Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa’da korona geçirenlerin sayısı 300 bini aştı, aşılama yüzde 25’e ulaştı!

Köşe Yazısını Dinle

14 ay oldu… Çin’in Wuhan kentinden hızla yayılan yeni tip koronavirüsün tüm dünya gibi Türkiye’yi de etkisi altına aldığı mart-mayıs döneminde Bursa’da günlük vaka sayıları 300-400’lerdeydi ve herkes daha dikkatliydi.

O süreçte…

Alınan önlemler ve toplum disipliniyle virüsün yaz aylarında ortadan kalkacağı varsayılmıştı. Vakaların azaldığı görülüp ekonomik kaygılar öne çıkınca yaz başında yasaklar gevşetildi ve normalleşme adımları atıldı.

Ne var ki…

Ekim-kasım döneminde ikinci dalgada virüsün mutasyona uğramış türleri ortaya çıktı. Bursa da günlük 5 bin vaka sayısıyla rekor kırdı.

Ardından…

Önlemler, sıkı denetim, toplum disiplini, dikkatli günlük yaşamla şubat sonunda günlük vaka sayısı 150’ye kadar inince umutlanmıştık ki, mart ayına günlük 250-300 vakayla başladık.

Sonra rakamlar hızla yükselmeye devam etti ve İngiliz mutantının kolay bulaşıp hızlı yayılma özelliğinin de etkisiyle günlük 2 bin 500 vakaya ulaştık.

Gelinen noktada…

Pandeminin başlangıcından bu yana Bursa’da toplam hasta sayısını sorunca,

300 bini geçtiğini öğrendik.

Bu rakama, belirti göstermediği için hastalığı geçirdiğini bilmeyenler dahil değil. Herkese test yapılmış olsa hastalığı yaşayanların sayısı artar.

Yine de…

Tespit edilen hasta sayısı Bursa’nın yüzde 10’unun hastalığı geçirdiğini gösteriyor. Bir başka ifadeyle her 10 kişiden biri hasta olmuş.

Buna karşın…

Açıklanan aşılama sayıları hızla artıyor. Dün itibariyle Bursa’da 448 bin 780’i birinci doz ve 291 bin 922’si ikinci doz olmak üzere toplam 740 bin 702 kişiye aşı yapıldı.

Bu, Bursa’nın yaklaşık yüzde 25’inin aşlandığını gösteriyor, ama 2 dozu da olanların oranı yüzde 10’a yakın. Randevu alıp gitmeyen yüzde 23 aşılarını olsaydı, oran da yükselecekti.

Sonuçta…

Hastalığı geçiren ve aşılananların toplamı yüzde 35’e geldi gibi. Görünen o ki, yüzde 60 kabul edilen toplumsal bağışıklığa doğru hızla ilerliyoruz.


Sağlık camiasına teşekkür ziyareti

Kuşku yok ki… Pandemide en büyük fedakarlığı sağlık çalışanları yaptılar. Bazen vefasızlık görseler de, evlerine gitmeden görevlerini sürdürüyorlar.

Bu anlamda…

Bursa ve çevre illerde elektrik dağıtan Limak Enerji Genel Müdürü Ali Erman Aytaç anlamlı bir ziyarete imza attı. Ekibiyle Yıldırım İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Ekinci’yi ziyaret eden Aytaç, özverileri için sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Siyasete ayna tuttu: Günlük siyaset yapılıyor, öngörü eksikliği var

Bursa siyaseti… Tahir Kahveci’yi ilk BBP Nilüfer İlçe Başkanı olarak tanıdı. 2 yıl sürdürdüğü bu görevin ardından üstlendiği BBP İl Başkanı görevinde 6 yıl kaldı.

O dönem…

Adeta tek başına parti gibiydi ve özellikle kent sorunlarına ilişkin açıklama. öneri ve değerlendirmeleri, çok oy alan partilerin yöneticilerinden fazla medyada yer buldu, kamuoyuna yansıdı, en çok tanınan siyasetçiler arasına girdi.

Son olarak…

4 yıl AK Parti Nilüfer İlçe’de Teşkilat Başkanlığı yapan Tahir Kahveci ziyarete geldiğinde, bugünkü siyaseti nasıl bulduğu sorduk.

Lafı hiç uzatmadan, deneyimiyle siyasete ayna tuttu:

“Benim gördüğüm şu: Siyasette öngörü eksikliği var. Bu da plansızlığı ve hedefsizliği getiriyor.”

Gözlemi şu:

“Ne yazık ki günlük siyaset yapılıyor. Onun için en küçük bir dalgalanmada her şey altüst oluyor.”


Kadının izi olan her yer çiçek açıyor!

Açıkçası… Avukat Baran Güneş’i kent siyasetinin kazandığı genç isimlerden biri görüyoruz.

CHP İl Başkanı İsmet Karaca’nın da İl Başkan Yardımcılığı verdiği Güneş hem parti içi, hem CHP etkinlik ve eylemlerinde öne çıkıyor.

Yanı sıra…

CHP Orhangazi İlçe Başkanı Ender Teke ve eşleriyle birlikte Orhangazi Üretici Kadınlar Derneği’ni ziyaret ettiler.

Baran Güneş bu ziyarete “Kadının izi olan her yer çiçek açıyor, güzelleşiyor” yorumu yaptı.

Türkiye Değişim Partisi’nde yeni İl Başkanı Bülent Çelik hızlı başladı

Kabul etmeli ki… Şişli Belediye Başkanlığı döneminden tanıştığımız Mustafa Sarıgül hızlı düşünüp hızlı hareket eden farklı bir siyasetçi.

Bu özelliğini…

Türkiye Değişim Partisi yapılanmasında da sürdürüyor

3 ay önce Bursa’da Cihan Ural başkanlığında il yönetim kurulu atadı, hatta gelip TDP İl Başkanlığı’nı açtı. Fakat, Ural ve yönetimini 3 ayda görevden aldı. Bunu da, siyasette tanık olmadığımız noter tebligatı ile yaptı.

Ardından…

Bülent Çelik başkanlığında yeni TDP Bursa İl Yönetim Kurulu atadı. Yönetimde Özlem Yerlikaya da Sarıgül’ün isteği üzerine İl Sekreteri olarak yer aldı.

Daha önce AP İl Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı yapan Çelik hızlı bir başlangıçla İznik, Gemlik, Mustafakemalpaşa, Gürsu, Karacabey ilçe teşkilatlarını oluşturdu.

Çarşamba günü ilçelerin tanıtım toplantısı var.

Yeniden Refah’tan ‘adil düzen’ kampanyası

Bir yandan… İttifaklar üzerine senaryoları yazılırken, yeni partiler örgütlenmeyi tamamlamaya çalışıyor, bir yandan da yeni partiler kuruluyor.

Böyle bir süreçte…

Rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan liderliğinde kurulan Yeniden Refah Partisi’nde Bursalı olan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz şu mesajı verdi:

“Yeniden Refah’la siyonizmin dünya sisteminde değil, Adil Düzen sisteminde yaşayacağız.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X