Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa’da kuruldu, hedef Anadolu: Toplumsal algıları değiştirecekler!

Köşe Yazısını Dinle

Olay TV’deki… Programlarda ekonomist kimliğiyle bilgi ve deneyim paylaşıp izleyicileri aydınlattı. Gazetecilerin görüşlerini önemsediği isimlerden biri oldu.

Sinem Toplan…

Sivil toplum örgütü oluşumuyla yeni bir yola çıktı. Şubat ayında arkadaşlarıyla birlikte Bizglobaliz kısa adıyla kurduğu Global İş Ağı Geliştirme Derneği’nin başkanı olarak iş geliştirme ve toplumsal algıları değiştirme yolunda büyük hedeflerle yola çıktı.

Derneğin…

Genel merkezi Bursa’da. İlk şubesini İstanbul’da açmak üzere hazırlıklara başlandı bile. Sonra da Anadolu’nun her köşesinde örgütlenme hedefleniyor.

Farklı bir kulvara sahip Bizglobaliz Derneği Başkanı Sinem Toplan ile yönetiminden Genel Sekreter Müge Kirmikil, Genel Sayman Gülşah Dicvan Büyükarda, kurucular Alev Şener ve Serpil Cerit ziyaretimize geldiler.

İletişim dünyasının ve kent sosyal yaşamının önde gelen isimlerinden Özleyiş Ardalı da söyleşimize telefonla katıldı.

Amaçlarını…

Başkan Toplan şöyle açıkladı:

“Üyelerimizden başlamak üzere toplumun iş gelişimine katkı sağlamak, Pazar paylarını ve farkındalıklarını arttırmak istiyoruz.”

Başlattıkları hareketi…

“Kalkınma için birleşerek güçlenme” mottosuyla tanımlayan Bizglobaliz Derneği Başkanı Sinem Toplan, son dönemde ya hemşeri derneği ya da yardım derneği kurulduğuna dikkat çekti.

Kendi çemberlerini ise şöyle tanıttı:

“Sadece iş yaşamı değil; kültür, sanat, sporu da içimize almak istiyoruz. Çünkü, kültür, sanat ve sporun iş yaşamından ayrılmaması gerektiğini düşünüyor ve inanıyoruz.”

Meslekleri desteklemeye önem verdiklerini vurguladıktan sonra da Bizgolabaliz Derneği hedeflerini açıkladı:

“Toplumsal farkındalıkları ve algıları değiştirip iyileştirmek istiyoruz.”

Ardından da hedefi bir adım daha ileri taşıdı:

“Dernekleşme modelini değiştirerek başladık, toplumsal algıları da değiştireceğiz.”

Her yılın 16. günü Dünya Bursa Günü olacak

Başkanlığını… Sinem Toplan’ın üstlendiği Bizglobaliz Derneği’nin dijital platformda Bir Kenara Koy adlı sayfası var.

Buradan…

Her meslekten alanında uzman kişilerin toplumsal kalkınma için düşünceleri paylaşılıyor.

Yanı sıra…

Derneğin özel hedefini Başkan Toplan açıkladı:

“Her yılın 16. günü Dünya Bursa Günü olarak kutlanacak. Bu özel günde, ilham veren konuşmalar yanında En İyi Girişimci Ödülü verilecek.”

KKTC Cumhurbaşkanları Tatar ve Eroğlu’ndan Çağlar’a ziyaret

Çarşamba akşamı… Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’u ağırlayan Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ın perşembe akşamı da iki çok özel konuğu vardı:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve daha önce KKTC Başbakanı olarak görev yapan, 2010-2015 dönemi KKTC Cumhurbaşkanı olan Derviş Eroğlu.

Konuklarını…

Akşam yemeğinde ağırlayan Çağlar; uluslararası konular, Ortadoğu’daki gelişmelerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yansımaları üzerine sohbet etti.

Çağlar, 2 ay önce yayınlanan Cavit Çağlar: Fırtınalı Bir Yaşamöyküsü adlı kitabını da imzaladı.

İki cumhurbaşkanı…

Çağlar’ın adeta siyaset müzesi özelliği taşıyan çalışma ofisini de gezdiler.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yarın da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’la birlikte İslam İşbirliği Toplantısı’na katılmak üzere Afrika’ya gidecek.

Kemal Demirel’i ölüm yıldönümünde unutmadı

Kemal Demirel’i… 1977’de CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları yönetiminde olduğu dönem tanıdık. Sonraki siyasi yürüyüşüne de tanıklık ettik.

Her yere yürüyerek gitmeyi severdi. Milletvekili olduğu dönem Bursa’ya tren gelmesi için Ankara’ya kadar yürüdü. Köy okullarının kapatılmaması için büyük mücadele verdi.

Vefatının ikinci yıldönümünde Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın mücadele adamı Demirel’i unutmadı.

Muharrem Or Nilüfer Belediyespor Başkanı olarak yerel yönetime döndü

Aynı dönem spor yaptık… Biz lise yıllarında güreş yaparken kondüsyon için Atatürk Stadı pistinde koşuyorduk. Muharrem Or da Bursa Erkek Lisesi atletizm takımı sporcusu olarak koşuyordu.

Doğrusu…

Çok iyi çekiç atıcısıydı. Defalarca Türkiye Şampiyonu oldu, izlerken gururlandık. Atletizm Milli Takımı’nda 10 yıl başantrenör ve teknik kurul başkanlığı yaptı, İl Temsilciliği’ni üstlendi.

Spor sahalarından sonra siyaset sahnesine çıktı. 2015’te CHP Yıldırım İlçe Başkanı adayıydı, ama kaybetti.

2016-2018 yılları arası CHP İl Sekreteri olarak siyasette görev aldı.

Bir süredir…

Siyaseti kenardan izleyenler arasındaydı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in davetiyle Nilüfer Belediyespor Başkanlığı’nı üstlenince hem spor camiası, hem yerel siyaset sevindi.

Bir anlamda…

Şampiyon,  kulüp başkanı olarak döndü.

Dereköy’ün ilk kadın muhtarı Hıdrellez’e davet ediyor

Mudanya’nın… Tarihi köylerinden Dereköy 31 Mart’ta tarihi bir adım attı ve ilk kez kadın muhtar seçip Meral Yener’i göreve getirdi.

Geçen dönem…

Türk Kadınlar Birliği Bursa Şubesi’yle birlikte örnek çalışmalara imza atan Dereköy Muhtarı Meral Yener, herkesi pazar günü yapılacak Hıdrellez Şenliği’ne davet etti.

Dereköy’deki kutlamalar saat 16.00’da başlayacak, 22.00’de Hıdrellez Ateşi’yle sona erecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X