Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa geleneği aile şirketlerinde eğitimli genç nesille yeni sanayi!

Köşe Yazısını Dinle

Anımsıyoruz da… Orhan Efe başkanlığında kuruluşuna tanıklık ettiğimiz ve Genç Sanayici İşi İnsanları ve Yöneticiler Derneği 30 yaşına ulaşmış.

Üstelik…

Genç sanayici ve iş insanları örgütlerinin öncüsü GESİAD bu 30 yılı boşa geçirmedi. Bursa geleneği olan aile şirketlerinde yönetimin eğitimli genç kuşağa geçişinde çok önemli katkılar sağladı.

Nitekim…

GESİAD Başkanı Murat Kaya, yönetiminden Gülçin Bayrak Tüzemen, Yener Poroy, Tolga Papatya ile ziyaretimize geldiğinde, bu değişimi konuştuk.

Başkan Kaya tüm dünyası üretmek olan Ertuğrul Kaya’nın oğlu. Tüzemen, bir dönem Bursa siyasetinin etkili isimlerinden ve DYP Yıldırım İlçe Başkanlığı yapan Şevket Burhan’ın yeğeni. Poroy, öğretmen eşimizin öğrencisi. Küçüklüğünü bildiğimiz Papatya da Aysel Papatya’nın oğlu.

Aslında…

180 üyesi ve üyelerinin 14 bin 500 çalışanıyla GESİAD etki alanını genişleten özel bir örnek. 2 federasyon ve 2 konfederasyon üyelikleriyle de ilişkilerini geliştiriyor.

Dahası…

Sanayici ve iş insanı profilindeki değişimin Bursa iş dünyasına yansımasını Başkan Kaya şöyle özetledi:

“Bursa’nın ihracatçı firmaları ilk 100’ünde 4 üyemiz var. 250 büyük firma ve vergi şampiyonları listelerinde üyelerimizin sayısı her yıl artıyor.”

Hedefleri büyük:

“Önümüzdeki 10 yıla biz damga vuracağız. Genç olduğumuz için de o ilk 100 listelerindeki 95 isim bizim üyelerimizden oluşacak.”

Aile şirketlerinde yönetimin eğitimli genç nesillere geçmesi şöyle yorumladı:

“Bursa geleneği olan aile şirketlerinde, ailenin deneyimiyle eğitim birleştiğinde daha başarılı olunuyor. GESİAD üyeleri işte bu büyük değişimi gerçekleştiriyorlar. İnsana dayalı sanayiden Sanayi 4.0’la teknolojiye geçişi sağlıyorlar.”

Şu sözünün altını çizdik:

“Bursa üretimiyle ve değişimiyle örnek bir sanayi kenti. Türkiye’nin büyük hedefleri için de 10 yeni Bursa bulması lazım.”


TEKNOSAB artık gözle görülüyor

Sanayide… Katma değeri yüksek teknoloji üretimi öne çıktı. İşletmeler buna göre kendilerini yeniliyorlar.

Nitekim…

Kentin batısında, Karacabey’de kurulan TEKNOSAB fabrikaların yükselmesiyle gözle görülür hale geldi.

Vali Yakup Canbolat başkanlığında yapılan, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın da katıldıkları mütevelli heyet toplantısı sonrası yönetim inşaatları gezdi.


Antalya Tarım Müdürlüğü’nden Başkan Aktaş’a 90 koyun teşekkürü

Tam seferberlik hali… Manavgat’tan başlayıp Toroslar’a yayılan, Bodrum ve Marmaris’i esir alan orman yangınları dehşeti yaşattı.

Bununla birlikte…

Sosyal medyada spekülatif iddialar tartışılsa da, toplumda birliktelik hali ortaya çıktı.

Nitekim…

Bursa’dan belediyeler itfaiye, arazöz, iş makinesi, malzeme, personel verirken, iş dünyası ve dernekler gerekli her şeyi toplayıp gönderdi.

Hatta…

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’la AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bölgede söndürme çalışmalarını izlediler, mağdurlarla görüştüler, koordinasyon merkezinde bilgi aldılar.

Bu süreçte…

Antalya Tarım Orman İl Müdürlüğü de teşekkür yayınladı:

“Yangında koyunları zarar gören üreticilerimize 90 koyun yardımında bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür ediyoruz.”

Dün de, kedi-köpek maması için teşekkür edildi.


Bursa Kızılay yemek dağıtıyor

Görünen o ki… Bir yandan büyük fedakarlıklarla orman yangınlarını söndürme mücadelesi verilirken, belediyelerin ve sivil toplum örgütlerinin dayanışmasıyla da bölgeye yardımlar ulaştırılıyor.

Bu noktada…

Bursa Kızılay da yangın bölgesine mobil aşevini gönderdi. Alevlerin yaşamı etkilediği yerlerde vatandaşa sıcak yemek dağıtan Bursa Kızılay önemli bir ihtiyacı karşılamış oldu.


Çelik’ten ‘sinsi plana’ tepki: Afganları Türkiye’ye ABD gönderiyor!

Bu dönem… Bursa’da en deneyimli siyasetçi denince akla Faruk Çelik geliyor.

Refah il yönetiminde yetişti, Fazilet il başkanlığı ve milletvekilliği yaptı, AK Parti’de 2 dönem Grup Başkanvekili olarak TBMM çalışmalarını yönetti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak hükümete girdi, Devlet Bakanlığı yapıp geri döndü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak reformlara imza attı.

İşte…

Ankara siyasetinin karar verici tepe noktalarında yer alan siyasi deneyim sahibi Faruk Çelik çarpıcı bir twit atıp büyük ve sinsi plana dikkat çekti.

Dedi ki:

“ABD Afganistan’a girerken de, çıkarken de bize sormadı. Şimdi kaçarak çıkarken Afganlara umut diye ‘Türkiye’ye gidin’ önerisini sunuyor. Biz yangınla selle boğuşurken, sözde müttefiğimizce üzerimizden yapılan bu sinsi planı reddediyor, protesto ediyorum.”


CHP il başkanları İstanbul’da toplandı

Bu yaz… Hava ve yangınlar yanında siyaset de sıcak geçiyor.

Bu kapsamda…

Erken seçim hazırlığı yapan CHP politikalarını topluma ulaştıracak stratejiler üretiyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oığuz Kaan Salıcı başkanlığında İstanbul’da yapılan Marmara Bölgesi İl Başkanları toplantısında bu ele alındı.

Bursa İl Başkanı İsmet Karaca’nın da katıldığı toplantıda, orman yangınlarına üzüntü dile getirildi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X