Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa’da vaka sayısı 300’ün üstüne çıkmıyor, ama aşı istatistikleri ilginç

Köşe Yazısını Dinle

20 Mayıs günü… Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğü aşı ekiplerinin kente inemeyen vatandaşı ikna edip aşısını vurmak için Zeyniler’e çıktıklarını bu sütunlardan duyurduk.

İkna ekibinin başında Yıldırım İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Ekinci vardı.

En önemlisi…

Zeyniler’e çıkıp vatandaşın aşılanması, Türkiye’deki ilk aşı iknası uygulaması oldu. Nitekim ertesi gün de İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonuyla İHA ekibi Cumalıkızık’taki çalışmayı haber yapıp Türkiye’ye duyurdu.

Aslında…

Türkiye aşılama işine çok hızlı başladı, ama ilerleyen süreçte iki sıkıntı ortaya çıktı. Önce aşı tedariki aksadı ve aşılama doğal olarak hız kaybetti.

Ardından da, aşı olmama ısrarını sürdüren bir kitle oluştu.

Örneğin…

Bursa’daki istatistiklere baktığımızda, 65 yaş üstü grubun aşı hakkı açıldığında seve seve randevu alıp aşıya gittikleri görüldü. 65 yaş üstünün aşılama oranı da yüzde 85 olarak gerçekleşti.

Sonra…

5’er yıllık gruplarla aşılama 55 yaş üstüne indi. Ne var ki, 65 yaş üstünde elde edilen aşı istatistiği 55 yaş üstünde düştü ve yüzde 65’te kaldı.

Yanı sıra…

Sağlık Bakanlığı’nın Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda risk grubu kabul edip aşılama kapsamına aldığı meslekler var. O meslek gruplarında da aşılama yüzde 50’yi aşamadı.

Hele…

Randevu alıp aşıya gitmeyenler var ki, yaptıkları resmen başkasının hakkını gasp etmek oldu.

İşte…

Böyle bir süreçte aşı için ikna çalışmaları devam ederken, Çin’den aşı tedariği yeniden kesildiği için Sinovac aşılarının yalnızca ikinci dozları vuruluyor, birinci doz olarak Sinovac aşısı yapılmıyor.

Buna karşın…

Yapılan anlaşmayla sevkiyat çoğaldığı için BionNTech aşılarında bir sorun yok ve dileyen herkese yapılıyor.

Bütün bunların yanında sevindirici olan şu:

Bursa’da günlük vaka sayıları 300’ün altına indi ve bir daha çıkmadı. Bursa salgını kontrol altında tutmuş görünüyor.

 

Dr. Yahya Bahadır koronayı çok ağır yaşadı

Açıkçası… 40 gündür koronayla büyük mücadele verdiğini dün duyunca hemen aradık.

Bursa’da yıllarca Çocuk Hastanesi Başhekimliği yapan, siyasette geçen dönem İYİ Parti İl Başkanı olarak sorumluluk üstlenen Dr. Yahya Bahadır 10 gün kaldığı hastanedeki büyük mücadele sonrası evde istirahatı tamamlamış ve ofisine gitmeye başlamış.

Virüsün…

Hastasından geçtiğini düşünen Dr. Bahadır’a geçmiş olsun diyoruz.

 

Türkyılmaz’ın yeni hedefi: Mudanya 5. döneme kadar devam istiyor

Aslında… Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz 7 yılını anlatmak için basın toplantısı düzenlemişti.

Toplantıyı da…

Tarih mirası Tirilye’de, “buradaki yapıların amiral gemisi” tanımladığı ve restorasyonu biten Taş Mektep bahçesinde yapmıştı.

Gençlik dönemlerinden beri Türkyılmaz’ı tanırız. Hedefleri ve kendi doğruları hep vardır. Kolay karar değiştirmez. İddialıdır, dili serttir, karşı olmayı sever.

Bu kez…

Karar değiştirdiğini meslektaşımız Namık Göz’ün. “2 dönem için oy istemiştiniz. Hedef neresi?” sorusuyla öğrendik:

“Mudanyalılar görünce 3, 4, 5. döneme kadar git diyorlar.”

Böylece…

CHP Parti Meclisi Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İl Başkanı İsmet Karaca ve  3 yıl önceden CHP Büyükşehir Adaylığı ilan edilen Mustafa Bozbey’in katıldığı toplantıda Mudanya adaylığını açıklarken, Büyükşehir ve milletvekilliği defterini kapattı.

 

Tirilye’ye tarihi kimlik, Taş Mektep’e dijital müze

Toplantıda… CHP’li belediye hizmetlerinin Bursa’nın 1058 mahallesinde de olmasını sağlayacaklarını ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, gurur duyulacak Mudanya ortaya çıktığını söyledi.

Mudanya’nın “dayanışma kenti” olduğunu vurgulayıp tarihi kent çalışmalarını anlattı. Tirilye’nin Cittasloow başvurusu ilk aşamasını geçtiğini, sokak sağlıklaştırma ve cephe giydirmeleri başladığını, Taş Mektep’te dijital müze olacağını açıkladı.

 

Mermer ocakları, dağın tepesindeki Osmanlı köyüne kadar çıktılar!

Uludağ’ın arka yüzündeki Keles’i çevreleyen yalçın tepelerin üstünde, 6 asırlık yaşam izleri taşıyan ve gerçek bir Osmanlı köyü olan Sorgun var.

Son dönemde…

Yükseklerde yetişen otlarla doğal beslenen hayvanların sütünden ürettiği lezzetli peyniri Sorgun’dan Bursa ve pek çok ile gönderiliyor.

Ne var ki…

Dağın tepesindeki 6 asırlık Sorgun’da yaşayanlar bu aralar sıkıntılı. Çünkü, o güzelim ağaçlar kesilip mermer ocağı açılmak isteniyor.

“Havamız, suyumuz, topladığımız sütümüz ve ürettiğimiz peynirimiz bozulacak” diyorlar.

Tepkilerini…

İYİ Parti GİK Üyesi Müberra Çakır, CHP Keles İlçe Başkanı Cevat Acar ve İYİ Parti yöneticileriyle Sorgun’a giden CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’a anlattılar.

Gözümüzün önüne getirince biz de Sorgunlulara hak verdik.

 

Cumhur İttifakı’nın Yıldırım harekâtı

Tepede sorun yok… AK Parti Genel Başkanı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli çok iyi anlaşıyorlar, Cumhur İttifakı’nı ayakta tutuyorlar.

Bunun yanında…

Cumhur İttifakı ortakları olarak AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay ve MHP Yıldırım İlçe Başkanı Halil İbrahim Bozkurt’un birlikte mahalle ziyaretleri, tabanda da sıkıntı olmadığını gösteriyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X