Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bu çağrıya dikkat: Umudumuzu kaybedersek her şeyi kaybederiz

Günlük heyecanlar ve olaylar arasında pek üzerinde durulmayan bir nokta var. Daha doğrusu, vatandaşın kafasını karıştıran ve çelişki yaşatan bir psikolojik ortamda yaşıyoruz.

Bir yanda…

15 Temmuz’da sokağa ve meydanlara çıkıp dünyada darbeyi engelleyen ilk halk olmanın ve tanklara karşı topyekûn direnmenin hazzı yaşanıyor.

Diğer yanda…

15 Temmuz’dan bu yana ortaya çıkan görüntüler ve bilgilerle işin vahametini giderek daha fazla anlayan ve bu nedenle de devlete sızmanın ötesine geçip kuşattığı ve yer yer de ele geçirdiği anlaşılan bir yapı nedeniyle yaşanılan umutsuzluk var.

İşte…

Giderek toplumun duygu ve ruh hali çelişkisi haline dönüşen ve moral bozucu aşamaya doğru hızla ilerleyen bu tabloya CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın dikkat çekti.

Özellikle de…

Yavaş yavaş ortaya çıktığı gözlenen umutsuzluk noktasında tespitler yaptı.

Söylediği şu:

Millet bizi çözüm sizsiniz diye yolladı. Çözümsüzlük bize yakışmaz.”

Üzerinde durduğu nokta şu:

Siyasetçi olarak asıl görevimiz, ülkemiz zor dönemden geçerken insanlara umut vermek.”

Ardından…

Geçen hafta Çanakkale’de Anafartalar Zaferi’nin 101. yılı törenine ilişkin izlenimlerini dile getirdi:

Atatürk’ün kalbine giden şarapneli cebindeki saatin engellediği ve kurtardığı noktada bir tiyatro gösterisi vardı. Savaş anında askerlerin yaşadıkları sahnede canlandırıldı.”

Önemsediği nokta şu:

Savaşın en acımasız anlarında Atatürk millete umut verdi. Ölmeyi emrettiği askerlere bile geleceğe dair umut aşıladı. 3 dakika sonra şehit olacaklarını bildikleri halde vatanın geleceği için umutla savaştılar.”

Sonra da şu çağrıyı yaptı:

Bugün 1. Dünya Savaşı’nda değiliz, Kurtuluş Savaşı da yok. Bu umut bu dönem neden olmasın?”

Umudun yolunu da gösterdi:

Tam bağımsız Türkiye için şartlar ne kadar kötü olursa olsun, Atatürk’ün söylediği gibi, asıl mağlubiyet umudun kaybedilmesiyle oluyor.”

Üzerine basa basa şunu söyledi:

Bugün her şeye karşın o kadar umutsuz değiliz, olmamalıyız. Üstelik şu ortamda, en yüksek oranda çözümden yana umutlu olmalıyız. Bunun için de tek bir şansımız var. O da, tam bağımsız Türkiye ve Atatürk ilkeleri.”

Mesajı da net:

Umudumuzu kaybettiğimiz zaman her şeyimizi kaybederiz. Bunu hiç aklımızdan çıkarmayalım. Çünkü, güzel günler bizi bekliyor.”

Şunu da ekledi:

Ben umutluyum.”

 

10 telefondan 7’sinde “mağduriyet” iddiası!

 

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’la sohbet etmek pek de kolay olmadı. Cep telefonu durmaksızın çalıyor, o da siyaset tarzı gereği cevap veriyor.

Yanımızkdayken yaptığı konuşmalarda şunu gördük:

Gelen 10 telefondan 7’si “çaresizlik” iddiası ve “yardım isteği” var. Özellikle 15 Temmuz sonrası kanun hükmünde kararnamelerle işine son verilen, açığa alınanlardan “Paralel yapıyla ilgimiz yok, ama mağduruyuz” diyenler yardım istiyorlar.

Yanı sıra…

Kapatılan okullardaki öğrenci velilerinin soru ve sorunlarıyla işsiz kalan ve iş de bulamayan eğitimciler kendilerini anlatmaya çalışıyorlar.

 

Kentlilik bilincinde toplumun ortak noktası: Bursaspor

 

Anadolu kentlerinin bir özelliği var. Sportif öyküler ve heyecanlar yerelde toplumu çok hızlı bir şekilde etkiliyor.

Nitekim…

Bu heyecan maç günleri kentin tüm havasına yansıyor. Heyecanın Bursa’da biraz daha ileri boyutta olduğu Bursaspor’un şampiyonluğu sırasında çok net şekilde ortaya çıktı. Karışık demografik yapısına karşın kentte yaşayanların ortak noktasının Bursaspor olduğunu hep birlikte gördük.

O bakımdan…

Her zaman Bursa’nın en önemli markası özelliğinde olan Bursaspor bu marka değeri yanında toplumu buluşturan yanıyla da sosyolojik misyon üstleniyor.

İşte…

Bu hafta sonu başlayacak yeni sezon öncesinde, Bursaspor’un toplumu birleştirici özelliğini ele alan bir etkinlik var. Bursa Konuşuyor etkinlikleri çerçevesindeki programı Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ile konuşurken şunu söyledi:

Bursaspor’umuzun hem sportif başarıları için toplumsal desteği arttırmak, hem de kent kültürü ve kentlilik bilincinde Bursaspor’un yerini konuşmak istiyoruz.”

Program…

17 Ağustos Çarşamba, yani yarın saat 14.00’te Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Uludağ Salonu’nda başlayacak. BKK Başkanı Hasan Çepni’nin moderatörlüğündeki programa Bursaspor Başkanı Ali Ay, Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu katılacaklar. Bursalı olması yanında sıkı bir Bursasporlu olan Kastamonu Üniversitesi’nden Yard. Doç. Dr. Ersoy Soydan da çarpıcı bir sunum yapacak.

 

Şehreküstü-Cumhuriyet Caddesi arasında yenileme var

 

Çarşılar çok güzel oldu… İlk adım Okçular’da atılmıştı, sonra Havlucular Çarşısı yenilendi. Buna hanlar eklendi.

Arkasından…

Ulucami’nin batı kapısının bulunduğu Fevzi Çakmak Caddesi’nde yenileme başladı. Atatürk Caddesi’nden aşağı doğru yapılan çalışmalar Cumhuriyet Caddesi’ne kadar geldi.

Şimdiyse…

Osmangazi Belediyesi yeni bir projeyle Şehreküstü-Cumhuriyet Caddesi arasını yeniliyor. Böylece, Atatürk Caddesi’nden başlayıp çarşıları birleştiren ve Cumhuriyet Caddesi’ni aşıp Şehreküstü’ye kadar inen bölümde Fevzi Çakmak Caddesi kentin tarihi görünümüyle bütünleşecek.

Aslında…

Kentin göbeğindeki çarşıları tarihi dokusuyla birleştirecek çalışma daha önce başlayacaktı. Fakat 15 Temmuz araya girince proje başlangıcı gecikti.

Bu arada…

Şehreküstü’nde bulunan Osman Gazi Heykeli ile çevresinde bulunan yeşil alan da elden geçirilecek ve bozulan yerler düzeltilecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X