Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bunu da gördük: Market rafları yağmasında sosyoekonomik fark!

Genlerimizde var… Olaylar ve ani gelişmeler karşısında heyecanı yüksek bir toplum olduğumuzu biliyoruz. Aynı şekilde duygusal toplum olduğumuzun, çoğu olayda duygularımızla hareket ettiğimizin de bilincindeyiz.

İşte…

Bu duygusallık ve yüksek heyecanı şimdilerde koronavirüs mücadelesinde de net bir şekilde gözlemleyebiliyoruz.

Bir tarafta…

Soğukkanlı ve çok dikkatli bir şekilde virüsle mücadele için tüm önlemleri en ince ayrıntısına kadar alıp planlayan Sağlık Bakanlığı var. Her kesimin takdirini hak ediyor, desteğini de alıyor.

Buna karşın, toplumu oluşturan bireyler olarak farklı davranışlar sergiliyoruz.

Örneğin…

Virüs önlemlerinin arttığı süreçte kimilerimiz marketlere koştu ve rafları adeta yağmaladı. Başta kolonya, temizlik ve hijyen malzemeleri adeta yağmalandı.

İlginç bir şekilde makarna rafları boşaldı.

Belli ki…

İtalya başta olmak üzere bazı ülkelerde uygulanan belli saatlerde sokağa çıkma yasağı nedeniyle önlem almaya çalışanlarımız var. Sokağa çıkamazsa aç kalacakları düşüncesiyle makarna ve bakliyat reyonlarına hücum ediyorlar.

Bu market yağması anlayışında da ilginç bir sosyokonomik fark ortaya çıktı.

Gerçi…

Psikologlar ve sosyologlar bu tabloyu daha iyi değerlendirirler, ama hafta sonu şunu gözlemledik:

Sosyoekonomik açıdan daha üst seviyede yaşayanların, bir anlamda üst gelire sahip kesimlerin bulunduğu yerlerdeki tine etiketi pahalı marketlerde raf yağması daha fazla.

İlginç olan da şu:

Bu marketlerdeki makarna raflarında markası yabancı izlenimi veren fiyatı yüksek ürünler bitmiş, ama bildiğimiz Türkçe markaların daha ucuz makarna paketleri rafta duruyor.

Oysa…

Daha düşük gelir gruplarının yaşadığı yerlerde ve onların alışveriş yaptıkları zincir marketlerde boşalan raf yok. Ne isterseniz hepsi var.

Buna…

İster sınıf farkı olarak bakın, ister stok yapabilecek kadar para olmadığı yorumu yapın, manzara bu.

O da virüsle ortaya çıktı.

 

Korona dolandırıcılarına kanmayın!

Koronavirüs salgınıyla rağbet gören kimi ürünlerin fiyatlarını arttıran etiket fırsatçılarına şimdi de korona dolandırıcıları ve soyguncuları eklendi.

Buna göre…

Özellikle yalnız yaşayan yaşlıların evlerine gidip “Sağlık Bakanlığı’ndan geliyoruz, korona taraması yağacağız” diyenlerin girdikleri evleri soydukları ihbarı üzerine Sağlık Bakanlığı ile birlikte İçişleri Bakanlığı da harekete geçti.

Kurumlardan yapılan uyarılarda, vatandaşların dikkatli olmaları ve evlerini açmamaları isteniyor.

 

Hastaları Mehmetçik kıyafetiyle muayene edip Çanakkale’yi anacaklar

Dile kolay… 300 bin kahramanı şehit verip vatanı koruduğumuz Çanakkale Zaferi’nin 105. yıldönümünde Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi farklı bir anma etkinliği hazırladı.

Farklı etkinlik de…

Çocuk Acil Sorumlusu Dr. Ahmet Gülen’in önerisini Başhekim Doç. Dr. Muhammet Güzelsoy’un desteklemesiyle gündeme geldi.

Programa göre…

18 Mart 2020 Çarşamba günü Yüksek İhtisas Çocuk Acil’e gelen hastaları Mehmetçik kıyafeti giyen doktorlar muayene edecekler. Böylece çocuklara hem Çanakkale Zaferi’nin anlamı öğretilecek, hem de bu özel günü yaşamaları sağlanacak.

Yanı sıra…

Kadın Doğum Ek Binası’ndaki konferans salonunda Çanakkale Zaferi anlatılırken, öğle yemeği menüsü de askerlerin büyük zaferi kazanırken yedikleri yağlı buğday çorbası ve üzüm hoşafı olacak.

Yüksek İhtisas Çocuk Acil doktorları 2 yıl önce de 10 Nisan’daki Polis Günü’nde gelen hastaları polis kıyafetiyle muayene etmişlerdi.

 

TÜGVA’dan annelere çocuk gelişimi eğitimi

Bugüne kadar… Gençler için proje ve etkinlikleriyle dikkat çeken TÜGVA Yıldırım Temsilcisi Adnan Kurtuluş yine farklı bir programa imza attı.

Bu kez…

Anneler için çocuk gelişimi eğitimi düzenleyen TÜGVA Yıldırım, 4 haftalık eğitim sonunda katılan annelere sertifikalarını Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay’ın da katıldıkları kahvaltı programıyla verdi.

TÜGVA Yıldırım Başkanı Kurtuluş eğitim çalışmalarının süreceğini söyledi.

 

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Burak Dalgın’dan mesaj geldi

Ali Babacan liderliğindeki DEVA Partisi’nin Kurucular Kurulu listesinde Bursa doğumlu bir isim var: Burak Dalgın.

İşte…

Merak edilen Bursalı isim Burak Dalgın’ın mesajı ulaştı.

Bursa’da doğup büyüdüğünü ifade eden Dalgın kendisini Girişim Sermayesi Fonu Yöneticisi olarak tanıtıyor. Dedesinin de rahmetli M. İsmet Dalgın olduğunu vurguluyor.

Açıkçası…

Mezun olduğumuz Hamzabey İlkokulu’nun müdürü olarak bizde ayrı yeri bulunan İsmet Dalgın’ın torunu olduğunu öğrenince farklı bir heyecan duyduk.

Rahmetli dedesi de Bursa siyasetinde bir dönem yer aldı.

1984 yılında Anavatan Partisi’nin Bursa Belediye Meclisi Aday Listesi’nin 28. sırasındaydı. O seçim, 35 kişilik Belediye Meclisi’ne yalnızca ANAP ve SODEP girebildi. SODEP 7 üye çıkarırken, İsmet Dalgın da ANAP’ın son sırasından Belediye Meclisi Üyesi oldu ve 5 yıl boyunca da ANAP Grup Sözcüsü olarak görev yaptı.

Şimdi sıra torun Burak Dalgın’da.

 

Siyasetin temposu yavaşlıyor

Siyasi partilerin salı günleri yaptıkları TBMM Grup toplantılarının koronavirüs nedeniyle iptal edildiği var. Milletvekillerinden de Meclis’e misafir getirmemeleri istendi.

Bu tablo yerele de yansıyor.

Gerçi hafta sonu CHP İl Kadın Kolları kongresini yaptı, İYİ Parti ilçe kongrelerini sürdürdü, ama AK Parti kongrelerini erteledi.

Benzer şekilde…

Milletvekilleri ve belediye başkanlarının yoğun temas gerektiren programlarını hafifletmeleri yönünde uyarıldıkları kulağımıza geldi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X