Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bu programa şapka çıkarılır: Bursa büyük bir ‘sporcu fabrikası’ olacak

Köşe Yazısını Dinle

Geçen hafta… Büyükşehir Belediyespor Başkanı Gökhan Dinçer’le dost meclisinde sohbet ederken, “Birazdan, Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bir tören var, oraya gideceğim” dedi.

Hafta sonunda…

Yerel gazetelerde haber olduğu gibi; Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu Lisesi’nde öğrenim için Bursa’da bulunan 73 ülkeden 140 öğrenci, pandemide ülkelerine dönemeyip okulda mahsur kalınca, Büyükşehir Belediyesi destek sağlamıştı.

Destek olarak da…

Öğrencilere masa tenisi, bocce, okçuluk branşlarında spor eğitimi verilmişti. O tören öncesi Büyükşehir Belediyespor Başkanı Gökhan Dinçer, önemli bir bilgi verdi:

“Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ın talimatıyla özel bir planlama yaptık. Örneğin Belediyespor olarak artık dışarıdan sporcu almayacağız, sporcu yetiştireceğiz.”

En özel programı da açıkladı:

“Pandemi sonrası için Milli Eğitim’le işbirliği yapıyoruz. Büyükşehir-okul, işbirliğiyle okulların spor salonlarını aktif hale getireceğiz.”

Şunun altını çizdi:

“İlk aşamada; Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer’deki 14 okulla işbirliği yapıyoruz. Bu 14 okulun spor salonlarında, sağlayacağımız destekle üçer branş açıp eğitim vereceğiz. Okulları büyük bir spor altyapısı görüyoruz.”

Ardından…

“Hedefimiz her branşta 100 öğrenci. Toplamda da 4 bin civarında spora yeni başlayan altyapı öğrencimiz olacak.”

Hedef büyük:

“Alinur Aktaş başkanımız Büyükşehir Belediyespor olarak bize bir hedef gösterdi. Yapacağımız planlamalarla öğrenci kardeşlerimizi spora kazandıracağız. Böylece Bursa’yı kocaman bir sporcu fabrikası haline getirmek istiyoruz.”

Bu noktada…

“Başkanımızın bize gösterdiği bir hedef daha var” dedi ve şunu açıkladı:

“Büyükşehir Belediyespor bünyesinde 122 milli sporcumuz var, fakat Bursa’ya olimpiyat şampiyonluğu gelmedi. İşte o madalyayı getirmek istiyoruz.”


Köydeki 4 çocuk okçuluk hayallerine kavuştu

 İnegöl’ün eski ve önemli köylerinden Mesudiye’de 4 çocuk tahta oklarla atış talimlerini sosyal medyada paylaştılar.

O paylaşım…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın dikkatini çekince, Büyükşehir Belediyespor’u ve başkanı Gökhan Dinçer’i harekete geçirdi.

Hemen Mesudiye’ye giden Dinçer, önce beden eğitimi öğretmeni, sonra çocukların okçuluk eğitimi almalarını sağladı ve armağan ettiği okçuluk malzemeleriyle çocukları okçuluğa kazandırdı.

Mesudiye’de şimdi geleceğin okçuları yetişiyor.

Aşıda 65 yaş heyecanı: Randevu doldu, kuyruk oldu, sistem kilitlendi

Başlangıçta… Koronavirüs aşısı konusunda kafaları karıştıran açıklamalar oldu. Fakat bunlar aşılamayla birlikte ortadan kalktı.

Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanlarıyla aşılamayı başlattıktan sonra, 90 yaş ve üzeri aşılama kapsamına alındı. Bu, 5 yıllık bloklarla devam etti. Son olarak da, yaş grubu 75’ten 65’e indi.

Bununla birlikte…

65 yaş ve üstündekiler aşıya büyük ilgi gösterince, cuma günü 182 nolu telefon hattına ulaşılamadı, ulaşabilenler randevuları doldurdu, bazı hastanelerde aşı kuyrukları oluştu.

Hatta…

Randevu alma ve aşılama sistemleri aşırı başvurudan kilitlendi.

Sağlık camiasından dostlarla konuşurken “Bursa’da, 65 yaş üstü tüm gruplarda aşılanan vatandaş sayısının 100 bini geçtiğini” söylediler.

Belli yaş gruplarına aşılama yapıldığı için rakam hiç fena değil, ama yeterli de değil.

En azından, Ankara ve İzmir’in gerisindeyiz. O nedenle ha gayret diyoruz.

Yazı rahat geçirmek istiyorsak, aşı olalım

Sohbetimizde… Sağlık camiasından dostlara şunu sorduk: Aşılama sakin giderken ne oldu da sistemi kilitleyecek kadar ilgi arttı?

Şu cevap geldi:

“80-90 yaş üstü nüfusla 65 yaş üstü arasında doğal fark var. Bununla birlikte, günlük sokağa çıkış süreleri çok kısıtlanan 65 yaş üstü bir yıldır sosyal ortamlardan uzak ve evlerinde yaşıyorlar.”

Çağrıları şu:

“Yaz mevsimini rahat geçirmek istiyorsak aşı olalım.”


Rize kongresinde Erdoğan’la buluşan Esgin, Ordu’da divan başkanı

İki hafta önce… AK Parti Genel Merkezi tarafından verilen gövrevle Bölge Koordinatörü olduğu illerden Kastamonu İl Kongresi’nin divan başkanıydı.

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin için hiç de kolay kongre olmadı. Çünkü, bazı kongre salonu gelişmeleri yaşandı ve ikinci liste çıktı.

O süreci…

Sakin kalarak yöneten Esgin, ikinci listeyi çıkaranları ikna etti ve kriz aşıldı.

Bunun üzerine…

AK Parti Genel Merkezi’nden yeni bir görev geldi. O da, Karadeniz’in önemli kentlerinden Ordu İl kongresi Divan Başkanlığı’ydı.

Çarşamba günü yapılacak kongreden iki gün önce Ordu’da olması istenen Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin dün Rize kongresine katılarak bölgeye adımını attı.

Salonda…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından adı anons edildiğinde, öne çıkıp salonu selamladı.


Kadir Topbaş’ın cenazesinde Bursalılar da vardı

İstanbul’da Büyükükşehir Belediye Başkanı olarak iz bırakan Kadir Topbaş için pazar günü önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde tören düzenlendi. Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası da toprağa verildi.

Törenlerde…

Eski Bakan Faruk Çelik’le birlikte; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı olan Recep Altepe ve geçmiş dönem Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı olan Sadi Kurtulan da vardı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X