Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa’daki hava kirliliği Ankara’nın gündeminde: Özel yasa teklifi geliyor

Köşe Yazısını Dinle

Zaman zaman… Geçmiş dönem TMMOB İKK Sekreteri olan Feridun Tetik, gönderdiği günlük hava kirliliği ölçümleriyle bilgilendirme yapıyor.

Hafta içinde…

Türkiye’nin tanıdığı, göğüs hastalıkları ve alerji uzmanı olarak görüşlerini önemsediği BUÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Sapan da ölçüm haritası paylaşıp “Bursa’da hava kirliliği çok yüksek” uyarısı yaptı.

Ardından…

Hava ve çevre kirliliği ölçümleri yapan uluslararası Greenpeace Akdeniz’in raporu yayınlandı. Raporda, Türkiye’de havası en kirli 10 ilçe arasında dokuzuncu sırada Nilüfer ve onuncu sırada Kestel yer alıyordu.

İşte…

O raporun yayınlandığı gün, Bursa’nın hava kirliliği ile ilgili Ankara’da önemli bir görüşme vardı.

Görüşmede…

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleriyle Büyükşehir, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Orman İl Müdürlüğü bürokratları yanında Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik
Üniversitesi
öğretim üyelerinden oluşan komisyon, yaptıkları çalışmalara ilişkin hazırladıkları raporu AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanvekili Müfit Aydın’a sundular.

Biz de…

Aydın’ı arayıp, Bursa’nın kirli havasını ve yapılan çalışmaları sorduk.

Söze…

“Büyükşehir Belediyemiz komisyon kurup hava kirliliği üzerine önemli bir çalışma yapmış. Arkadaşlarımız çok ciddi çalışmalar yapıp kafa yormuşlar. Bursa Milletvekilimiz Emel Gözükara Durmaz’la sunumlarını dinledik.  Ben de çok önemsedim” diye başladı.

Şu bilgiyi verdi:

“Hazırladıkları raporu aldım. Şimdi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla oturup konuşacağız. Raporu kendilerine verip, nasıl bir yol izlememiz gerektiğini konuşacağız.”

Üzerinde durduğu şu:

“Birlikte karar alıp uygulamamız gerekiyor. O görüşmede, özel yasa teklifi mi verilecek, yoksa genelgeyle mi çözüm bulunacak ona karar vereceğiz.”

Nilüfer Çayı’na Vali Demirtaş el koydu

Bursa için yaşam kaynağı özelliği taşıyor… Nilüfer Çayı hem içme suyu ihtiyacını karşılıyor, hem tarım alanlarını suluyor.

Ancak…

Son yıllarda, taşkının yanında kirlenme riskiyle karşı karşıya.

Bu soruna Vali Mahmut Demirtaş el koydu.

Nilüfer Kaymakamı Murat Süzen, DSİ Bölge Müdürü İnan Gündüz, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Müdürü Mehmet Ersan Aytaç’la toplantıda planlanan çalışmalar görüşüldü.

Saadet’ten alternatif mesajı: Sağlam yapılarla Osmangazi yeniden!

Kerim Bulut… 2017-2023 dönemi Saadet Partisi Osmangazi İlçe Başkanı olarak 2 genel, 1 yerel seçim yaşadı.

31 Mart’ta…

Saadet Partisi Osmangazi Adayı olarak sahada. Yönetimiyle ziyarete geldiğinde, ilk mesajı seçmene oldu:

“Seçimin 2 favorisi varmış gibi algı oluşturuluyor. Oysa seçmen asla alternatifsiz değil ve seçenek de ikiden fazla. O nedenle, ‘Dayatılana rıza gösterme, farklı bir Osmangazi senin hakkın’ diye sesleniyoruz.”

Ardından…

Osmangazi’nin fay hattı üzerinde olduğunu vurgulayıp, kentsel dönüşümün önemini anımsatırken, formülünü de açıkladı:

“Kentsel dönüşüm rantında aslan payı belediye ve müteahhidin değil, mülk sahibinin olmalı. Biz bu sorunu kooperatifleşme modeliyle kentsel dönüşüm yaparak çözeceğiz. Milli Görüş belediyeciliğini herkes görecek.”

Sloganı da şu:

“Sağlam yapılarla Osmangazi yeniden.”

Kayıhan Pala: Üniversite hastaneleri zayıflamasın

Gündem… Yerel seçim nedeniyle adaylara odaklandı, ama vazgeçilemeyecek konular var. Onların başında da sağlık geliyor.

CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Kayıhan Pala da, üniversite hastanelerini gündeme getirdi.

Yasa değişikliğiyle…

Tıp Fakülteleri hastanelerinde sağlık hizmetinin öne çıkarıldığını ve eğitim-araştırmanı geri planda kaldığını savunan Kayıhan Hoca şu çağrıyı yaptı:

“Üniversite hastanelerini zayıflatmayın.”

Büyükataman hedefi gösterdi: 17 ilçe ve Büyükşehir’de birlikte kazanmak

2019 seçiminde… Cumhur İttifakı anlaşması gereği MHP yalnızca Yenişehir’de aday çıkarmış, diğer ilçelerde AK Parti’yi desteklemişti.

Bu seçimde…

Yenişehir’de Davut Aydın’ın yanı sıra Mustafakemalpaşa’da Ahmet Beygirci de MHP adına Cumhur İttifakı adayı olarak sandıkta yarışacak.

Gördüğümüz kadarıyla…

AK Parti’nin Büyükşehir ve ilçe adaylarını açıkladığı toplantılara gerektiği gibi katılan MHP yönetimi, desteğini sergiledi.

Cumartesi de…

MHP İl Başkanlığı’nda Aydın ve Beygirci için tanıtım toplantısı düzenlendi.

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ile MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu’nun da katıldıkları toplantıda hedefi Büyükataman gösterdi:

“Milliyetçi Hareket Partisi 31 Mart’a, ‘Ayırmadan, Ayrışmadan, Türkiye İçin Canla Başla’ hazırlanıyor. 17 ilçe ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde birlikte kazanmak için çalışacak ve başaracağız.”

Altepe’nin Yenişehir çıkarması

Aslında… Görevde olmadığı süreçte de Recep Altepe sürekli sahadaydı.

Bu kez…

AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak seçim çalışmalarına katılıyor. Kent merkezinde, ilçelerde, köylerde büyük ilgi görüyor.

Yenişehir’de de…

Önce çarşı ve esnaf ziyareti yaptı, ardından Çelebi ve Çiçeközü köylerine gitti. AK Parti ve MHP’nin Yenişehir ilçe başkanlarıyla Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın da eşlik etti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X