Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bürokrasi deneyimli siyasetçi önerileri: Bursa’da ‘acil yapılacaklar’ yol haritası

Köşe Yazısını Dinle

Tanıdığımızda… Gençosman telefon santralında, vatandaş ve sistem sorununu çözen Başmühendis’ti. 2003’te  Türk Telekom Bölge Müdürü oldu, 8 yıl başarıyla görev yaptı.

2011’de…

AK Parti Bursa Milletvekili seçildi. Bulgaristan Dostluk Grubu Başkanlığı yaptı, NATO Asamblesi’nde Türkiye’yi temsil etti.

2019’da kurucuları arasında yer aldığı Gelecek Partisi’nden 2021’de ayrıldı.

Mustafa Öztürk…

Bürokrasiden gelen siyasetçi olarak deneyimli. Sohbetimizde, “Başarılı bürokrat, başarılı siyasetçiydiniz. Bu deneyimle hizmet ve siyaset yaptığınız kent nasıl görünüyor?” diye sorduk.

O da, acil yapılacaklar yol haritası çıkardı.

Bir…

“Ulaşım ve trafik büyük problem. Yeni Yakın Çevre Yolu yapılmalı. Uludağ tarafında çevre yolu açılıp, kent içine dikey yollarla bağlanmalı. Tünel ve köprülü kavşaklar arttırılıp trafik yoğunluğu azaltılmalı.”

Şunun altını çizdi:

“Bu yük ve sorumluluk yalnızca yerel yönetime bırakılamaz. İktidar partisi avantajı ve merkezi yönetim desteğiyle daha büyük projelerle çözülmeli.”

Şunu anımsattı:

“2019’da aday gösterilseydim, Görükle’den Kestel’e Bursaray hattı üzerine viyadük yol yapacaktım. Trafik yüzde 40 azalırdı.”

İki…

“Bursa’nın imar sorunu var. Arta nüfusa göre kentin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyinde uygun yerlere yeni ilçe ya da mahalleler kurulmalı. İmar çözülürse arsa ve emsal rantlarından şehri kurtarırız.”

Üç…

“Milletvekiliyken söylemiş, siz de yazmıştınız. Bursa’yı 100 yıllık planlamak gerekir. Kentsel dönüşüm 2012’de çıkan kanunun ruhuna uygun gelişmedi. Uygun zeminli alanlarda dönüşümle afet kayıpları riski de azaltılır.”

Dört…

“Bursa’nın ciddi çevre sorunları var. Sanayi atıklarının toprağa ve derelere karışması ciddi sorun. Arıtmalar arttırılıp projeler yapılmalı.”

Şunu da ekledi:

“Binalarda, yağmur suyu gibi atık sular kullanma suyu olarak yeniden değerlendirilmeli.”

 

Efsane Doğru Yolcu’nun oğlu CHP  adayı

Mustafa Bayrak… Siyasetin renkli isimlerinden. DYP Yıldırım İlçe Başkanı olarak efsane siyasetçiler arasına girdi. DYP iktidarında hizmet götürmediği yer kalmadı. Son yıllarda köyü İnegöl Boğazova’dan Bursa’yı izlemeye yine devam ediyor.

31 Mart seçimi için…

CHP’den oğlu Mesut Bayrak’a sürpriz bir davet geldi. Oğul Bayrak da, daveti kabul etti ve CHP Yıldırım Belediye Meclisi Üyeliği’ne aday oldu.

 

Adalet Bakanlığı’ndan devrim projesi: Bursa’ya Çocuk Adliyesi açıyor

Cuma günü… Adalet Bakanı Yılmaz Tunç gündemdeki Adalet Reformu’nun önemsenen adımı olan Çocuk Mahkemesi açılışı için geliyor.

Üstelik…

Adana’dan sonra ikincisinin Bursa’da açılacak olması, ilk anda çocukların yargılanması izlenimi verse de işin arka planı farklı. Çünkü, devrim niteliğinde bir reform söz konusu.

Onu da…

Adalet Bakanlığı Basın Müşaviri İlker Uykal dostumuz anlattı:

“Bakanlığımızın hareket noktası. çocukların üstün yararını gözetmek. Bu aynı zamanda anayasal bir güvence. Suça karışmış çocuklar için özel merkezler kuruyoruz. Böylece yetişkinlerle aynı ortamda olmayacaklar.”

Şu önemli

“Bursa’da, Çocuk Mahkemesi’nin ötesinde, aslında tam anlamıyla Çocuk Adalet Sarayı açıyoruz.”

İşleyişi de söyledi:

“İfadeler uzman psikologlar eşliğinde alınacak. Yine, savcılar bu alanda uzlanmış olacak.”

 

Mardin’den sonra Bursa’da buluştular

Vali Mahmut Demirtaş… 6 ay önce Bursa’ya atandığında, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili olarak görev yapıyordu.

Aynı dönem…

Osman Başeğmez de, Basın İlan Kurumu Bölge Müdürü olarak Diyarbakır’daydı ve Mardin de bölgesindeydi. O nedenle, sık sık görüşüyorlardı.

Şimdi ikisi de Bursa’da.

Vali Demirtaş’ın Basın İlan Kurumu’nu ziyaretinde, yerel basının gelişimi ve resmi ilanları konuştular.

 

Bursalı turizm profesyonellerini buluşturan Skal’da bayrak değişimi

Bir dönem… Turizm yazan bir gazeteci olarak aldığımız davetle üyesi olduğumuz Skal, dünya genelinde turizm profesyonellerinin oluşturdukları bir sivil toplum örgütü.

Skal Bursa da…

Geçmişten bu yana Bursa turizmini geliştirmek adına projeler üretti, Bursa turizmine yön verdi.

Son dönem…

Skal Bursa Başkanı olarak, “babadan turizmci” dediğimiz Gülçin Güleç görev yaptı. Gerek Bursalı turizmciler arasında, gerek Skal Türkiye ortamında Bursa’nın turizm potansiyelini arttırmaya yönelik girişimlerde bulundu, önemli organizasyonlara öncülük etti.

Başarılı 2 yılın ardından da, Skal’daki süresini doldurup başkanlık görevini Meltem Mısırlıoğlu’na devretti.

Yıllarca…

Otel yöneticisi olarak Bursa turizmine hizmet eden ve deneyimli bir isim olan Meltem Mısırlıoğlu’nun da bu çizgiyi sürdüreceğinden kuşkumuz yok.

 

250 milyonluk nüfusa ihracat için gittiler

Son yıllarda… Bursa Ticaret ve Sanayi Odası yerelden çıkıp, dünyaya açılan adımlar atıyor.

Çünkü…

Bursa’nın daha çok ihracat yapması, kentin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağladığı gibi, döviz kazandırıyor.

Bu amaçla…

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran başkanlığındaki BTSO Kimya Ur-Ge heyeti şu günlerde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de. 250 milyon nüfusa sahip bölgeye gümrüksüz ihracat  görüşmeleri yapıyorlar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X