Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bu da Bakan farkı: Güçlü Bursa için 8 saatlik 2 toplantıya geliyor

Şunu biliyoruz… Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, göreve geldiği ilk günden beri Bursa konularına daha yakın ilgi gösteriyor.

Bunda…

Bursa gibi sanayi kenti Kocaeli Milletvekili olmasının yanında, kuşku yok ki Müsteşarı Ersan Aslan’ın Bursalı olmasının da etkisi var. O bakımdan, her fırsatta Bursa’ya gelip bakanlığıyla ilgili konuları bizzat takip ediyor.

Nitekim…

Bu akşam müsteşarından genel müdürüne ve tüm daire başkanlarına kadar A Takımı ile birlikte Bursa’ya gelecek olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yarın Hilton Oteli’nde sabah başlayıp akşam sona erecek şekilde tam 8 saat boyunca iki çalıştaya katılacak .

Çalıştaylar…

Bursa sanayisi için lokomotif özelliği taşıyan otomotiv ve tekstil sektörlerinin hem bu gününü, hem geleceğini çok yakından ilgilendiriyor.

Programa göre, Bakan Işık ilk olarak yarın saat 09.30’da Ulusal Otomotiv Tedarik Sanayi Çalıştayı’na katılacak.

Ardından…

Saat 14.30’da yine Hilton Oteli’nde ikinci toplantı olarak Tekstil Sektörü Çalıştayı toplanacak. Bakan Işık başından sonuna kadar, 8 saat boyunca iki toplantıda da bulunup Bursalı sanayici ve işadamlarını bizzat dinleyecek.

Gerçekten…

Bugüne kadar hiçbir Bakan’ın gelip de 8 saatini toplantıya ayırdığını hiç görmedik. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın farkı tam da bu noktadan başlıyor.

Çalıştayların ne anlama geldiğini dün AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Hüseyin Şahin’e sorduk.

Anlattıkları ortaya daha da özel ve önemli bir tablo çıkardı:

Bakanımız sanayi üretiminde günün şartlarına uygun yeni bir yapılanma üzerinde çalışıyor. Bu kapsamda, Bursa’nın 2 lokomotif sektörü otomotiv ve tekstilde güçlü yanlarını ortaya çıkarmak istiyor.”

Amacı şöyle özetledi:

Bursa hem tekstil, hem otomotiv kenti. Bu 2 sektörde güçlü yanları ortaya çıkarırken, sürdürülebilirliği konusundaki ihtiyaçlar tespit ediliyor.”

Şu rakamlar önemli:

23 ana kalemdeki 12 bin maddede ekonomimizin daha da iyileştirilmesini önemsiyor. Özellikle de tekstil ve otomotivde ihtiyaçların çözümüne yönelik Bakanlığın neler yapabileceğini ortaya çıkarmak istiyor.”

 

Bakan-Vali yakın arkadaşlığı

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın her konuda Bursa’ya ilgisini sağlayan etkenlerden biri de Vali Münir Karaloğlu oluyor.

Çünkü…

Işık 2007 genel seçiminde AK Parti’den Kocaeli Milletvekili seçilirken, bugün Bursa Valisi olarak görev yapan Münir Karaloğlu o dönem Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri’ydi.

Yakınlıkları da o dönemdeki dostluklarından geliyor.

 

Kayak Öğretmenleri öneriyor: Dağ Yönetim Birimi!

 

Uzun uzun tekrarlamaya gerek yok; Uludağ’da karmaşık bir yapı var ve bırakın yerele devretmeyi, kimse yetkisini bir başkasıyla paylaşmaya bile yanaşmıyor.

Sorunlar da…

Tartışılmasına karşın sonuca ulaşılamadan vaatler dosyası içinde kalıyor.

Dün sabah…

Kayak Öğretmenleri Derneği’nin sohbet toplantısında konuşmaları dinlerken şunu düşündük:

Uludağ’da kayak öğretmenleri de konunun önemli taraflarından biri.

Çünkü…

Kullanılış amacı ve geleceğe yönelik turizm beklentileri kapsamında öncelikle Uludağ bir kayak merkezi ve kışın buraya gelenler ya kayak yapmayı ya da kayak öğrenmeyi hedefliyorlar.

O bakımdan…

Otellerin içinde başka bir dünya yaşanırken, pistlerde başka gerçekler ortaya çıkıyor. İşte tüm bu unsurları bir araya getirecek bir organizasyon gerekiyor.

Yolunu da…

Dağın turizm ve spor yönlerini birlikte kucaklayan Kayak Öğretmenleri Derneği Genel Sekreteri Dr. Okan Gültekin dün gösterdi:

Uludağ’ın en büyük sorunu, tek merkezde yönetilememesi. O nedenle, bizim de içinde yer alacağımız bir Dağ Yönetimi Birimi oluşturulmalı.”

Bu noktada…

Dağda yolunu kaybedenlerden pistlerde yaşanan kazalara kadar her hareketin içinde kayak öğretmenlerinin olduğuna dikkat çekiyorlar.

Türkiye’de kayak eğiticiliğinin önemli isimlerinden Mahmut Eroğlu’nun da katılıp anılarıyla renk kattığı toplantıda Kayak Öğretmenleri Derneği Başkanı Yahya Usta şu önerileri sıraladı:

Kayak pistlerinin güvenliği mutlaka sağlanmalı. Teleferik devreye girdikten sonra günübirlikçilerin pistlere çıkmalarının engellenmesi gerekir.”

Şunu da ekledi:

Üniversite festivalleriyle Uludağ’dan uzaklaşan aileleri sömestr tatillerinde yeniden döndürmenin yolu da bulunmalı.”

 

CHP Osmangazi’deki 3 yıllık İsmet Karaca dönemi!

 

Aslında… Bir siyasi partide 3 yıllık dönem çok da uzun değil. Ne var ki, 3 yıllık İsmet Karaca dönemi CHP Osmangazi için çok özel dönem oldu.

Kuşku yok ki…

Bu dönem “partinin rekorları” olan başarıların bazıları, özellikle yerel seçimde oy artışı gibi başarılar adayın katkısı ile de doğrudan ilişkili.

Nitekim…

İl Başkanlığı’ndaki 2 odadan alıp kendi binasına taşıdığı CHP Osmangazi’de oy oranını yüzde 20.8’den yüzde 31.5’e böyle çıkardı. Fakat şu gerçeği de unutmamak gerekiyor: Başarısızlık olsaydı, faturayı ilçe başkanı ödeyecekti.

Yanı sıra…

Siyasete 1990 yılında SHP Gençlik Kolları’ndan başlayan, CHP’de Osmangazi ve İl gençlik kolu başkanlıkları yapan, Yılmaz Akkılıç döneminde gençlikten sorumlu İl Başkan Yardımcısı olan İsmet Karaca gördüğümüz kadarıyla 3 yıllık CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı döneminde sürekli sahadaydı.

Dahası…

Bu dönem CHP Osmangazi kent sorunlarına da duyarsız kalmadı, hep kentten ve halktan yana olarak eylemlerde yer aldı.

İşte…

CHP Osmangazi’de böyle bir dönem, İsmet Karaca’nın milletvekili aday adayı olmak için istifasıyla sona erdi.

 

Tatlıoğlu kardeşlerin acı günü

 

Bursa kamuoyunun tanıyıp sevdiği isimlerden Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ile Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ve İlhan Tatlıoğlu’nun babaları Durali Tatlıoğlu dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

Cenazesi bugün cuma namazı sonrası Orhaneli’nden kaldırılacak Durali Tatlıoğlu’na rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X