Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa için geçmişe vefa, geleceğe de borç: Memleket Hastanesi dönüşü için ilk adım

Açılış tarihi 1952… Öncesi ise, 1862 yılında dönemin Bursa Valisi olan Ahmet Vefik Paşa’nın bugün park olan sur üstünde yaptırdığı hastaneye dayanıyor.

İnşaatında Bursa halkının imece usulüyle çalıştığı Türkiye’nin ilk Memleket Hastanesi uzun yıllar kentin tek hastanesi olarak hizmet verdi.

O nedenle…

Belli bir yaşın üstünde olup yolu Bursa Devlet Hastanesi’nden geçmeyen yok. Kiminin güzel ve mutlu, kiminin acılı olmak üzere büyük kesimin anıları var.

Geçen yıl…

Şehir Hastanesi açılırken kapatılıp taşınmasına karar verilince herkes üzüldü. Yeniden açılması ve kent merkezine sağlık hizmeti vermeye devam etmesi için Bursa’da istek dile geldi.

Özellikle muhalefet partileri bu isteği sık sık tekrarladı.

Bunun üzerine…

Doktorluk yaşamına Bursa Devlet Hastanesi’nde başlayan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin kentteki beklenti ve isteği Ankara’ya taşıdı, takipçisi de oldu.

Nitekim…

4 Ağustos’ta Bursa Şehir Hastanesi açıldıktan sonra Bursa’ya müjdeyi verdi:

“Depremsellik sorunu olan bina restorasyonu yapılıp yenilenecek. Kentin anılarının yaşadığı bina Memleket Hastanesi olarak Bursa’ya yeniden sağlık hizmeti verecek.”

Açıklamalarında, 400 yataklı hastane olacağı bilgisini de duyurdu.

İşte…

Yeniden açılma süreci böyle başlayan Memleket Hastanesi için önemli bir gelişme yaşandı. Daha açık söylemek gerekirse, ilk resmi adım atıldı.

O da şu:

Sağlık Bakanlığı’nın açtığı Bursa Memleket Hastanesi Restorasyonu Proje İhalesi 26 Kasım Perşembe günü yapıldı.

Ankara’da yapılan açık ihaleye 14 firma katıldı. Bakanlık şimdi fiyat ve yeterlilik değerlendirmesi üzerinde çalışıyor. Projenin tamamlanmasından sonra da inşaat ihalesi yapılacak.

Böylece…

Sağlık alanında kent içinde oluşan önemli bir eksik giderilirken, Bursa’nın geçmişine vefa gösterilecek ve gelecek için de bir borç yerine getirilecek.

 

Kan ve plazma bağışını ihmal etmeyin!

Her gün… En yakın çevremizden, yakınlarımızdan, dostlarımızdan korona haberleri geliyor. Sosyal medyada hastalık ve vefat duyuruları yanında, yakınları için plazma arayanlar da çoğaldı.

İşte…

Bu sıkıntılı durumda, kan ve plazma ihtiyaçlarını karşılayan Kızılay’ın önemi daha da arttı. Üstelik, kimin ne zaman gereksinim duyacağı belli değil.

Onun için…

Kızılay stoksuz kalmamalı. Kan ve plazma bağışını ihmal etmeyin.

 

Bursa’daki 2 bin otomotiv yan sanayicisine Tofaş’tan pandemi fırsatı

Geçmişin tekstil kenti olan Bursa arık sanayide otomotivin başkenti haline geldi. Bunda da, Bursa’da üretim yapan 3 otomotiv ana üreticisinin katkısı var. Gemlik’te inşaatı süren yerli otomobil fabrikası da hedefleri arttırdı.

Çünkü…

Bursa’da otomotiv yan sanayi üretimi yapan firma sayısı 2 bini aştı.

İşte…

Bursa’daki ilk otomobil fabrikası Tofaş, kentte üretim yapan yan sanayiciler için pandemi dönemini fırsata çevirecek önemli bir adım attı.

Bu yol da…

Tofaş’ın, bağlı olduğu ve FCA kısa adıyla bilinen Fiat Chrysler Automobiles ile yaptığı anlaşmayla açıldı.

Buna göre…

Tüm FCA fabrikalarında kullanılacak parçalar Bursa’daki yan sanayicilerden de alınacak. Böylece, özellikle pandemi dönemi sonrası için yan sanayi üretimine ek ihracat desteği ortaya çıkacak ve Bursa’nın ihracat potansiyeli artacak.

 

Sırada yan sanayi-teknoloji köprüsü var

Küresel üretim, küresel tedarik zinciri gibi kavramlar yanında müthiş bir teknolojik gelişim yaşanıyor.

Bu süreçte Tofaş’ın rolünü CEO Cengiz Eroldu açıkladı:

“Türkiye, küresel tedarik zincirindeki yerini kuvvetlendirmek için rekabetçiliğini, işçilik avantajı ve Avrupa’ya coğrafi yakınlığın ötesine taşımak durumunda. Bu açıdan tedarikçilerimiz ve teknoloji şirketleri arasında köprü olmayı çok önemsiyoruz.”

 

Batı’nın GAP’ı Boğazköy Barajı Yenişehir Ovası’nı suya kavuşturdu

İlk haberini… 1985 yılında, ANAP Bursa Milletvekili olan İlhan Aşkın’dan yaptık. Yenişehir Ovası’nı sulayacak barajın önemini anlatmıştı.

Sonrasında…

Batı’nın GAP’ı olarak adlandırılan Boğazköy Barajı yatırım programına ANAP Bursa Milletvekili olan Hüsamettin Örüç’ün Bayındırlık Bakanlığı döneminde alındı.

İnşaatına 1999 yılında başlanabildi, yapımı da biraz uzun sürdü ve 2011 yılında tamamlandı.

İşte…

Programa alınmasına karşın projelendirmesi ve yapımı uzun sürse de Yenişehir’deki Boğazköy Barajı bölgenin bereketli topraklarına can veren öneme sahip.

Nitekim…

DSİ Genel Müdürvekili Kaya Yıldız cumartesi sabahı yaptığı paylaşımında buna dikkat çekiyor ve şunu söylüyor:

“Yenişehir Ovası’nın suya olan hasretine son veren Boğazköy Barajı sayesinde 116 bin 450 dekar tarım alanının sulanması sağlanıyor.”

 

Mobilya OSB’nin arazisi 605 dönüm büyüdü

Hafta içinde… İnegöl Mobilya İhtisas OSB için önemli bir gelişme yaşandı.

Gelişmeyi de…

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’la birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret eden İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ açıkladı:

“Mobilya İhtisas OSB’mize 605 dönüm sanayi arsası kazandıran Milletvekilimiz Vildan Yılmaz Gürel hanımefendiye sanayicimiz adına teşekkür ederim.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X