Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa Tıp Fakültesi 62 öğrenci aldı, Dr. Kazancı Dekan Yardımcısı oldu

Her şey çok hızlı gelişti… İlk haberi “Yeni Heyecan: Bursa’ya İkinci Tıp için ilk adım atıldı, süreç başladı” başlığıyla 1 Temmuz duyurduk.

O yazıda…

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle, İstanbul’da bulunan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin yeni 5 tıp fakültesinden birinin Bursa’da olacağı yer alıyordu.

Sonrasında…

Bursa için ikinci Tıp Fakültesi’nin fazla beklemeyeceğini, yeni öğretim yılında Bursa Uludağ Üniversitesi bünyesinde 60 öğrenciyle eğitime başlayacağını 8 Temmuz günü aktardık.

Uygulama hastanesi olarak da, zaten Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlı olan Yüksek İhtisas Hastanesi’yle yeni bağlanan Şehir Hastanesi kullanılacaktı.

SBÜ bünyesindeki Bursa Tıp Fakültesi için kadrolar yine aynı hızla oluştu.

Örneğin…

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, kuruluş süreci nedeniyle Bursa Tıp Fakültesi’nin de Kurucu Dekanı olarak görev üstlendi.

Ardından…

Bursa’nın tanıdığı bir isim olan ve hemotoloji hastası çocuklara kendini adayan Dr. Elif Güler Kazancı’ya bizzat Rektör Erdöl tarafından Dekan Yardımcılığı görevi teklif edildi.

Yıllarca…

Bursa’da çocuk hematoloji ve onkoloji uzmanı olarak çocukların sağlığı için mücadele veren, bu süreçte Hetader’i kurup hemotoloji hastası çocuklara el uzatan Dr. Elif Güler Kazancı 2015 yılında Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı oldu ve Ankara bürokrasisine katıldı.

Sonrasında…

Bursa’ya dönüp Kamu Hastaneleri Tıbbi Hizmetler Başkanlığı yaptı, ama 2017 Kasım’da Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak tekrar Ankara’ya gitti.

1.5 yıl sonra da Yüksek İhtisas Hastanesi’ndeki kadrosuna uzman doktor olarak döndü ve çocuklarla sevgiye dayalı sağlık hizmetine devam etti.

Şimdi de…

SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ün davetiyle, SBÜ bünyesinde yeni kurulan Bursa Tıp Fakültesi’nin Dekan Yardımcısı olarak bir yandan doktor yetiştirirken bir yandan da hastanedeki görevini sürdürecek.

Fakülteye ise…

27-28 Haziran’da yapılan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’yla, 20’si Bursa’dan olmak üzere 62 öğrenci alındı.


Rektörlük ofisleri Şehir Hastanesi’nde

 

62 öğrenci alan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Tıp Fakültesi takvimi, bünyesinde başlayacağı Bursa Uludağ Üniversitesi ile aynı olacağı için güz dönemi dersleri ocak ayında online başlayacak, ama pandemi nedeniyle bahar dönemi belli değil.

Dekanlık ofisleri Şehir Hastanesi’nde oluşturulan SBÜ Bursa Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Elif Güler Kazancı’yı arayıp “hayırlı olsun” dediğimizde şunu söyledi:

“Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ün çok büyük emeği var. Bursa Uludağ Üniversitesi ile güzel ve anlaşmış ekip oluşturduk. Bursa için hayırlı olsun.”


Velilere uyarı: Büyükler dikkat edecek, sıralar boş kalmayacak

 

Gerçi… Okullarda 31 Ağustos’ta uzaktan eğitim başladı, ama okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri 21 Eylül Pazartesi günü sınırlı eğitime yüz yüze başlıyorlar.

Ne var ki…

Bazı öğrenci velileri,. pandemi salgınında vakaların hala yüksek olması nedeniyle tedirginler. Çocukları adına yaşadıkları tedirginlikleri de çeşitli yollarla dile getiriyorlar.

Çocuğunu okula gönderip göndermemeyi tartışanlar var.

İşte…

Öğrenci velilerinin yaşadıkları tüm bu tedirginliklere karşı uyarı anlamına gelen mesaj Yıldırım İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Ekinci’den geldi.

Sosyal medya hesabında, bir ilkokul sınıfındaki boş sıralara oturmuş fotoğrafını paylaşan Dr. Ekinci’nin mesajı şu:

“Biz büyükler, pandemiyle mücadelemizde azami dikkat edersek, geleceğimizi aydınlatacak çocuklarımızın sıraları boş kalmayacak.”

Açıkçası…

Çocuğunu seven, salgından korumak için önce kendine dikkat edecek. Başka da yolu yok.


Sağlık Bakanlığı’na Çelik’ten kritik uyarı

 

Deneyimli siyasetçi, eski Bakan Faruk Çelik, koronavirüs salgınıyla mücadele konusunda, gözlemlerine dayanarak Sağlık Bakanlığı’na kritik bir uyarı yaptı.

Söylediği şu:

“Kovid mücadelesi sadece Hasta-Doktor-İmkan uyumu ile olmaz. Sağlık Bakanlığı’nın öncülüğünde, tüm kesimlerin katkılarıyla eleştiri-öneri-teklif yapılabilir.”

Şu uyarısı da mesaj özelliği taşıyor:

“Sağlık çalışanlarının talep ve önerilerini sunmakla halkı şüpheye düşürmek arasındaki çizgiye dikkat.”


Pandemi engelledi, AK Parti’li başkanlar Ankara’ya gidemediler

 

AK Parti’nin, daha açık söylemek gerekirse partinin kurucusu ve lideri olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iç bünyede çok önemsediği bir uygulama var:

Her ay düzenli yapılan genişletilmiş il başkanları toplantısı.

Toplantıya…

İl başkanının yanı sıra, Büyükşehir ya da İl Belediye Başkanı ile İl Kadın ve İl Gençlik Kolları başkanları ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekilleri katılıyorlar.

Gelenek…

Toplantının her ay Ankara’da düzenli yapılması. Bu yolla başkanlar hem Erdoğan’ın mesajını direkt alıp teşkilatlara aktarabiliyorlar, hem de teşkilat sorunları aile ortamında ele alınabiliyor.

Ne var ki…

Yararlı olan ve partiyi dinamik tutan uygulama bu ay yapılamadı. Nedeni ise, pandemi salgınında Ankara’da vaka sayılarının artmış olması.

Bu nedenle…

Ankara’ya gidemeyen başkanlar, il başkanlığı binasından videokonferans bağlantıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dinleyip mesajlarını aldılar.

GİK adaylığını ilan etti

 

İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nda Bursa’dan Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ve Ahmet Erozan var. Üstelik ikisi de Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyorlar.

Pazar günü ise İYİ Parti’nin kurultayı var.

Doğal olarak…

Milletvekilleri listede olup olmamayı Genel Başkan Meral Akşener’in takdirine bırakıyorlar. Bunun dışında GİK için eski il başkanı Dr. Yahya Bahadır ilk aday olmuştu.

Partinin Kurucular Kurulu Üyesi olan Kimya Mühendisi Sermin Can Özensoy da GİK Adayı olduğunu ilan etti.

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X