Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa Şehir Hastanesi, Türkiye’nin en iyi işleyen büyük hastanesi oldu!

Açıkça söylemek gerekirse… Yapılırken itiraz edenlerden biri bizdik. İtirazı da yatırıma değil, kente olan uzaklığına ettik.

Gerçekten de…

Çevre Yolu üzerinde Doğanköy bölgesindeki proje etkileyici olmasına karşın kent merkezine çok uzak bir yerdeydi. 4 Ağustos 2019 günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapıldığında da düşüncemiz buydu.

Gerçi…

Şehir Hastanesi için bugüne kadar tek ulaşım projesini Karayolları yaptı ve hastane önüne yol altı kavşağı inşa etti. Raylı sistem ise yeni ihale edildi.

Ama…

İnsanlar bir şekilde Şehir Hastanesi’ne ulaşıyorlar. Çünkü, özel hastane ortamında hizmet veren bir sağlık devi ortaya çıktı.

Yani…

Bursa Şehir Hastanesi özgün projesi yanında, sağlık hizmeti anlayışıyla hastaların tercih ettiği ve zorlukları aşıp ulaştığı yer haline geldi.

Dahası…

İleride durum ne olur bilinmez, ama pandemi sürecinde Bursa’da sağlık hizmetlerinin yoğunluğunu Şehir Hastanesi üstlendi.

O nedenle…

Özellikle vakaların arttığı ve yatak ihtiyacının büyüdüğü günlerde herkese “Şehir Hastanesi iyi ki yapılmış” dedirtti.

Görüyoruz ki…

Bursa’da verdiği sağlık hizmeti ve işleyişiyle karşı olanların bile takdirini kazanan Bursa Şehir Hastanesi, genel değerlendirmelerde de farkını ortaya koymaya başladı.

Örneğin…

22 Aralık 2019 günü bu sütunlardan aktardığımız sohbetimizde, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir şöyle demişti:

Bursa Şehir Hastanesi, büyüklüğü yanında işleyiş ve hizmet olarak Eskişehir ile birlikte örnek iki hastaneden biri.”

O söyleşide şunu da açıklamıştı:

Japonya, bizim Şehir Hastaneleri modeline ilgi duyuyor. Japonya’dan bir heyet gelip Bursa Şehir Hastanesi’nde inceleme yaptı.”

Geldiğimiz noktada…

Ankara’da yapılan değerlendirmelerde Bursa Şehir Hastanesi’nin işleyiş olarak en iyisi kabul edildiğini duyuyoruz.

Bu başarıyı sağlayanları da kutluyoruz.

Vakalar hafta sonu azalıyor, hafta içi artıyor

Geçenlerde… Dostlarla sohbet ederken, Bursa’daki vaka sayılarında düşüş için şu görüş ortaya çıktı:

Virüs genelde ev ziyaretlerinde yayılıyor. Saat 21.00’den sonra sokağa çıkma yasağı olduğu için ev ziyaretleri kesildi, vakalar da azaldı.”

Aslında…

Mantıklı, ama ilgili pozisyonunda olanlar farklı bir şey söyledi:

Vakalar tam kapanma olan hafta sonları azalıyor, gece kısıtlama yapılan hafta içi artıyor.”

Küçük bir hastane: Ertuğrulgazi’ye 10 doktorlu sağlık ocağı yapılıyor

Yeri… Rahmetli Dr. İsmail Faki’nin yarım kalmış öğrenci yurdu inşaatıyken Bursa’ya kazandırdığı, fakat geçen yıl Şehir Hastanesi’ne taşındığı için kapanan Türkan Akyol Göğüs Hastanesi’nin hemen altında.

İşte…

Daha çok çalışan kesimlerin yaşamlarını sürdürdükleri Siteler bölgesine hizmet vermek üzere çok özel sağlık projesi adım adım ilerliyor.

Nitekim…

Adeta küçük hastane gibi bölgesine sağlık hizmeti verecek Ertuğrulgazi’deki sağlık ocağı bünyesinde tam 10 doktor görev yapacak.

Bir anlamda…

Ertuğrulgazi-Kaplıkaya-Siteler bölgelerini hastanesiz ve sağlık hizmetinden yoksun bırakmayacak Ertuğrulgazi Aile Sağlığı Merkezi inşaatı, Yıldırım İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Ekinci’nin yakın takibi altında.

İnşaatın her aşamasını yakından kontrol eden Dr. Ekinci, aksama olmaması için özel çaba gösteriyor.

Dünya bu salonda atletizm yarışı bekliyor

Gelişmeyi 22 Aralık’ta duyurduk… Osmangazi Belediyesi-Gençlik ve Spor Bakanlığı ortak projesi olan Atletizm Salonu, pist projesinin hatalı olması nedeniyle geçen yıl durdu.

Bakanlık yeniden ihale edince de geçen hafta yeniden başladı.

İşte…

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Gençlik Spor İl Müdürü Salih Başparmak’la inceleme yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Prof. Dr. Süleyman Şahin salon için “Dünya bu salonda yarış bekliyor” dedi.

Gürkan hızlı: Milletvekilleriyle Bursa’nın sorunlarının takibini konuştu

Atanalı 10 gün oldu, devir teslim üzerinden 1 hafta geçti… AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, geçmişte Cemalettin Torun yönetiminde İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapmanın deneyimiyle hızlı başlangıç yaptı.

Bir yandan…

Yönetim anlayışını yerleştirirken, bir yandan sahaya çıkıyor ve kent sorunları için elini taşın altına uzatıp Ankara’daki takibi organize ediyor.

Nitekim…

Çevre Yolu’nda trafik yoğunluğuna yol açan köprü onarımı için devreye girdi ve çalışmaların tamamlanıp yolun açılmasını sağladı.

Dün de…

AK Parti Bursa milletvekilleri Mustafa Esgin, Osman Mesten, Refik Özen ve Zafer Işık’la bir araya geldi.

Aslında…

Milletvekilleri Gürkan’a hayırlı olsun ziyaretine geldiler, ama görüşme Bursa sorunlarının Ankara’da takibi üzerine değerlendirmeye dönüştü.

Kardeşinin radyo programına konuk oldu

Zeliha Yılmaz adı, yerel radyolarda yakından bilinen bir radyocu. Yıllarca Rapunzel adıyla Radyo Türk’te yaptığı programlara ara vermişti, ama mikrofondan daha fazla uzak kalamadığı için stüdyoya geri döndü.

İlk programında da özel bir konuğu vardı:

Zeliha Yılmaz’ın ablası AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel kardeşiyle mikrofon başına geçince ortaya da keyifli bir radyo sohbeti çıktı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X