Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bu uyarı önemli: Kalabalıklara girmeyin, kritik kışa hazır olun!

Perşembe akşamı… Gazeteden çıkmadan önce, Bursa Erkek Lisesi mezunu olan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın programının hangi bölümünü izleyebileceğimizin planını yapıyorduk.

Fakat…

Bursa Valiliği’nden gelen elektronik postada, “sağlık güvenliği nedeniyle” programı Anadolu Ajansı TRT, İhlas Haber Ajansı ve Doğan Haber Ajansı muhabirlerinin izleyebileceği okuyunca hesabımız bozuldu.

Fakat, hak da verdik…

Koronavirüs mücadelesinde gözünün içine bakılan Sağlık Bakanı’nın yurt gezisi sırasında vaka temaslısı durumuna düşmesi, her şeyin çöpe gitmesi demek olur ki, konjonktürel süreç nedeniyle, dikkatli davranmak gerekiyor.

O nedenle…

Televizyonun karşısına geçip Bursa Valiliği’nde yaptığı günün ilk açıklamasını izlemeye başladık.

Tam da…

Bursa’da vaka sayıları 3 kat arttı” dediğinde, son günlerdeki vaka artışı gözlemlerinin resmi ağızdan teyidini almış olduk.

Az sonra da…

Eski dost, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir aradı.

Salgın ve mücadele döneminin öne çıkan ismi Sağlık Bakanı Koca ile yetiştiği ve yaşadığı kente gelmenin heyecanı, sakinliğiyle bilinen sesine yansımıştı.

Vakalar çok arttı, dikkatli olmak gerek” dediğimizde şunu söyledi:

Bursa’ya da bunun için geldik zaten. Sayın Bakan alınan tedbirleri bizzat yerinde görmek, alınacak tedbirleri ve neler yapılması gerektiğini de ilgili tüm kesimlerle konuşmak istedi.”

Telefonu kapatırken de, “Kalabalıklardan uzak durun” uyarısı yaptı.

Galiba…

Şehir Hastanesi açılışından 1 yıl sonra, bu kez koronavirüas vakalarının artması nedeniyle Bursa’ya gelen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın yoğun programının en önemli şifresi bu uyarı.

Bursa bugüne kadarki tüm süreçlerin üstüne çıkan vaka artışı ile karşı karşıya. Yapacağımız ilk iş, kalabalıklara girmemek ve kendimizi korumak olmalı.

Kritik ve sağlık açısından sert bir kışa hazır olmak gerekiyor.

 

Bursa’nın sorunu, İstanbul bağlantısı

Koronavirüs vakalarının üç kat artmasında Bursa için bazı risk faktörleri var. Yaz bittiği için memleketinden dönenlerin etkisi bunlardan biri.

Yanı sıra…

Türkiye’deki vakaların yüzde 40’ının görüldüğü İstanbul’la ilişkisi de riski arttırıyor.

Bu sütunların okurları, 30 Mart günü yer verdiğimiz “Bursa’nın İstanbul’la ulaşımını tümüyle kesmek” önerisini anımsarlar.

Korkarız bu noktaya yeniden geliyoruz.

 

Koronaya yakalanıp temaslıları gizleyenler topluma kötülük ediyor

Şu sıralar… Vaka artışlarıyla birlikte gündem yeniden koronavirüse döndü. Alınan önlemler ve verilen mücadeleler yanında, vatandaşın tutumu bu illetle başa çıkmada çok önemli.

Nitekim…

Virüslü bazı hastaların çeşitli kaygılarla temaslılarını bildirmediklerini anlatan 13 Ekim tarihli yazımızdan sonra pek mesaj geldi.

Bunlar arasında…

Hastalığı atlatan bir meslektaşımızın yazdıkları isyan gibiydi:

Testim pozitif çıkınca iş, aile ve sosyal çevremden yaklaşık 20 kişinin ismini verdim temaslı olarak, bunlardan biri de pozitif çıktı, neyse ki o da iyileşti. Ama kimse beni bilgilendirmedi temaslı olarak. Bu virüsü ben üretmedim ya, ben de birinden kaptım.”

Gözlemi ve çağrısı şu:

Bu süreçte şunu gördüm, testi pozitif çıkanlar sessiz sedasız geçirme derdinde. Kimse kimsenin adını vermiyor temaslı diye.”

 

Şehir Hastanesi çevresini Bakan’a anlattı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, liseyi okuduğu Bursa’daki yoğun programında koronavirüs mücadelesinde yapılanlar ve yapılması gerekenler en önemli bölümü oluşturdu.

Bununla birlikte…

Bursa’daki sağlık yatırımlarıyla ilgili değerlendirmeler yaparken, Bursa Valiliği’ndeki öğleden önce temaslarında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan Şehir Hastanesi çevresindeki düzenlemeler hakkında bilgi aldı.

 

Kurumdan yetişen farkı: Köy okulu ilk kez Milli Eğitim Müdürü gördü

Hafta başında… Kentin doğu bölgesinde, Ankara Yolu altındaki bir mahallede okulun önünden geçerken tabela enflasyonu dikkatimizi çekti.

Binada tam 4 farklı okul tabelaları yan yana asılmıştı. Bunların bazıları bez pankart olarak asılmıştı.

Anlaşılan o ki, geçici bir durum söz konusu ve bez pankartlı okulların inşaat ya da onarımları bitince kendi binalarına dönecekler.

Bunun yanında…

Performansını ilgiyle izlediğimiz İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’in Orhaneli’ne bağlı Erenler Köyü ilk ve ortaokulu ziyareti de bize göre çok önem taşıyor.

Çünkü…

Erenler Köyü çocukları ilk kez bir İl Milli Eğitim Müdürü gördüler, sınıflarında onunla sohbet ettiler.

Bu da…

Bursa Milli Eğitim’in çeşitli kademelerinde görev yaptıktan sonra İl Müdürü olan, yani kurumdan yetişen bir bürokratın farkını gösteriyor.

 

Mustafakemalpaşa’ya katılım payı sürprizi

Haberi… Mustafakemalpaşa’da yayınlanan Gazete Mücadele’de okuduk. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın teklifiyle ilçe belediye meclisinde alınan karar, müjde özelliği taşıyor.

Habere göre…

Mustafakemalpaşa Belediyesi, ilçedeki gayrimenkul sahiplerinden toplam 2 milyon lirayı aşan yol katılım payını tahsil etmeme kararı aldı.

Yanı sıra…

Pazarcı esnafı da işgaliye bedelini zamsız ödeyecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X