Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa için ortak akıl oluşturup seçimdeki vaatleri izleyecekler!

Köşe Yazısını Dinle

2007 yılıydı… Mustafa Karaman önderliğinde Bursa Platformu’nun kuruluş heyecanına yakından tanıklık ettik. Giderek artan hemşeri dernekleriyle birlikte Bursalılık bilincini geliştirmek.

Doğrusu…

Resul Yiğit’in  Kurucu Başkanlık olduğu Bursa Platformu heyecanla önemli adımlar attı. Partilere ve sivil toplum örgütlerine vizyon sağladı.

Düzenlenen etkinliklerde hemşeri dernekleri bir araya getirildi, Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu’na temsilci verildi.

Sonrasında…

Suat Gülçimen’in 10 yıllık başkanlığında aynı heyecanla çalışmalar sürdü. Hemşeri dernekleri de Bursa Platformu’nun önderliğini kabullendi.

Fakat…

Pandemi dönemi duran Bursa Platformu şimdilerde Bursa için sahada.

Nitekim…

16 Aralık’ta yapılan genel kurulda Bursa Platformu Başkanı seçilen İsmail Hakkı Kavurmacı ile birlikte Kurucu Başkan Resul Yiğit, son 10 yılın başkanı olan Suat Gülçimen, ilk günden beri hareketin merkezinde olan Feridun Baykara ve Uğur Özdeniz birlikte konuğumuz oldular.

Bu ekip…

2005 yılında, Kavurmacı’nın Makine Mühendisleri Odası Başkanlığı döneminde Devrim Otomobili’ni getirip gençlere yerli otomobil düşüncesini ilk veren kadro olduğu için birlikte düşünce  üretip çalışmaya alışkınlar

Yine…

Teknik Üniversitesi fikri de 2005 yılında ilk bu ekipten çıktı.

Yeni dönemde…

Bursa Platformu Başkanı İsmail Hakkı Kavurmacı hedefleri şöyle açıkladı:

Bir…

“En güçlü yanımız, birliktelik. Kökenleri hangi il olursa olsun,  Bursa’da yaşayanları bir araya getirecek ortak akıl oluşturacağız.”

İki…

“Seçim sürecinde Bursa’yla ilgili verilecek vaatleri dikkatle izleyeceğiz ve kaydedeceğiz. Yerine getirilmelerinin de takipçisi olacağız.”

Şu mesajı verdi:

“Bursa’nın güçlü termal kaynakları var. Depremsellik, kentsel dönüşüm, yeni sanayi bölgeleri, hızlı tren gibi kronik sorunlara Nilüfer Çayı eklendi. Hepsi gündemimizde olacak.”

Bursa’nın yeni ticaret bölgesine Vali ziyareti

Yeri… İzmir Yolu-Çalı Yolu arasında. 3 bin firma ve 30 bin çalışanı olan yeni ticaret bölgesinde NİLTİMDER adıyla Nilüfer Ticaret Merkezi İş İnsanları Derneği kuruldu.

Birikmiş sorunları kurumlarla çözme çalışmalarını sürdüren NİLTİMDER Başkanı Olgun Karabiber ve yönetimi, Vali Mahmut Demirtaş’ı ağırladılar.

Ziyaret yanında…

Vali Demirtaş bölgedeki Nilüfer Ticaret Merkezi Kevser Camisi inşaatını da gezdi.

İYİ Parti’den istifa eden Ferit Gürsoy Zafer Partisi Yıldırım Adayı oldu

2019 yerel seçiminde… İYİ Parti’den Yıldırım Belediye Meclisi Üyesi seçildi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yer aldı. Yıldırım’ın her sorunuyla ilgilendi, Yetiş Ferit olarak anıldı.

Bu dönem…

İYİ Parti Yıldırım Aday Adayı oldu, ama İlçe yönetimiyle kan uyuşmazlığı yaşadığı için başvurusunu çekip istifa etti.

Ferit Gürsoy…

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Kazancı ve İl Başkanı Cihat Gazi ile birlikte İstanbul’a gidip Ümit Özdağ’la görüştü.

Görüşme sonrası…

Yayınladığı videoda “Ferit Gürsoy Yıldırım’da Zafer’e ilerliyor” diyen Özdağ, adaylığı şöyle duyurdu:

“Rant değil halk belediyeciliği için, 160 bin sığınmacı ve kaçağın Yıldırım’dan vatanlarına dönmesi için, Yıldırım sokaklarından uyuşturucunun silinmesi ve spor tesislerinin inşası için Bursa’da ve Yıldırım’da Zafer zamanı, Yetiş Ferit zamanı.”

Hep sahada, her işin başında

Gözlemimiz şu… İtibar Enstitüsü Başkanı ve TÜRKSAT’ın Türkiye genelindeki müteahhidi olarak tanıdığımız Orhan Samast, iki yıl önce AK Parti Mudanya İlçe Başkanı olduğundan beri Mudanya siyasetine samimiyet enerjisi getirdi.

29 Ekim’de işyerlerine bayrak dağıtıp Mudanya’daki algıyı değiştiren Samast sürekli sahada.

Özellikle…

Vatandaşla diyaloğu kesmiyor, gelen taleplerle Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı işlerin hep başında oluyor.

Eşi Ayşe Ateş’ten mesaj var: Sinan bir yıldır vurulduğu yerde yatıyor!

Mesaj… Ankara’da silahlı saldırıyla yaşamını yitiren geçmiş dönem Ülkü Ocakları Genel Başkanı olan Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’ten geldi.

Diyor ki:

“Neredeyse bir yıl oldu. Bu, benim için Sinan’sız, çocuklarım için babasız geçecek bir hayatın ilk yılıydı. Zaman olduğundan daha yavaş aktı. Gece, gündüzden hep daha uzun sürdü. Bu durumdan ay utandı, yıldızlar utandı, güneş utandı Bir tek, acımızın üstünde tepinenler utanmadı”

Şunu vurguluyor:

“Kâh acıyla yüzleştik kâh hasretle dertleştik kâh ümitle bekleştik. Fakat ne acımız dindi ne hasretimiz bitti ne de ümitlerimiz gerçekleşti.”

Ardından…

“Artık, akşamları dayanabileceğimiz o omuz yok. Artık, devletimizden başka güvenebileceğimiz bir omuz yok” deyip şöyle sesleniyor:

“Sinan, tam bir yıldır vurulduğu yerde yatıyor. Ne zaman ki adalet tecelli eder, bütün failler yakalanıp hak ettiği cezayı alır, işte o zaman cenazemiz olduğu yerden kalkar, ruhumuz bir nebze olsun huzur bulur.”

Bursalı haberciden Starbucks bardağı özrü: Hata yaptım

Bursa’dan yetişip… İstanbul’da zirveye çıkan bir haber sunucusu arkadaşımız. Meltem Günay’ın 27 yıllık haberci geçmişi var. Pazar akşamı, 14 yıl haber sunduğu TGRT Haber ekranına Starbucks bardağı ile çıktığı için işine son verildi.

Yaşananları anlatırken…

“İnsanım. Bardağı orada unuttum. Hepsi bu” deyip ekledi:

“Makine değil, insanım. Hatayı farkedince hemen kaldırdım. Gerçekten çok üzgünüm. Özür dilerim.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X