Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa üçüncü piki, günlük 2.100 vakada gördü, artışlar da durdu

Köşe Yazısını Dinle

Her hafta… Bursa’daki günlük koronavirüs vakalarıyla ilgili değerlendirmeyi yüreğimiz ağzımızda dinliyoruz.

Çünkü…

Vakaların çok hızlı arttığı, üçüncü dalganın tüm etkisini hissettirdiği bir mart ayı geçirdik. Günlük 150 vakaya düşmüşken bir anda 1.100 vakayı gördük.

Geçen hafta…

Haftalık 2 kat artışla günlük 2 bin vaka görüldü. Hastanelere koronavirüs başvuruları arttı, Covid poliklinikleri önünde kuyruklar uzadı, hasta ve yoğun bakım yataklarının doluluk oranları yüzde 75’e geldi.

İşte…

Bu kaygıyla son durumu sorduğumuzda, karşımıza şu çıktı:

Bursa, günlük vaka sayısında günlük 2 bin 100’ü gördü.

Haftaya böyle başlayan Bursa’da son 2 gün vakalar 1.900-2 bin arasında durağan seyir izliyor.

Uzmanlar bunu “Stabilleşen vakalar plato çizerek düz seyir izliyor” sözüyle yorumluyorlar. Sevindikleri ise şu:

“Bursa’da günlük vaka sayılarının yükselişi durdu. Temkinli davranmak gerekmekle birlikte, görünüşe göre Bursa üçüncü piki yaşadı. Şimdi grafiği tersine çevirip vaka sayısını hızla indirmek gerekiyor.”

Şu uyarıyı da yapıyorlar:

“Ramazan etkisiyle günlük yaşamın yavaşlaması vakalara olumlu yansıyor. İftar sofralarımıza da dikkat edersek vakaların iniş hızını arttırırız.”

Bir yandan da…

Aşılama konusunda yoğun çalışma sürüyor.

Gerçi…

Bursa’daki aşılama hızını zaman zaman eleştiriyoruz, ama onun da hızlandığı görülüyor.

Nitekim…

Toplam 3 milyon 027 bin 447 aşı yapan İstanbul, 1 milyon 525 bin 135 aşı yapan Ankara, 1 milyon 286 bin 465 aşı yapan İzmir’in ardından, 420 bin 161’i birinci doz ve 287 bin 639’i ikinci doz olmak üzere toplam 707 bin 800 aşı yapan Bursa dördüncü sırada yer alıyor.

İlk 3’le nüfus oranlaması yapıldığında, Bursa’daki aşılamanın çok da kötü olmadığı anlaşılıyor.

Kaldı ki…

Aksama tedarik kaynaklıydı, sistem tıkır tıkır işledi. Sorun aşıldığına göre, aşılama rakamları da artacak.


Randevu alanların yüzde 25’i aşı olmadı

Aşılamada… Randevu alıp da aşı olmayanları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklayınca Bursa’daki durumu merak ettik.

Tablo şu:

65 yaş üstü randevu alanların yüzde 75’i aşı yaptırdı, yüzde 25 gitmedi. Sağlık çalışanlarında aşılama yüzde 80’e ulaştı. Fakat yüzde 20 de kayıt alıp gitmedi.

Gerçekten üzücü bir durum.

Randevu alıp aşıya gitmeyenler, bir başkasının aşı hakkını engelleyip haksızlık ediyorlar.

Türkiye’nin en başarılı ilçe belediye başkanlarında Dündar 5. sırada

Bursa’ya… Kentin Türk geçmişini anlatan Panorama 1326 Fetih Müzesi’ni kazandırdığı için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar sosyal medyada neredeyse linç edilecekti.

Tam bu süreçte…

ORC araştırması yayınlandı. 2019-2021 Mart dönemini kapsayan araştırmada, en başarılı 10 Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı belirlenmiş.

Buna göre…

Başarı oranını yüzde 13 arttıran Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, yüzde 12.6 arttıran İzmit Belediye Başkanı F. Kaplan Hürriyet, yüzde 12.3 arttıran Nazilli Belediye Başkanı K. Engin Özcan ve 12.2 arttıran Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in ardından yüzde 1 1.8’lik artışla Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar geliyor.

Yanı sıra…

Marmara Bölgesi’nde, Kaplan’ın ardından Dündar ikinci sırada yer alırken, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban 8, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem 10. sırada bulunuyor.

İtibar Enstitüsü ‘itibarlı şehirler’ için çalışıyor

Bursa’da… Yıllardır Kablo Net yatırımlarını gerçekleştiren Orhan Samast bir ayağı Ankara’da çalışıyor.

Çünkü…

Kendi şirketinin Ankara Ofisi yanında, 10 yıllık geçmişi olan İtibar Enstitüsü Başkanı olarak özel ve kamusal çalışmalara imza atıyor.

Geçen hafta…

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nı ziyaret eden Samast, şu sıralarda itibarlı şehirler projesi üzerinde çalışıyor.

Serbest kalan amirallere Av. Şeker Bursa’dan darbe davası açacak!

Avukat Cüneyt Bülent Şeker bir dönem AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak siyaset yaptı. Sivil toplum örgütlerinde, özellikle de yardım amaçlı derneklerde görevler aldı. Halen de Huzur Platformu’nda fikir üretiyor.

2013 yılında…

17-25 Aralık sürecinin Fetöcü savcıları için dava açan Av. Cüneyt Bülent Şeker bu kez de 103 emekli amirale, yayınladıkları bildirinin dış mihraklı ve darbe bildirisi olduğunu düşündüğü için dava açmaya hazırlanıyor.

Söylediği şu:

“Türk ordusunun Atatürk çizgisinden ayrıldığı vurgusu yapmak 28 Şubat darbesini hatırlatıyor.  Bildiriyi fikir ve düşünce özgürlüğü olarak savunanlar, din ve vicdan özgürlüğü konusunda aynı hassasiyete sahip değil.”

Bakışı da şu:

“Bu bildiri insanımızı kamplaştırdı, bizi asıl gündemimizden koparttı. Tekrarının yaşanmaması için gerekli tepki gösterilmeli.”

 

Suat Şenocak’ın oğlu reklam filminde

Suat Şenocak, basketbol geçmişi olan başarılı spor gazetecisiydi. Olay’da bir dönem birlikte çalıştık. Sonra sinema yönetmeni olarak Bursaspor belgeselini çekti, sinema çalışmaları yaptı.

Şimdi…

Onun yolundan oğlu ilerliyor. Televizyon ve sosyal medyada mecralarında yayınlanan ve dijital para reklamı içeren reklam filminde, Tarık Şenocak kahve soran sıcak ve güler yüzlü genç olarak dikkat çekiyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X