Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Burada hayat, umut, gelecek var: Kızılay’dan yetimlere özel kamp

Köşe Yazısını Dinle

Çok yönlü bir proje… Önce Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü uzmanları geçtiğimiz yıl okulları dolaşıp sınıfları taradılar ve babasız büyüyen yetimleri belirlediler, günlük ve sosyal yaşamlarını öğrendiler.

Sonra da…

Kızılay işbirliğiyle, 25 yetim çocuk ve 15 anneyi 3 günlük kampa davet ettiler.

Kamp yerini…

Ericek Göleti çevresini adrenalin parkı olarak düzenleyen Gürsu Belediyesi tahsis etti. Büyükşehir Belediyesi her aşamada destek verdi.

Hafta içinde…

Türk Kızılay Bursa İl Merkezi Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç’la birlikte, Gürsu’nun başının üzerinde yükselen en uç noktadaki Ericek Kamp Alanı’nda düzenlenen Hilal Kamp’a gittik.

Bir yanda…

Milli Eğitim uzmanları ve öğretmenler yetimlere spordan müziğe, dramadan halk oyunlarına eğitimler veriyorlardı.

Bir yanda ise…

BUSMEK eğitmenleri annelere 6 atölyede makrome anahtarlık, ebru. makroma bileklik, kumaş baskı, punch toka, seramik öğretiyorlardı.

Ortaya da…

Annelerin el işi, çocukların eğitim ve yaşam heyecanları yansıyordu.

Hele…

Gölette tekne gezileri, su üzerinden ziplene ile geçerken eğlenmeleri etkileyiciydi.

Anneler ve yetimleri, 3 günlük Hilal Kamp süresince geceleri de kamp ateşi çevresinde kitap okudular. sohbet ettiler. eğlendiler. Hem kaynaştılar, hem geleceklerine dair umutlandılar.

İl Milli Eğitim Ar-Ge Sorumlusu Pervin Hazar eğitim ve kursları yönetiyordu. Kızılay İl Merkezi Kadın Kolları Başkanı Neslihan Sirkeci anneleri ve yetimleri yalnız bırakmıyordu. Kızılay İl Merkezi Mali ve Destek Hizmetler Sorumlusu Semih Aksoy her yere yetişiyordu.

Gürsu Belediyesi’nin kamp alanında Büyükşehir Belediyesi görevlileri de canla başla çocuklar ve annelerine katkıda bulunuyorlardı.

Ortaya da…

Hayat ve gelecek için umut veren, sosyalleşme amaçlı müthiş bir kamp çıktı. Bu kampın başka illerde de düzenlenip gelenekleştirilmesi kararı da önemli.

 

Ericek’te çok özel kamp alanı

Gerçi… Kent merkezine 35, Gürsu ilçe merkezine 19 kilometre uzaklıkta, ama Gürsu’nun başının üzerinde yükselen dağda bol virajlı yolu uzun sürüyor.

Aynı zamanda…

Gürsu’dan Gemlik’e giden yolun geçtiği Ericek Köyü’nde gölet yanına Gürsu Belediyesi’nin adrenalin parkı ile bungalov, taş, ahşap evler ve odalarıyla kamp alanı çok etkileyici.

Göletin üzerinden geçen ziplene da heyecan verici.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’ı kutluyoruz. Bursalılar öğrendikçe daha fazla yararlanacaktır.

 

İYİ Parti’de sürprizle gelen heyecan: Akşener teşkilatla ne konuşacak?

Bursa’yla bağlı biliniyor… Zaten, Bursa mitinglerinde ve Bursa’da katıldığı toplantılarda kendisi de dile getiriyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şimdilerde Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi olan Muradiye’deki binada bir zamanlar eğitim veren Bursa Öğretmen Okulu mezunu.

Ayrıca…

Selanik göçmeni bir aile olarak, yakın akrabaları Gündoğdu Köyü’nde yaşıyor.

O bakımdan…

Akşener’in gündeminde Bursa hep var. Bugün de, yakın bir akrabasının düğünü için gelecek. Ancak, son dakika sürprizi yapıp, düğün öncesi İYİ Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etme kararı aldı.

Saat 17.00’deki ziyaret, aynı zamanda Akşener’in teşkilatla buluşması olacak.

Fakat…

Cuma gecesinden beri İYİ Parti teşkilatlarında farklı bir heyecan var. Bugün Akşener’in hem ne söyleyeceğini, hem Bursa’ya vereceği mesajı merak ediyorlar.

 

Gürhan Akdoğan ADD başkanlığını bıraktı

Gürhan Akdoğan… 11 yıl sonra yeniden CHP İl Başkanı seçilebilmek için delege görüşmeleri ve ziyaretler yapıyor.

Aktif siyasette olmadığı dönemlerde Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Danışmanlığı yaptı, 4 Mart’ta da ADD Bursa Şubesi Başkanı seçildi.

Şimdi…

CHP İl Başkanı Adayı olduğu için, etik kurallar gereği ADD Başkanlığı görevinden ayrıldı, ama yönetim kurulunda üye olarak devam ediyor.

 

Bakacak’tan mavi ay böyle doğdu, Tunç Tezel’in objektifine böyle yansıdı

Gökyüzü meraklıları… Geride bıraktığımız ağustos ayı içinde heyecanlı günler geçirdiler.

Önce…

Meteor yağmuru izlemek isteyenler gözlem yerlerini doldurdular. Karacabey’in Yeniköy sahili 4 yıldır olduğu gibi yine doldu taştı. Mudanya’daki tarihi antik liman Kapanca meteor yağmuru izlemek isteyenlere ev sahipliği yaptı.

Keles’in Gököz Göleti yanında bulunan Natural Park’ta tesis karartıldı ve gökyüzü meraklılarına meteor yağmuru izleme fırsatı tanındı.

İşte…

Yaşanan bu gökyüzü heyecanlarına ağustos ayının son günü bir yenisi eklendi.

Bu kez…

Son yıllarda mavi ay olarak adlandırılan ikinci dolunay gökyüzü meraklılarının ilgi odağı oldu. Dolunayın, ya da yeni adıyla mavi ayın 30 Ağustos gecesi Uludağ’ın Bakacak tepesinden doğuşu da Bursalı Gökyüzü Fotoğrafçısı Tunç Tezel’in objektifine böyle yansıdı.

 

Oya Eroğlu, GİFED Başkanı oldu

Tarih 16 Ağustos 2021… BUİKAD kısa adıyla bilinen Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği öncülüğünde, Anadolu’daki 8 iş kadınları derneğinin Girişimci İş Kadınları Federasyonu’nu kurduklarını duyurduk.

Açıklamayı da, dönemin BUİKAD Başkanı olarak Oya Eroğlu yapmıştı.

Eroğlu, 2019-2023 dönemi BUİKAD Başkanlığı görevinin ardından, GİFED Başkanı seçildi.

Artık Anadolu’daki işkadınları için çalışacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X