Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa ekonomisi canlanıyor: Yeni normal, ekonomi için büyük fırsat

Cuma günü… Bursa’nın önümüzdeki sürecine ilişkin kamuoyuna taahhütler verdiği basın toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş anlattı:

“Bursa Valimiz Sayın Yakup Canbolat ile birlikte 30 kişilik sanayici ve işadamlarımızdan oluşan grupla akşam yemeğinde buluştuk. Ben onlara Bursa için planlarımızı ve yapacağımız hizmetleri anlattım, onlar da yeni normal olarak adlandırdığımız sürecin iş dünyasına yansımalarını dile getirdiler.”

İzlenimi şu:

“Bursa’mızda 2 büyük otomobil fabrikası var. Otomotive dayalı büyük bir yan sanayimiz var. Tekstilimiz kendini dünyaya kabul ettirmiş. Dünyanın pandemi nedeniyle sıkıntı yaşadığı süreçte sanayimizi umutlu gördüm.”

Rakam da verdi:

“1 Haziran’dan itibaren başlayan yeni normal düzende fabrikalarımızdaki üretimin yüzde 90 seviyelerine gelmesi çok önemli.”

Şunu vurguladı:

“Fabrikalarımız üretime uzun süre ara vermelerine rağmen çok iyi başlangıç yaptılar ve yeni döneme hazır olduklarını gösterdiler. Nitekim bunun karşılığında yurt dışından iyi siparişler almaya başladılar.”

Gelişmeyi…

“Son derece önemli bulduğunu” vurgulayan Aktaş, şuna da dikkat çekti:

“Gemlik’te yerli ve milli otomobil fabrikasıyla ilgili çalışmalar aralıksız sürüyor. Biz Büyükşehir olarak araziyle ilgili çalışmalarda üzerimize düşeni yapıyoruz. Pandemi nedeniyle bir aksama yaşandı, ama kısa süre sonra temeli atılacak.”

Bir bilgi daha verdi:

“Bursa için önemli iş kollarından biri de ağaç sanayidir. Yaşadığımız süreçte düğünlerin olmamasına karşın mobilya sanayimiz yüzde 70’ler seviyesinde çalışmasını sürdürüyor. Bu da önemsenmeli.”

Toplantıdan çıkarken şunu düşündük:

Bursa üreten bir kent ve buna dayalı olarak çalışan bir kent. Evet, 13 Mart’ta başlayan pandemi süreci çok sıkıntılara yol açtı, ama üretimin canlanması aynı zamanda Bursa’nın canlanması anlamına geliyor.

Bursa’nın ve ekonomisinin canlanması da Türkiye’nin canlanması demek.

Üstelik…

Başkan Aktaş’ın söylemlerinden yeni normal olan sürecin dünya için üretim yapan sanayimiz açısından önemli fırsatlar getirdiğini anlıyoruz.

Bunlar da Bursa adına umutlandırıyor.

 

Fabrikalarda artan vakalara önlem

Ekonominin yeniden canlanması, sanayimizin dünyadan siparişlerini arttırması elbette çok önemli.

Fakat…

Dünya, Türkiye ve dolayısıyla Bursa koronavirüs salgınını henüz yenmiş değil. O nedenle anormal hızdaki normalleşme sorunlara da yol açıyor.

Örneğin…

Bursa’da artan vaka sayıları fabrikaları da etkiliyor. Son günlerde, farklı sanayi bölgelerindeki fabrikalardan artan vaka haberleri geliyor.

Geçen süreçte üretime ara veren fabrikalar ise vaka artışlarına karşı bölüm kapatarak önlem alıyorlar.

 

İmamoğlu Bursa’nın isteğini kabul etti, BUDO iskelesi krizi bitti

Ziyareti… Çarşamba günü duyurduğumuz planlama gereği CHP Bursa heyeti yaptı. BURULAŞ Genel Müdürü Kürşat Çapar da buluşmada olacaktı, ama gidemediği için Bursa’nın isteklerini içeren dosyayı gönderdi.

Böylece…

CHP İl Başkanı İsmet Karaca, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Büyükşehir Meclisi CHP Grup Başkanvekili Osman Ayradilli, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Ulaşım Komisyonu Üyesi Remzi Çınar randevu gereği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldiler.

Öncelikle…

BUDO’nun İstanbul’da yanaştığı Eminönü Katip Çelebi İskelesi için İstanbul BB Şehir Hatları İşletmesi’nin istediği “yıllık 750 bin liranın altında kalmamak şartıyla İstanbul’dan satılan bilet gelirinin yüzde 5’i pay” görüşüldü.

Bu konuda…

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bilet satışından yüzde 3 payın devamı yönündeki isteği İmamoğlu’na iletildi.

İmamoğlu bu isteğe “Bursa halkının çıkarlarını gözeterek yardımcı oluruz” deyince sorun da çözüldü.

 

“BUDO’nun hizmete devamı kamusal yarar”

Florya’daki soysak tesislerde CHP Bursa heyetiyle bir araya gelen İstanbuk Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sözleşmesi biten iskeleye BUDO’nun mevcut tarifeyle yanaşmaya devamı için anlayış gösterdi.

Görüşmede…

“Bursa halkının çıkarlarını önemsiyorum” diyen İmamoğlu’nun şu sözleri de Bursa için güzel bir mesaj oldu:

“BUDO’nun hizmete devam etmesinde kamusal fayda vardır. Biz de İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak buna gereken katkıyı sunarız.”

 

İYİ Parti pandemide toplumsal hasarı ilçe ziyaretleriyle belitliyor

Pandemi… İYİ Parti’nin ilçe kongrelerini yaptığı, il kongresi için hazırlıklara başladığı süreçte gelince tüm siyasi partiler gibi İYİ Parti de siyasi faaliyetlerini ağırlaştırdı, toplantı ve ziyaretlerine ara verdi.

Siyaset için uzun sayılabilecek aranın ardından sahaya çıkan İYİ Parti ilçe ziyaretleriyle hem teşkilatla, hem de ilçelerde toplumsal hasar tespiti yapıyor.

Bursa milletvekili olan Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ve Ahmet Erozan’ın da katıldıkları ziyaretlerde, İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır şu mesajı veriyor:

“İYİ insanlar pandemi süresince cephelerini terk etmeyerek Bursalıların yanlarında dimdik durdu.”

Ziyaretlerde Tatlıoğlu’nun mesajı da şu oldu:

“16 ilçemizi gezdik, gördük, sıkıntıları ajandamıza yazdık. Yaşadığınız ilçede sorunları çözmek istiyorsanız önce samimi sonrasında da İYİ insan olmanız lazım. Bu azimle aynı kararlılıkla Bursa İYİ’leşecek.”

 

Bursaspor’dan Şahin’e profesörlük ziyareti

Yaşamı boyunca Bursa’nın sporuna hizmet etti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü döneminde spora altın çağ yaşattı.

Şimdi de…

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı olarak Ankara’da Bursa için çalışmaya devam ediyor.

Aynı zamanda…

Akademisyen olan Süleyman Şahin geçtiğimiz günlerde sürecini tamamlayıp Prefesör unvanı almaya hak kazandı. Bursaspor Başkanı Mesut Mestan da kendisini ziyaret edip “hayırlı olsun” dileğinde bulundu ve Bursaspor forması armağan etti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X