Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bu ‘ilk adım’ haberi de çok önemli: Mudanya Çevre Yolu proje ihalesi!

Köşe Yazısını Dinle

2005 yılıydı… Erol Demirhisar’ın ikinci dönem Mudanya Belediye Başkanı olarak görev yaparken, Mudanya’da trafik de kendini hissettirmeye başladı.

Zaten…

Mudanya’nın şirin sahil beldesi ve Bursa’nın yazlık kampı özelliklerinden her mevsim yaşamın hareketlendiği bir kente dönüşmesi de o yıllarda oldu.

Kendini hissettirmeye başlayan konulardan biri trafikti.

Hafta sonları Bursa’dan gelenlerin oluşturduğu trafik yoğunluğu, Kumyaka-Tirilye yönüne gideceklerin Mudanya’nın tarihi yapılarla çevrili dar caddelerine sığamaması da arayışı getirmişti.

Bir gün…

Sohbet ederken Demirhisar şunu söylemişti:

“Bursa’dan gelip Kumyaka ve Tirilye’ye gidecekler Mudanya içine girmemeli. Tepederbent’ten Yıldıztepe’ye bir yol bunu çözer.”

Bir ara…

Yıldıztepe’nin tünelle geçilmesi düşüncesi gündeme gelse de, akıllarda Erol Demirhisar’ın yamaçlara önerdiği yol kaldı.

O yol…

2016 yılında, dönemin AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Erdal Kaya’nın girişimiyle gündeme geldi, biz de 20 Ocak 2016’da aktardık:

“Tepederbent’te yeni hastane yanından, Mudanya’nın çıkışındaki Yıldıztepe’ye kadar gelir. Siteler-Yenimahalle, Ömerbey, Halitpaşa gibi mahallelere inişler verilerek ulaşım sağlanır.”

Son 2 yıl…

AK Parti Bursa milletvekilleri Mudanya’nın güney yamaçlarından geçecek Çevre Yolu’nu gündemlerine aldılar ve Ulaştırma Bakanlığı’yla görüşmelerde hep masaya getirdiler.

Sonunda da…

Mudanya Çevre Yolu için ilk adım özelliği taşıyan kararı Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü aldı ve proje ihalesi açtı.

29 Kasım Salı günü Bursa’da yapılacak ihaleyi kazanan firma 700 günlük sürede Mudanya Çevre Yolu projesini hazırlayacak ve sonrasında yapım ihalesine çıkılacak.

Proje…

İhale aşamasındaki Kuzey Çevre Yolu ile bağlantılı olarak Teperderbent’ten başlayıp Yıldıztepe yakınlarında sona erecek.

Bir bağlantı da Gemlik-Mudanya Sahil Yolu olacak.

 

Gürsu Kavşağı trafiği de çözüm bekliyor

Gerek… Elektronik posta kutumuza, gerek sosyal medya hesaplarımıza sık sık Ankara yolu trafiği yakınmaları geliyor.

Özellikle…

Kestel ve Gürsu’daki sanayi bölgeleri vardiya değişimi saatlerinde Gürsu Kavşağı’nda trafiğin durduğunu aktaran okurlar, “Kentin doğusunda trafik ne zaman düzelir?” diye soruyorlar.

Bildiğimiz kadarıyla…

Ankara Caddesi güneyinden planlanan yolla birlikte bu bölge için de yeni planlama düşünülüyor.

 

Uludağ’da özerk turizm için ilk adım: Alan Başkanlığı yasası Meclis’te

İşareti… Son yerel seçim miting için Bursa’ya geldiğinde Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan verdi ve Uludağ’a Alan Başkanlığı kurulacağını açıkladı.

Takibini de…

Son Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu üstlendi.

Nitekim…

5 Ocak 2020 günü bu sütunlarda, Çavuşoğlu’nun verdiği bilgiyi aktardık:

“Bakan Yardımcılarımız bizlerle koordineli şekilde çalışıyorlar. Uludağ karmaşa ve çok başlılıktan kurtulup itibarlı günlere dönecek.”

İşte…

Bu çalışma sonunda Uludağ Alan Başkanlığı kanun taslağı bugün TBMM’de milletvekillerinin imzasına açılıyor.

Böylece…

Şehitler diyarı Çanakkale-Gelibolu ve dünya turizminin gözbebeği Kapadokya’dan sonra üçüncü Alan Başkanlığı Uludağ’da kurulacak. Yasayla Uludağ’ın gelişiminin önü açılırken, kayak turizmi yanında spor, kongre, kültür turizmine de kazandırılacak.

 

Uludağ Alan Başkanlığı’nda iki kurum çalışacak

TBMM’de… Bugün imzaya açılacak Uludağ Alan Başkanlığı bünyesinde iki komisyon kurulacak.

İlk komisyon…

Uludağ Alan Komisyonu adıyla icracı kurum olarak çalışacak. Komisyon bünyesinde de bürokratlar ve akademisyenler yer alacak, kararları bu komisyon verecek.

Danışma Kurulu’nda ise turizm sektörü ve belediye temsilcileriyle uzmanlar bulunacaklar. 

 

Kadına fiziki şiddeti konuşuyoruz, ama her alanda ötekileştirme de şiddet

Organizasyonu… Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi yaptı. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki panelde meslektaşlarımız Bursa.com Yazarı Gül Kolaylı ve AS TV Program Müdürü Sevda Kurul’un yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Uzmanı İdil Berfin Akbaş ile birlikte biz de Dr. Gül Çiçek Zengin Bintaş’ın moderatörlüğündeki masada yerimizi aldık.

Konuşmamızda…

“10-15 yıl önce tartışsak, kadına şiddeti önlemenin yolunun eğitimden geçtiğini söylerdik. Fakat, adının başında akademik unvan bulunanların da şiddetini okuyoruz” deyip iki noktaya dikkat çektik:

Bir…

“Huzurlu, sevgi dolu ailede büyüyen çocuk şiddete yönelmez. İlk görev de annelere düşüyor. Çünkü anneler toplumu inşa eder.”

İki…

“Kadının önce ekonomik gücü olmalı. İş yaşamı ve siyasette gerçek eşitlik olmalı. Bursa’ya kadın il başkanı da, kadın belediye başkanı da yakışır.”

 

BUÜ’ye ‘Arşiv Bilimine katkı’ ödülü

Ödülleri… Türk Arşivciler Derneği belirliyor ve her yıl da Arşiv Bilimine katkı Yapanlara dağıtıyor.

Bu yıl…

Arşiv Bilimine Katkı Yapanlar Ödülü’nü almaya, Bursa Uludağ Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nda görevli Öğretim Görevlisi Dr. Özhan Sağlık değer bulundu. Aynı ödül geçen yıl Prof. Dr. Fahrettin Özdemirci’ye verilmişti.

 

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X