştığını duydunuz mu?”

Bu noktada…

“Aslında bu toplantılar periyodik olarak yapılmalı” dedi ve kafasındaki modelini aktardı:

“Büyükşehir Belediye Başkanı başkanlığında ve koordinasyonunda 17 ilçe belediye başkanıyla düzenli toplantılar yapacağız. Herkes derdini, isteğini orada söyleyecek. Belli noktalarda da ortak karar alacağız.”

Şunun altını çizdi:

“Hangi partiden olursa olsun belediye başkanlarıyla koordinasyon sağlayacağız. Çünkü bu toplantılarda alınacak kararlar Bursa’yı etkileyecek.”

Seçilirse ilk yapacağını da açıkladı:

“Bursa’nın planı yok. Son 5 yılda çevre iller gelişirken Bursa düşüyor. Biz göreve gelirsek 25, 50, 100 yıllık planlamalar yapacağız ve bunu yerel anayasa haline getireceğiz.”

Şunu da ekledi:

“Planlamayı da sadece bürokratlarla değil, kentin her kesiminin yer alacağı toplantılarda tarafları bir araya toplayıp yapacağız. Tüm başkanlar da altına imza koyacaklar.”

Anıları yaşayan, hikayesi olan bir kent…

Sohbette… CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey en çok kentin değerleri üzerinde dururken, “hikayesi olan bir kent” vurgusu yaptı:

“40 merdivenlerde maç izleme hikayemiz kalmadı, Atatürk Stadyumu ve yanındaki spor salonunu koruyamadığımız için torunlarımıza anlatacak hikayemiz kalmadı.”

Şunu da ekledi:

“Avrupa’nın herhangi kentine gittiğinizde görürsünüz. Kentin değeri olan orijinal yapıları korumuşlar.”

Bursa için öncelikleri var: Depreme hazırlık, kentsel dönüşüm, ulaşım

Mustafa Bozbey… 20 yıllık Nilüfer Belediye Başkanlığı döneminde katılımcı yönetim modelini uyguladı.

Olay Medya’ya…

CHP Büyükşehir Adayı olarak yaptığı ziyarette de, 4 önceliğini açıkladı:

Bir…

“Birinci derece deprem riski olan Bursa’yı acilen depreme hazırlıklı kent haline getirmeliyiz. Fay hatları da planlara işlenmeli.”

İki…

“Kentsel dönüşüm için alternatif çalışmalarımız var. Bursa için çok değişik bir model uygulayacağız.”

Üç…

“Raylı sistemlerin özelliği, yolcunun olduğu yere gitmesi. Fakat Bursaray yoğunluk noktalarının yanından geçiyor, yolcu ulaşmaya çalışıyor.”

Şunu söyledi:

“En başta ‘Gelin metro yapalım’ dedim, metronun da mahallelerden geçmesini önerdim, ama bu sistem tercih edildi.”

Dört…

“Mevcut nüfusun korunması için nitelikli plan yapmalıyız. Kontrollü sanayiyle yeni göçler önlenecek.”

CHP’nin üzerinde oy alacak adaylar aranıyor

Sorumuz üzerine… CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey, ilçe belediye başkan adaylarıyla ilgili kriteri açıkladı:

“CHP, kazanacak adaylarla yola çıkmak için titiz bir çalışma yürütüyor. Partinin üzerinde oy alacak adaylar bulmak istiyor.”

Bu noktada…

Aday belirleme çalışmalarının 4 kademeli olduğunu anımsattı ve ilçelerde aday adaylar, parti örgütleri ve esnafla görüşme aşamasının tamamlandığını söyledi.

İYİ Parti’de ‘dışlandım’ deyip istifa kararı aldı, 200 kişi daha ayrılıyor

Ferit Gürsoy… Merkez sağ kökenli siyasetçi. Kuruluşundan beri İYİ Parti’de. Halen de Yıldırım Belediye Meclisi İYİ Parti Grubu Sözcüsü ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi olarak görev yapıyor.

Yıldırım’ın her sorununa koştuğu için Yetiş Ferit olarak anılıyor.

31 Mart için…

Yıldırım’dan aday adayı olan Ferit Gürsoy, geçen hafta “ilçe yönetimiyle kan uyuşmazlığı” gerekçesiyle başvurusunu geri çekti.

Şimdi de…

Birlikte siyaset yaptığı 200 kişiyle İYİ Parti’den istifa kararı aldı. Gerekçesini de şöyle açıkladı:

“Yıldırım’daki hiçbir programa çağrılmadım, yok sayıldım. Yıldırım İlçe teşkilatının Genel Merkez ve Grup toplantısına ne davet edildim, ne de bilgilendirme yapıldı. Bunlar, bardağı taşıran damlalar oldu.”

Düşüncesi şu:

“Parti içi rekabeti normal görürüm. Ama dışlanma, ötekileştirme, yıldırma, iftira ve dedikoduyu anlamakta zorlanıyorum.”

Dilek Durak’tan İYİ Parti’ye adaylık başvurusu

Onu… AK Parti Nilüfer’deki çalışmalarıyla tanıdık. Mahallelerde kadın kooperatifleri kurulmasına öncülük etti, kadın siyaseti yaptı, DEVA Partisi Mudanya İlçe Başkanı olarak ayak basmadık yer bırakmadı.

İYİ Parti’de de aynı tempoyu sürdürüyor.

Yanı sıra…

Farklı üniversite mezuniyetleriyle akademik kariyerini geliştiren Dr. Dilek Durak, 31 Mart yerel seçimi için İYİ Parti’den Mudanya Aday Adayı oldu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X