Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa bekliyor: Tasarruf kurbanı Anadolu Otoyolu ne zaman yapılır?

Köşe Yazısını Dinle

Hafta sonu… Yol ve Ulaşım Uzmanı olarak görüşlerini önemseyip önerilerine yer verdiğimiz İMO Ulaşım Komisyonu Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tözün Bingöl’le sohbet ettik.

Sohbet de, Bursa’nın ulaşım projeleri ve Ankara ekseninde gelişti.

Özellikle de…

İlk 14 Şubat 2011’de duyurduğumuz Anadolu Otoyolu projesini konuştuk.

İlk etabı…

Ankara’dan Sivrihisar girişinde Ankara-İzmir Otoyolu Kavşağı’na gelen Anadolu Otoyolu daha sonra Porsuk Çayı Havzası’nda ilerleyecek, Alpu, Beylikova’dan devam edip Eskişehir ve Bozüyük’ün kuzeyinden geçerek Ahı Dağı kuzeyinden Turan Köy’de Bursa Çevre Yolu ile buluşacaktı.

Bu noktada…

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu ile birleştikten sonra, Karacabey-Çanakkale bağlantısıyla Çanakkale Köprüsü’ne bağlanacaktı.

Ne var ki…

2018’deki ekonomik sıkıntı sürecinde tasarrufa takıldı. Sonra da sürekli değişen gündemin yoğunluğunda unutuldu gitti.

Oysa…

Başkent’e en uzak il olan Bursa’Ankara’ya 2 saatten kısa sürede ulaştıracak 230 kilometrelik Anadolu Otoyolu ulaşım ağları bakımından çok önemli.

İşte…

M. Tözün Bingöl de şunu anımsattı:

“Bursa’yı Ankara’ya yakınlaştıracak Anadolu Otoyolu’yla birlikte; Aydın-Denizli, Ankara-Kırıkkale, Antalya-Alanya, Samsun-Mersin, Trabzon-Habur, Afyon-Burdur, Ankara-İzmir, Bozüyük-Afyon, Denizli-Burdur-Antalya,  Kuzey Marmara Otoyolu Hadımköy-Başakşehir etabı projeleri de tasarruf tedbirleri gerekçesiyle durdurulmuştu.”

Dikkat çekttiği şu:

“Bu projelerin çoğu gündeme girdi. En son Ankara-Kırıkkale-Delice ve Antalya-Alanya ihaleleri yapıldı.”

Sorun da tam bu:

Bursa-Ankara otoyoluyla birlikte ertelenen projeler bir bir ihale edilip yaşama geçirilirken bizim otoyol neden gündeme gelemiyor?

Ulaştırma Bakanlığı son dönemde raylı sistem projelerine müdahale edip hızlandırdı, ama Karayolları’na gelince neden işler kalıyor?

Bursa’ya neden sürekli haksızlık ediliyor?

 

Serkan Gür kime ‘selam’ gönderdi?

Bursa’da… 11 Eylül 2021’de üstlendiği İl Milli Eğitim Müdürü görevinden 12 Mart 2023’te deprem çadırları iddialarıyla alınan Serkan Gür’un sosyal medya paylaşımı dikkatimizi çekti.

Diyor ki:

“Bursa’da iki yıla yakın bir süre çalıştık. Arkamızda sevgi ve dürüstçe yaptığımız çalışmalarla devletin asil ve adil gücünü bıraktık. Yıllarca Bursa’da çalışıp masum STK’lara sığınanlar bir gün elbet devletimizin ‘yanına kalmaz’ hesabına takılacaklardır.”

Merak ettik:

Gür acaba kime selam gönderiyor?

 

TÜVTÜRK’ten muayene randevusu alamayanlar ne yapacaklar?

Bugüne kadar… Araç muayene ücretlerinin yüksekliğiyle gündeme gelen TÜVTÜRK’ten bu kez muayene randevusu sistemiyle ilgili yakınma var.

Vatandaş diyor ki:

“Ruhsatında ‘kamyonet’ olarak tanımlanan ticari aracımın muayene süresi 15 Aralık’ta bitiyordu. 1 hafta öncesinden, randevu almak için Bursa’daki tüm TÜVTÜRK’ün istasyonlarına internetten başvurdum. Fakat şubat ortasından önce saat yok.”

Bu durumu manidar bulan vatandaş şöyle sesleniyor:

“Eğer yeni yılla birlikte araç muayene ücretlerine zam yapılacaksa, ki her yıl yapılıyor ve bu nedenle zamlı muayene amaçlanıyorsa, o zammı kabul ediyorum; yeter ki randevu saati açsınlar.”

Sıkıntı şurada:

“Randevuya kadar muayenesiz araç kullanmaktan ceza almam söz konusu. O tarihte gittiğimde de gecikme cezası var.”

Böyle bir durum herkesin başına gelebilir.

 

Erkek Lisesi mezunlarının İstanbul buluşması

Tam… 138 yıllık eğitim çınarı Bursa Erkek Lisesi bunca yıl pek çok mezun verdi, o mezunlar bürokraside ve özel sektörde önemli görevler üstlendi. Bursa’daki mezunlar derneği gibi, mezunları İstanbul’da da organize oldu.

Pazar günü de…

Bursa Erkek Lisesi’nin Bursa’da yaşayan mezunları İstanbul’a gidip arkadaşlarıyla buluştular. Kafilede Erdem Saker, Erhan Sevimli, Şahin Gençal gibi siyaset efsaneleri de vardı.

 

Depreme karşı büyük düşünüyor: İvedilikle komple yeni bir Osmangazi

Mehmet Yetim’i de… Ailesini de uzun yıllardır tanırız. Siyasetin ve sporun içinden geliyor. Kurucusu olduğu Dikkaldırımspor’da 10 yıl başkanlık yaptı, adı HD Osmangazispor olarak değiştikten sonra da devam ediyor.

Sohbetimizde…

AK Parti’den Osmangazi Aday Adayı olan Mehmet Yetim düşüncesini net bir dille ortaya koydu:

“Ketsel dönüşüm bütün olarak planlanmalı. Lokal ve ada bazlı yerine mahalle dönüşmeli.”

Şunda kararlı:

“Deprem riski nedeniyle ivedilikle komple yeni bir Osmangazi planlayıp Türkiye’deki kentsel dönüşüme rol model olacağız.”

Yine…

TOKİ benzeri yapıyla sorunlu yerleri dönüştüreceğini söylerken, “her mahalleye okul öncesi eğitim veren kreş, anaokulu oluşturup çalışan aileleri rahatlatacağız” dedi.

136 mahalleye de spor tesisi sözü verdi.

Belediye meclisi gündemini ortak akılla hazırlayacağını ekleyip, “Kapısı hep açık yönetim” vaat etti.

 

MHP Osmangazi’de startı verdi

İzlenimimiz şu… Kerim Gürsel Çelebi ile birlikte MHP Osmangazi’de gözle görülür bir hareketlenme yaşandı.

Son haftada…

Osmangazi Belediye Meclisi Aday Adayları başvuru dosyalarını bizzat alan Çelebi ve yönetimi, pazar günü de ilçe yönetim kurulu üyelerinin ailece katıldıkları kahvaltı programıyla seçim startını verdi.

Diğer partilere de örnek oldu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X