Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa’daki Anadolu terör mücadelesi teşekkürüne gitti, Soylu 4 saat ayırdı

Köşe Yazısını Dinle

Başka illerde benzeri yok… Kısa adı BİLDEF olan Bursa İl Dernekleri Federasyonu 10 yıl önce Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden 35 il derneğini bünyesine alarak kuruldu.

“Bursa’daki Anadolu” denilebilecek genişlikte bir kesimi temsil eden sivil toplum örgütü olarak çalışıyorlar.

Pandemi sürecinde…

Çevrimiçi buluşturdukları sohbetlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da var. Onlar da iade-i ziyarete gitmeye karar verdiler.

Randevuyu da…

Son Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu yer aldı.

Ardından…

Yönetim, 35 üye dernek başkanları, Yüksek İstişare Kurulu temsilcilerinden oluşan 40 kişiyle Ankara’ya gittiler.

Dikkat çeken şu…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, makamındaki görüşmede BİLDEF Başkanı Ramazan Alp ve yönetimine 4 saate yakın zaman ayırdı. Akşam da yemekte bir araya geldi.

AK Parti Bursa milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin, Ahmet Kılıç ve Zafer Işık’ın da katıldıkları görüşme için Çavuşoğlu önce şu değerlendirmeyi yaptı:

“35 ilden gelip Bursa’ya yerleşen hemşerilerimizin federasyon çatısında bir araya gelmeleri önemli. Kentin siyasetçileri, sanayicileri ve kamuyla da güçlü bağları var.”

Ardından…

Bursa için bu beraberliğin büyük kazanım olduğunu vurgulayıp şunu söyledi:

“Bu kadar farklı illerden gelen insanların Bursa potasında birleşmelerini, geldikleri yerlerle gönül bağlarını koruyup Bursa’nın geleceğine, sosyolojisine, toplumsal barışına katkı koymalarını önemsiyorum.”

Sonra da…

Bursa milletvekillerine iletilen Bursa düşünceleri yanında, Bakan Soylu ziyareti için şu bilgiyi verdi:

“Özellikle terörle mücadele konusunda başta Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde Sayın Bakanımızın çabasını takdir edip desteklediklerini söylediler.”

Şunu da ekledi:

“Bölge illerindeki halk üzerinde psikolojik rahatlamayı anlatıp; insanların endişe duymadan işlerini yürütebildiklerini söylediler.”

Madde bağımlılığında ‘birlikte çalışma’ kararı

BİLDEF Başkanı Ramazan Alp başkanlığındaki 40 kişilik heyet, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmede yereldeki konularla ilgili görüşler de aktardılar.

Örneğin…

Emniyet-sivil toplum birlikte çalışma anlayışı yanında, madde bağımlılığıyla mücadelede sınırsız destek vaat eden BİLDEF yönetimi bazı konularda öneriler dillendirdi.

Bakan Soylu da onları Bursa Emniyet Müdürü Tacettin Aslan’la görüştürdü.

Hakan Çavuşoğlu: Türkiye ekonomik yeni yol ayrımında, bize güvenin

Aradığımızda… AK Parti Grup toplantısından yeni çıkmıştı. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’na sıcak gündemi de sorduk.

Söze…

“Türkiye ekonomik yeni yol ayrımında” diye başlayıp şunu söyledi:

“Faiz-kur-enflasyon sarmalında yıllarca patinaj yapan Türkiye, yeni modeli üretim-istihdam-ihracat anlayışıyla 2023’e giderken; uluslararası ekonomik vesayetten kendini kurtarmış, prangalarından kurtulmuş ülke olarak güçlenmeye devam edecek.”

Ardından…

“Bize inanın ve güvenin” çağrısı yapıp “Biz üretim diyoruz” ifadesini 3 kez tekrarladı ve şu mesajı verdi:

“Sıcak paranın girdiği faiz ve kucak dolusu paranın ülkemizden çıktığı dönemlere artık son vermek istiyoruz. Yatırımı önceliyoruz. Sanayici ve işadamlarımızın yapacakları yatırımlara her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.”

BALKANTÜRKSİAD 29 maddelik rapor verdi

Ankara’da… AK Parti ve CHP’nin Bursa milletvekillerini ziyaret eden sivil toplum örgütlerinden biri de, Fatih Şakir başkanlığındaki BALKANTÜRKSİAD yönetimi oldu.

İktidar ve muhalefet milletvekilleriyle ayrı ayrı bir araya gelen BALKANTÜRKSİAD yönetimi, 29 başlık altında talep ve beklentiler raporu verdiler.

AK Parti milletvekilleri ilgili Bakanlıklara iletip takipçisi olacaklarını söylediler.

Süt üreticisinin yüzü güldü, ‘hükümete teşekkür mesajı’ Çelik’ten geldi

Kural belli… Üretici üretebilecek ki, tüketici tüketebilirsin. Tüketici tüketmezse üreticinin üretmesinin anlamı kalmıyor.

Birkaç gün önce…

Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı olarak Faruk Çelik dikkat çekici paylaşım yapıp önemli bir noktaya dikkat çekti:

“Süt olmadan et olmaz. Süt üreticimizi destekleyelim, süt hayvanları kesilmesin. Bereketli hasat için gübre konusunda da çiftçimize destek olalım. Toprak gübrelenip bereketlensin, bahar buzağılarla şenlensin.”

Ardından…

Süt Birliği üreticiden alınan süt fiyatlarına düzenleme getirince Çelik’ten de hükümete teşekkür geldi:

“Süt konusunda üreticilerimizin beklentilerini karşılayan hükümetimize teşekkür ediyorum. Çiftçi ve üreticiyi desteğe devam.”

Bakanlığı döneminde, süt üreticileri ve sanayicileri gazete ilanıyla Çelik’e teşekkür etmişlerdi.

Ticaret Bakanı Muş’a Bursa daveti

Televizyonda… AK Parti Grup Toplantısı’nı izleyenler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomik mesajlar verdiği konuşması sırasında Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın’ın yan yana oturduklarını gördüler.

Toplantı sonrası…

Aydın, aralarında geçen sohbeti şöyle açıkladı:

“Sayın Ticaret Bakanımız Mehmet Muş beyefendiyi Bursa’ya davet ettik, kendisi de kabul etti.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X