Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa’da temizlik zamanı: Korku salma yayıncılığı artık sona eriyor

Hafta başında… Olay’a el koyan TMSF yönetimi tarafından arkadaş kontenjanından gönderildiği için yolu Olay’dan geçen atanmış yönetici Nezir Asaroğlu hakkında yayınlanmış bazı iddiaları bu sütunlara taşıdık.

Bir kez daha söyleyelim…

Olay’ın yayıncılık anlayışında kavga yoktur, habercilik vardır. Hele tehdit şantaj, korkutma gibi anlayış hiç yoktur. Bu nedenle Olay çalışanları kavgadan uzak dururlar, kimseyi tehdit etmezler, şantaj yapmazlar.

İşte bunu ve suskunluğumuzu yanlış anlayanlar olduğunu gördük.

Gelin görün ki…

Kurucumuz ve patronumuz Cavit Çağlar’ın bazı öğütleri arasında yer alan “Geçmişe takılıp kalmayın, daima ileriye bakın” sözü gereği içimize atıp üzerine sünger çektiğimiz kötü dönemde yaşadıklarımızı Enbursa internet sitesinin yayınlarıyla yeniden anımsadık.

Onun için de…

Her şeyi anlattığımız yazımızın başlığında “Vay vay vay… Kimler kimlerle beraber neler yapmışlar neler?” dedik.

Sonrasında…

Olay köşe yazarı meslektaşlarımız kendi pencerelerinden gözlemleriyle düşüncelerini hafta boyunca okurlarla paylaştılar.

İlginç olan şu:

Hasbelkader yolu Olay’dan geçen Nezir Asaroğlu, sanki Olay’ı Türkiye’nin en büyük şehir gazetesi kendi yapmış gibi caka satmaya devam ediyor. Böyle bir becerisi olsa, başına geçtiği başka yayınları da uçururdu.

Demek ki keramet Olay’daymış, Olay ailesinin gazetecilik anlayışındaymış.

Gelinen noktada…

Yaşatılan kötü dönemin ve yapılan kötülüklerin elbette faturası var ve onlar şimdi tek tek gündeme geliyor. Kimsenin kuşkusu olmasın, daha da gelecek ve Olay’da yapılanlar, yaşatılan kötü dönem kimsenin yanında kâr kalmayacak.

Bursa’da herkes her şeyi öğrendi. Gazetecilik kisvesi altında korku yayıncılığı yapanlar ve şantaj yolunu seçenler ortaya çıktı. Artık onlar varlıklarını sürdüremeyecekler.

Hafta boyu arayanlardan…

Kendini dokunulmaz sanan Nezir Asaroğlu ve çevresindeki bazı isimlerin panik havası yaşadıklarını duyuyoruz. Sabahlara kadar uyku tutmayan gözlerle WhatsApp’ta mesajların birinin gidip birinin geldiği anlatılıyor.

Anlatanlar…

Bu mesajlarda, “şikayetçi olup ifade vermesi muhtemel kişilere neler söylemeleri gerektiği” yolunda uyarılar yer alıyormuş. Hatta müştekilerin dilekçeleri örnek olarak dağıtılıyormuş.

Biz…

Gelişmeleri gündeme taşırken “FETÖ’nün medya ayağı ve medya imamı” iddialarını biliyorduk, ama ister istemez “Acaba bu işin bir de avukat ayağı mı var?” diye düşünmeden edemedik.

Sonuç olarak…

Buradan net bir şekilde şunu söylemek istiyoruz:

Bursa’da korku yayıncılığı dönemi sona eriyor, Bursa temizleniyor. Buna da Olay’ın küçücük bir katkısı olursa, ne mutlu bize.

 

3 ay aradan sonra kapılarını açan DP’den uyarı: Tehlike geçmedi

Siyasetin… Biraz da kongre süreçleriyle ivme kazandığı süreçte koronavirüs salgını günlük yaşamla birlikte her şeyi durdurdu.

Nitekim…

Siyasi faaliyetlerine ara veren partilerden biri de Demokrat Parti oldu. Salgınla birlikte evde kalın çağrıları yapan DP kapılarını 3 ay aradan sonra açıp sahaya dönerken, DP İl Başkanı Çağrı Kaplan öncelikle artan vaka sayılarına dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

“İzolasyon süreci bitti, ama salgın ve hastalık henüz bitmedi, tehlike geçmedi. Virüs tüm hızıyla yayılmaya ve canlar yakmaya devam ediyor” diyen Kaplan tedbirlerin bırakılmaması uyarıları yaptı.

9. Cumnurbaşkanı Süleyman Demirel’i vefatının yıldönümünde anan Kaplan bir de çağrı yaptı:

“Büyükşehir belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş kapsamını kendi belirleyeceği konularda, diğer siyasi partilerin birer temsilcisinden oluşan grupla her ay bir toplantı yapabilir. Bundan da Bursa yarar sağlar.”

 

İstanbul Otogarı’nı Suriye Televizyonu’na anlattı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra Ekrem İmamoğlu sorunlu noktalara el atarken, Esenler Otogarı için de Bursa’dan Fahrettin Beşli’yli transfer etti.

Beşli de transferin hakkını verdi ve kısa sürede otogarı pırıl pırıl hale getirdi. En son pandemi sürecinde asfaltları yenileyip İmamoğlu’ndan övgü aldı.

İşte…

Bu çalışmaları sonunda İstanbul Esenler Otogarı Müdürü Fahrettin Beşli geçtiğimiz günlerde Suriye Televizyonu’na röportaj verdi ve otogardaki değişimi anlattı.

 

Haktan yana babanın gururu, genç hukukçu kızının mutluluğu

Son 15 yıldır… Ali Mollasalih bize göre Bursa siyasetinin son dönemine gençlik enerjisiyle damga vurdu.

Pek söylemez, ama…

Batı Trakya’da Gümülcine’nin Değirmendere Köyü’nden doğup büyüyen, Bursa’ya göç eden, İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği eğitimi aldı.

Partilerin gençlik kolu siyasetinde yeni bir çığır açtı ve son dönemin efsanesi oldu.

En önemlisi de şu:

Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mollasalih siyasi yaşamı boyunca hep haktan yana duruş sergiledi. Kimseye haksızlık ettiğini görmedik ve duymadık.

Kızı Ahsen Mollasalih ise genç bir hukukçu olarak Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden iki gün önce mezun oldu.

Mollasalih’in kızıyla birlikte fakülte kapısında çekilen ve sosyal medyada yayınladığı fotoğrafa bakarken de dilimizden bu ifade döküldü:

Haktan yana bir bananın gururu, genç bir hukukçu olan kızının mutluluk pozu.

 

Meclis’te Bursaspor kulisi

Bursaspor koronavirüs nedeniyle ara verilen ligde kalan 6 maçını kazanıp ait olduğu Süper Lig’e dönmek istiyor. Erteleme maçlarının ilkini de yarın Ankara’da Keçiörengücü ile oynayacak.

İşte…

Bursaspor Başkanı Mesut Mestan bu maç öncesi TBMM’de Bursa milletvekillerini ziyaret etti. Hakan Çavuşoğlu, Emine Yavuz Gözgeç, Mustafa Esgin, Reik Özen, Zafer Işık, Müfit Aydın ve Atilla Ödünç’le yaptığı sohbete, son Başbakan olan Binali Yıldırım da katıldı.

Meclis kulisinde konu Bursaspor oldu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X