Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa için bir araya geldiler: Biz Türkiye’yiz Biz Bursa’yız

Köşe Yazısını Dinle

Siyasi hesapları yok… Hiçbir beklenti olmaksızın bir araya gelmelerini sağlayan tek neden var: Bursa.

Bir araya gelişlerini “Biz Türkiye’yiz Biz Bursa’yız” sloganıyla tanımlıyorlar.

Grubu da…

Geçmişte Bursaspor Başkanlığı yapan, Bursa Vakfı Başkanı Recep Günay bir araya getirmiş.

Ziyaretimize…

Günay ve yönetiminden Ayberk Ödemiş, Alihan Yemenici, Ali Metin, Doğancan Aygün’ün yanı sıra Dağder Genel Başkanı Yaşar Türk, Mudanya Anadolu Kültürleri Derneği Başkanı Serdar Aktaş, Osmangazi Bursasporlular Derneği 2. Başkanı Ersel Ağçe, Erzurum Olur İlçesi ve Köyleri Derneği Başkanı ve Bursasporlu Esnaflar Derneği Başkanı Fevzinur Dündar, Bursa Sanat Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Aydemir. Artvin Vakfı 2. Başkanı Ayhan Özdemir, Makedonya-Arnavutluk-Kosova Göçmenleri Derneği Başkanı Dr. Taner Ödemiş, Bursa Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Hüdavendigar-Dikkaldırım Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yetim, Kosova-Üsküp Derneği Başkanı ve Osmangazi Belediye Meclisi AK Parti Grubu Üyesi Bayram Kılıç, RUMELİFED Genel Başkan Yardımcısı Savaş Sefa birlikte geldiler.

Önce Recep Günay amaçlarını anlattı:

“Bursa, her yerden göç alıyor. Birlikte yaşıyoruz, ama Bursa’nın sahiplenilme sorunu var. Herkesin kültürden spora kadar ‘Bursa için ne yaptığını’ sorgulaması gerek. El ele vermezsek bizi iyi günler beklemiyor.”

Ardından…

Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Hüdavendigar-Dikkaldırım Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yetim söz aldı:

“Mikromilliyetçilikle yol alamayız. Kimsenin diğerinden üstün olmadığını, Bursa için birlik olmak gerektiğini bilmeliyiz.”

Projeye Bursa Kent Konseyi’nin önderlik edeceğini de ekledi.

Dağder Genel Başkanı Yaşar Türk ise şunu söyledi:

“Ana fikir Bursa kültürünü yaşatmak. Bu oluşumu, kaostan çıkmak için ‘uyanış’ görüyoruz. Bir araya gelmenin ilk adımını da Bursa Kent Konseyi bayramlaşmasıyla attık.”

Kısacası…

Bursa’nın kültürüne, Bursaspor’a ve değerlerine sahip çıkmak için her şeyi yapmaya hazırlar.

Bursa’nın Düğünü’yle toplum önüne çıkıyorlar

Kendilerini… Biz Türkiye’yiz Biz Bursa’yız sloganıyla tanımlayan sivil toplum oluşumunun bir de projesi var:

27 Eylül’de Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenecek Bursa’nın Düğünü gecesiyle ilk etkinliklerini gerçekleştirecekler ve kamuoyu önüne çıkacaklar.

Gecede, yörelerden folklor gösterileri de olacak.

Enerji verimliliği için önemli adım: Valilik ve TSE protokol imzaladı

Yakından izliyoruz… Okulların elektrik giderlerini azaltmak için başlayan, sonrasında su ve ısınma giderlerini de kapsayan enerji tasarrufu çalışması Bursa’da başlayıp Türkiye’ye örnek oldu.

Şimdi de…

Bursa Valiliği bünyesindeki Enerji Verimliliği Birimi kamu kurumlarının yenilenebilir ve temiz enerjiye dönüşümleri için projeler üretiyor.

İşte…

Bu çalışmayı standardize edecek, yani kurallarını belirleyecek çok önemli bir anlaşma yapıldı. Bursa Valisi Yakup Canbolat ve TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin’in imzaladıkları protokolle; enerji alanındaki kaynakların verimli kullanılması, toplumda enerji kültürünün yaygınlaştırılması, verimlilik bilinci gibi konularda işbirliği yapılacak.

Ayrıca…

Valilik ve TSE eğitimler dışında, Enerji Yönetim Sistemi Belgelendirmesi için de işbirliği yapacak.

Orhaneli’nde ilkokulun çatısına güneş paneli

Aslında… Bursa Valiliği Enerji Verimliliği Birimi tarafından, kamu kuruluşlarının yenilenebilir ve temiz enerjiye dönüşüm çalışmaları aksamadan sürüyor.

Kamu kurumları ve okulların ardından, Timsah Arena’ya da güneş panelleri kurmaya hazırlanan Enerji Verimliliği Birimi teknik ekibi şu sıralar Orhaneli Sait Yılmaz İlkokulu çatısını da güneş panelleriyle donatıyorlar.

Ümit Özdağ’ın sığınmacılara tepki politikası siyasette neleri değiştirir?

Açıkçası… Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın izlediği siyaset dikkat çekmeyecek gibi değil.

Başlangıçta…

Zafer Partisi siyasete milliyetçi dalga siyasetiyle girse de, son dönem sert muhalefeti seçti.

Sertliği de…

Toplumda giderek yükselen sığınmacı karşıtlığı üzerine yoğunlaştırdı. Bu politikasıyla da toplumda özel bir damar yakaladı ve oradan yürüyor.

Dahası…

Başlangıçta siyaset hesapları içinde yer almasa bile, Ümit Özdağ’ın Zafer Partisi’nin toplum içinde karşılık bulduğu ve giderek yükseldiği izlenimi var.

Ne kadar yükseleceği elbette bilinmez, ama Suriyeli sığınmacı karşıtlığı politikasıyla Özdağ’ın kendine has bir taban bulduğu gerçek.

Ancak…

Sığınmacı karşıtlığına dayalı tepki siyasetinin riski de unutmamalı. Dikkat edilmezse, hiç hesapta olmayan toplumsal çatışmalara yol açabilir.

Milletvekili Özen Cemevi’nde iftara gitti

Pazartesi akşamı… Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk kez Cemevi’nde iftar sofrasına otururken, aynı saatlerde benzer ziyaret de Bursa’da gerçekleşti.

Aslında…

AK Parti üyeleri arasında çok sayıda Alevi vatandaş var, ama dışa pek yansımadı. AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’in yaptığı “Panayır Cemevi’nde Alevi kardeşlerimizin iftar sofrasında bir araya geldik” duyurusu bir ilk oldu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X