Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bu da bir ilk oldu: TBMM Başkanı Tatlıoğlu’nu konuşması için kutladı

Startı… 23 Ekim günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu’nda verildi. 1 ay süren ve 22 Kasım’da sona eren komisyondaki bütçe maratonunda 101 kamu kurum ve kuruluşuyla 125 üniversitenin bütçeleri için 19 birleşimde 190 saat 34 dakika komisyon çalışması yapıldı.

Ardından…

1.-yazi-icin-iyi-parti-bursa-milletvekili-prof.-dr.-ismail-tatlioglu-tbmm-butce-finali-konusmasi.pngTürkiye’nin 2019 yılı bütçesi, teknik tanımıyla 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi 10 Aralık’ta TBMM Genel Kurulu’na geldi. 12 gün boyunca 12 birleşimde toplam 155 saat süren görüşmeler sonucu, en uzun gece olan 21 Aralık Cuma akşamı sona erdi.

Komisyon ve genel kurulda 4 bin 298 sayfa tutanak tutulurken, TBMM Genel Kurulu’ndaki 12 günlük maraton süresince AK Parti’den 133, CHP’den 144, HDP’den 92, MHP’den 85, İYİ Parti’den 82, lehte ve aleyhte de 22 olmak üzere toplam 558 milletvekili konuşma yaptı.

İşte…

Böylesine yoğun maratonun sonunda yıllarca liderlerin konuşmalarıyla final yapan bütçe için bu kez kürsüde liderler yerine, Grup Başkanvekilleri vardı.

İYİ Parti’deyse, milletvekili olmayan Genel Başkan Meral Akşener locadaki yerini alırken 80 dakikalık Grup konuşması ekonomik ve siyasal boyutlarda olmak üzere ikiye ayrıldı.

İYİ Parti’nin bütçeye ekonomik nedenlerle neden karşı olduğunu 43 dakikalık konuşmasında Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu anlattı.

İşte…

O konuşması sonrası İsmail Hoca yerine oturmuştu ki, görevli kavas not getirdi. Tatlıoğlu açıp okuduğunda büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Çünkü…

TBMM Başkanı olarak bütçe oturumlarını yöneten Binali Yıldırım el yazısıyla şunu yazıp gönderdmişti:

İsmail Bey.

Seviyeli, anlaşılabilir, etkili bir konuşma yaptınız.

Tebrik ederim.

Açıkçası…

Bir bütçe görüşmesinde bir TBMM Başkanı’nın, konuşmasından dolayı bir muhalefet milletvekiline teşekkür etmesi ilk kez yaşanıyor.

Bunun…

Tatlıoğlu’na olması elbette önemli, fakat Meclis Başkanı Yıldırım’ın gösterdiği hoşgörü ve bunu jeste dönüştüren kutlama notu da çok önemli.

O nedenle…

Cumartesi gününden beri AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Binali Yıldırım’ı sergilediği bu davranış nedeniyle kutlamak gerekiyor.

 

Kadın milletvekilleriyle kar hatırası

 

2.-yazi-icin-emine-erdogan-kadin-milletvekilleriyle-kar-hnatirasi-ve-emine-yavuz-gozgec-001.pngFotoğraf… Ankara’da yoğun kar yağışının olduğu hafta Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bahçesinde çekildi.

AK Parti’nin kadın milletvekilleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan sohbet ve fikir alışverişinin ardından Beştepe’de kar hatırası için fotoğraf makinesinin karşısına geçti.

Görüntüye içten duygular yansırken, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de diz çökerek yer aldığı fotoğraf karesiyle mütevazılığını gösterdi.

 

Çavuşoğlu çarşıda alışveriş yapanlarla sohbet etti, sarılıp kucaklaştı

 

3.-yazi-icin-hakan-cavusoglu-carsida-001.jpgHafta sonu… Çarşıda yılbaşı alışverişinin yoğunluğu yaşanıyordu. Geçen dönem Başbakan Yardımcısı olarak hükümette yer alan, halen de TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı olarak icra görevi üstlenen AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu namazını kıldığı Ulucami’den çıkıp çarşının kalabalığına karıştı.

Yanında…

Kendisini uzaktan izleyen koruma polisi dışında kimse yoktu. Ulucami’nin çevresinde, Kapalıçarşı’da, Uzunçarşı’da, Bakırcılar Çarşısı’nda alışveriş yapanlarla konuşurken ortaya içten görüntüler çıktı.

Kimi…

Karşısında eski Başbakan Yardımcısı olduğuna inanamadı, kimi sarılıp hatıra fotoğrafı çektirdi. Bir yandan da Çavuşoğlu konuştuğu kişilerden yaşanan sorunları dinledi.

Çavuşoğlu dün de, AK Parti yöneticileriyle birlikte karakol ve hastane ziyaretleri yaptı, yeni yıla kentin sokaklarında insanlarla buluşmayı sürdürerek girdi.

 

Cavit Çağlar’dan geride kalan yıla Abidin Usta lezzetleriyle veda

 

4.-yazi-icin-cavit-caglar-abidin-usta-lokantasi-kestel,-abidin-sakir-ozen,-olay-medya-yonetici-ve-yazarlari-001.jpgTanıyanlar bilir… Devlet eski Bakanı ve Olay Medya Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Çağlar geleneklerine son derece bağlıdır. Dostlarıyla bir arada olmayı da, alışkanlıklarını sürdürmeyi de önemser.

Nitekim…

Bursa’ya eskisi kadar sık gelemese de, geldiği zamanlarda birlikte siyaset yaptığı ya da Bursaspor yönetiminde yer aldığı arkadaşlarıyla siyasetsiz ve gündemsiz sohbetler yapar.

Ayrıca…

Fırsat buldukça da Bursa’nın lezzet mekanlarına eski alışkanlıklarını sürdüren ziyaretlerde bulunur.

İşte…

Bu kapsamda yıllarca Çarşı’daki lokantasına uğradığı eski dostu rahmetli Abidin Özen’in Kestel’deki lokantasına mutlaka gider. Yılın son günü, Olay Medya yöneticileri ve yazarlarından bazılarıyla birlikte Abidin Usta’da bu kez oğlu Abidin Şakir Özen’in konuğu oldu.

Olay Medya Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Açıkel ve Semih Vardarbaş’ın da katıldıkları yemek neşeli bir ortamda geçti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X