Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

BUDO’ya da, Cumhuriyet Caddesi tramvayına da Mudanya talip oldu

Aslında… Son dönem zarar ettiği gerekçesiyle BUDO’nun satılacağı ya da kapatılacağı söylentilerine karşılık, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş net bir dille “BUDO’yu satmak gibi bir niyetimiz yok” dedi ve konu kapanmış oldu.

Ne var ki…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile geçtiğimiz hafta sonu bir araya gelen CHP Bursa heyeti BUDO’nun İstanbul’da kullandığı iskelede ortaya çıkan kira krizini konuşurken iki sonuç elde etti:

Birincisi…

Şehir Hatları’nın Eminönü İskelesi’nin kullanımı için ‘bilet payının yüzde 3’ten 750 bin liranın altında kalmamak üzere yüzde 5’e çıkarılması’ isteğine karşılık İmamoğlu çözümden yana davrandı ve Bursa Büyükşehir’in “yüzde 3 bilet payının devam etmesi” eğilimine olumlu yaklaştı.

İkincisi de…

BUDO’nun daha önce kullandığı, ancak Martı Projesi nedeniyle kapatılan Kabataş İskelesi’nden bir peron ayrılacağını İmamoğlu açıkladı.

Ardından…

Olay’ı yeni yerine taşınması nedeniyle ziyaret eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz bu gelişmeleri özetledikten sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne şu teklifi yaptı.

Dedi ki:

“BUDO’nun satılacağı kulağımıza geliyor, Hatta İstanbul’dan tanınmış bir işadamı ziyaretime gelip BUDO’yu almak istediğini söyledi. Satılacaksa, başkası alacağına Mudanya Belediyesi olarak biz almak isteriz.”

Altını çizerek şunu söyledi:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Mudanya Belediyesi olarak BUDO’ya talibiz. Adını MUDO olarak değiştirip devam ettirmeye hazırız.”

Sonrasında bir teklifte daha bulundu:

“Cumhuriyet Caddesi’nde nostaljik tramvay olarak çalışan T3 hattının artık kullanılmayacağı ve söküleceği yolunda Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı’nın açıklamalarını gazetelerde okuyoruz. Eğer sökecekse, nostaljik tramvaya biz talibiz.”

Ne yapacağını da söyledi:

“Mudanya’nın batı çıkışındaki Arnavutköy ile Burgaz’daki İDO İskelesi arasında sahilden gidip gelecek bir tramvay düşünüyorum.”

Böylece…

Spekülasyonlar iki teklifle farklı bir aşamaya dönmüş oldu.

 

Türkyılmaz’ın “sahil tramvayı”  hayali

Olay’ı ziyaretinde, “Çalıştırılmayıp sökülecekse Cumhuriyet Caddesi nostaljik tramvayına talibiz” diyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz şöyle düşünüyor:

“Arnavutköy-Güzelyalı İDO arasında çalışacak troleybüs  projemiz var. Nostaljik tramvayı alırsak Mudanya’ya da uyum sağlar ve güzel olur.”

Şunu da söyledi:

“Büyük otoparkları olan üç istasyon planladık. Biri Halitpaşa Mahallesi’nde stadyumun yerine yapılacak yeraltı otoparkı. Diğeri Ömerbey Mahallesi’nde, biri de Güzelyalı’da olacak.”

 

“Planın parasını belediye verir, başkaları verirse başka şeyler olur”

Sorun… Bu sütunların okurları için yabancı değil. Bursa’nın birçok gelişim bölgesinde imar planları mahkeme kararıyla iptal edilince inşaatlar durdu. En çok etkilenen bölgelerin başında ise Mudanya geliyor.

Gelişmelerini zaman zaman aktardığımız konuyla ilgili çözüm arayışlarına kısa adı İMSİAD olan İnşaat Müteahhitleri Sanayi ve İşinsanları Derneği öncülük ediyor.

Nitekim…

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç süreci hızlandırmak için “Finansmanını biz sağlayalım, yeni plan bir an önce yapılsın” dedi.

Öneriye…

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz pek sıcak bakmıyor:

“Plan yapılacaksa, parasını belediye verir. Parasını başkalarının verdiği planda başka şeyler olur. Biz yaptırdığımız planın parasını veririz.”

Şu bilgiyi de verdi:

“Mudanya Belediyesi olarak yeni planların yapılması işini ihale ettik, sözleşmeyi imzaladık. Plancı şu an kurumlardan görüş topluyor. 5 ayda bitirebileceğini düşünüyor.”

 

Hayri Türkyılmaz’ın ‘3 yıl 9 ay 5 gün’ hesabı

Mudanya Belediyesi’nin Güzelyalı Atatürk Parkı içine yaptığı binayı Büyükşehir Belediyesi mühürledi. Mahkeme mührü iptal edilince inşaat sürdü, fakat bir üst mahkeme durdurdu.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz son durum için şunu söyledi:

“Orası çelik konstrüksiyon yapıydı, güzel bir şey olacaktı. Mahkeme kararı üzerine söktürüp depoya koydum. 3 yıl 9 ay 5 gün sonra yeniden yapacağım.”

Tarih hesabını şöyle açıkladı:

“3 yıl 9 ay 5 gün sonra seçim var, Büyükşehir’i alacağız.”

 

Okuldaki sınıfı çamur dolunca üzülen çocuğu Kızılay gençleri teselli etti

Her şey kısa sürede oldu… Her zamankinden daha fazla yağışla Katırlı Dağı adeta açılıp içinden su fışkırdı Dağ yamaçlarından gelen sel suları Kestel’in hepsi yamaçta Dudaklı, Narlıdere, Gölcük, Sarıkaya, Kayacık köylerinde önüne çıkan ne varsa alıp götürdü.

5 kişinin yaşamını yitirdiği sel faciasında kayıp vatandaşımızı bulmak için183 arama kurtarma personeli, 17 araç ve 1 köpek ile çalışmalar devam ediyor.

Yıkılan ve zarar gören evler, su basan bahçe ve tarlalar, yitirilen canlar büyük bir dramı anlatıyor.

Fakat…

Bu büyük dramın içinde insani görüntüler de var.

Örneğin…

Dudaklı Köyü’nde yaşayan Cihat, selden okulunun etkilenip hasar görmesine çok üzüldü. Çamur kaplı sınıfta ağladığını gören Kızılay Gönüllüsü gençler de, teselli etmek adına yanına oturdular ve Cihat’la birlikte çeşitli oyunlar oynadılar.

İlk andan itibaren harekete geçen Kızılay da sel bölgesinde yemek dağıtımını sürdürüyor.

 

Gazi ve şehit yakınlarına ücretsiz beyaz eşya servisi

Bu vatan için gözünü kırpmadan canını verip şehitlik mertebesine ulaşmış, yaralanıp gazi olmuş herkese minnet borcumuz var.

İşte…

Bursa Soğutucu ve Bobinajcılar Odası da böyle düşünerek, kısa adı TÜMŞAD olan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği ile protokol imzaladı.

Protokole göre…

Dernek üyelerinin evlerinde kullandıkları televizyon, kombi, klima gibi beyaz eşyaların onarım ve bakımları 1 yıl süreyle ücretsiz yapılacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X