Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bunun adı ‘milli’ vefa: Yerli belge tercihi Saim Hoca’ya ödül getirdi

Köşe Yazısını Dinle

Mustafa Karaman… Yaşamını TSE’ye adamış bir nefer. Yıllarca TSE İl Koordinatörü olarak görev yaptı. O süreçte iş dünyasıyla, sanayiciyle, sosyal kesimlerle, yerel medyayla çok yakın ilişkiler kurdu.

Bursa’da herkese TSE’yi öğretti.

Özellikle belgelendirme alanında yerli ve milli çağrısı yaptı, belgelerin TSE’den alınması mücadelesi verdi, “Milli Ses Ver” projesi başlattı.

Son dönem…

Kalite Birliği Derneği Başkanı olarak, Onursal Başkan Prof. Dr. Erkan Işığıçok’la birlikte Anadolu’nun her yerinde ücretsiz eğitimler verdi.

Kalbir’in…

Kalite Şehri Bursa – Kalite Ödülü’nü bu yıl Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’a verme kararını görünce Kalbir Başkanı Mustafa Karaman’ı aradık.

Söze…

“20 yıldır Bursa’da, her yerde kalite mücadelesi veriyorum” diye başladı ve şunu söyledi:

“Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ni yabancı belgelendirme kuruluşlarından kurtarmak için 20 yıl uğraştım. Her defasında, Milli Ses Ver projesini anlattım, kalite belgesinin milli olması gerektiğini ısrarla söyledim.”

Şu bilgiyi verdi:

“BUÜ Rektörü olduğu dönemde, Sayın Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz hocamıza gittim. Hastanenin kalite belgesinin TSE’ye dönmesi gerektiğini, yerli kuruluştan belge alınmasının daha doğru olacağını anlattım.”

Şunu açıkladı:

“Büyük bir heyecanla bunları anlatınca Saim Hoca hiç tereddüt etmeden hastane belgesinin TSE’ye dönmesi talimatını verdi.”

Şunu da ekledi:

“Hatta, yalnızca hastaneyle yetinmedi, tüm BUÜ Kampusu’nun yerli ve milli belgeye geçmesi talimatını verdi. Hocamız anında Milli Ses verdi.”

Kararı da şöyle açıkladı:

“Kalbir Ödül Komitesi olarak, bu davranışından dolayı Sayın Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’a 2023 yılı Kalite Ödülü’nü takdim etme kararı aldık.”

Ödül…

21 Aralık Perşembe günü BUÜ Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle Prof. Dr. Kılavuz’a verilecek.

Din Görevlileri’nde görev değişimi

2 yıl önce kuruldu… Osmangazi Din Görevlileri Derneği, ilçedeki 800’ü aşkın din görevlisi arasında birliği sağlamak amacıyla yola çıkarken, üyelerin kültürel gelişimi çalışmaları planladı.

Geçen hafta…

Kurucu Başkan olan Ulucami İmamı Tahsin Karanfil yoğunluğu nedeniyle görevi bıraktı. Yönetim içinde yeniden görev dağılımı yapıldı ve Muradiye Camii İmamı Lütfi Taşçı yeni başkan olarak derneği üstlendi.

Taksi plakası ihalesine taksici itirazı: İdare Mahkemesi’ne başvurdular

Ticari plakalar… UKOME kararıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale yöntemiyle satılıyor. Taksi, minibüs, servis gibi araçların plaka satışları da Büyükşehir için önemli bir gelir kaynağı oluyor.

Nitekim…

Son olarak, Osmangazi İlçesi’ndeki İstiklal Mahallesi Taksi Durağı’nda çalışmak üzere 10 plaka ihalesine çıkıldı. Ancak, 27 Aralık’ta yapılacak ve 7 milyon 500 bin liradan başlayacak plaka ihalesi öncesi taksicilerden itiraz geldi.

İtirazı…

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Çakır aktarırken, “Soğukkuyu’da yeni açılan büyük bir AVM var. 13 taksici arkadaşımız orada çalışmak için başvurdu” dedi ve şunu söyledi:

“AVM yönetimi kendi alacağı plakalarla taksi durağını çalıştırmak istediği için 3. İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma başvurusu yaptık.”

Önerisi şu:

“Pandemiyle dolmuş sistemi bitti. 55 dolmuş taksiye dönüşüm beklerken bir AVM’ye özel plaka ihalesine itirazımız var.”

Şadi Özdemir’den Nilüfer sürprizi

Bize göre… Şadi Özdemir yakın geçmişte CHP’nin başarılı il başkanları arasında yer alır. Rahatsızlanmasaydı yolu başka yerlere ulaşacaktı.

Sağlığına kavuşup siyasete döndükten sonra, eylül ayındaki kurultayda CHP Parti Meclisi için başvurdu, ama aldığı oy yetmedi.

Gelinen noktada…

CHP’den Nilüfer için aday adaylığı başvurusu yapması tanıyanlarına sürpriz oldu.

Tirilye’ye güzel haber verdi, Mudanya için deprem seferberliği çağrısı yaptı

Son 2 yılda… Tirilye birbirinin aynı iki sel felaketi yaşadı. İki hafta önce yaşanan ikinci sel baskının ardından Tirilye’deki çalışmaların tümüne katılan AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Orhan Samast sevindirici bir haber paylaştı:

“Tirilye’deki sel felaketinden etkilenen 63 işyeri ve 25 konutun afet yardım ödemeleri vatandaşlarımızın hesaplarına yattı.”

Ardından da…

Bir başka afet riski olan deprem gerçeğine işaret etti::

“Mudanya’da yaşamak demek, deprem gerçeğiyle yüzleşmek, karşımızdaki tehlikeyi kabullenip ona göre hareket etmek demek. Kentsel dönüşüm Mudanya için tartışmasız bir gelecek meselesi ve siyaset üstü, siyasi partiler üstü bir konu.”

Kritik bir çağrı yaptı:

“Mudanya’mızda büyük bir felaket yaşamadan, hep birlikte hazırlık yapmalı ve acil olarak deprem seferberliği ilan etmeliyiz.”

Zafer Partisi’nde seçim hazırlığı

18 Kasım’da… Bursa’ya gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, yoğun programı arasında olay.com.tr için yaptığımız yayında “Bursa’da en az 5 belediye” beklediğini açıklamıştı.

Ardından…

Zafer Partisi İl Başkanı Cihat Gazi kolları sıvadı ve 31 Mart yerel seçimi hazırlıklarını başlattı. İlçe başkanları toplantısında da, nasıl adaylarla çıkacakları konusunda fikir alışverişi yaptı.

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X