Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursalı doktorun testleri, çalışan sayısı çok fabrikaları rahatlattı!

Geçmişte… Bursa Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı, İl Sağlık Müdürü, Bursa Tabip Odası Başkanı gibi önemli görevler yaptı.

Ardından…

AK Parti Mudanya İlçe Başkanı olarak siyasete atıldı. 2019 yerel seçiminde AK Parti Mudanya Adayı’ydı.

Uğradığında…

Önce, artan koronavirüs vakaları üzerine konuştuk. Eski bir sağlık yöneticisi olarak izlenim ve bilgilerini aktardı.

Sonra da…

Cebinden çıkardığı küçük poşette Türklab markasını görünce, “Şahin Yağlıdere’nin ürettiği koronavirüs test kiti mi?” diye sorduk.

Çünkü…

Test kitlerinin üreticisi Dr. Şahin Yağlıdere’yi iyi tanırız. 1989’da ilk Yıldırım Belediye Meclisi’ne DYP’den seçilmişti. DYP Yıldırım İlçe kongresinde 1 oyla kaybetti, DYP İl Yönetim Kurulu’nda siyaset yaptı.

Bir süredir…

İzmir’de yaşayan Dr. Yağlıdere’nin kurduğu biyoteknoloji firmasıyla koronavirüs test kiti ürettiğini ilk 24 Nisan’da bu sütunlarda paylaştık. Türklab markasıyla Sağlık Bakanlığı’nın onay verdiği testleri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın tanıttığını da 7 Haziran günü duyurduk.

İşte…

Dr. Murat Ünal uygulaması çok kolay testi bize de yaptı. Uzun süre heyecanla beklemeden 2 dakikada sonucun negatif olduğunu birlikte gördük.

Sağlık kurumlarında sürüntü ile yapılan testlere karşın parmak ucundan kan damlası alınarak gerçekleştirilen testin avantajını şöyle anlattı:

“Toplu işçi çalıştıran ve doktoru ya da hemşiresi olan fabrikalar için bu testleri uygulamak çok kolay. Kendi işyeri olanlar da OSGB olarak adlandırdığımız Örgütlü Sağlık Birimi desteği alarak yapabilir.”

Düşüncesi şu:

“Sağlık Bakanlığı OSGB’lere MEDULA sistemine giriş izni verirse, test sonuçları anında bilgisayara yüklenir, pozitif olanların hastaneye gitmesine gerek kalmadan filyasyon ekiplerinin önüne gelir.”

Şunu da ekledi:

“Böylece hastanelerdeki yoğunluk azalır, sağlık sistemi rahatlar.”

 

Güzel bir gelenek: Devir teslim

Dr. Özcan Akan yetiştiği kurumda 10 yıl İl Sağlık Müdürlüğü yapıp görevi Yalova İl Sağlık Müdürü iken Bursa’ya atanan Dr. Halim Ömer Kaşıkçı’ya devretti.

Kaşıkçı, 10 ay sürdürdüğü görevinden, yönetim kadrosu atamaları istediği gibi olmayınca affını isteyince yerine Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz atandı. Toplantıyla veda edip görevi devretti.

Güzel bir gelenek olan devir teslimleri kutluyoruz.

 

Hastanelerde alarm… Aciller dışında ameliyat durdu, yataklar doldu

Elimizde rakamsal veri yok. Belki, lise eğitimini aldığı kent Bursa’ya bugün gelecek olan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca açıklar, bizler de öğreniriz.

Fakat…

Çevremize baktığımızda, dostlarla konuştuğumuzda gördüğümüz bir tablo var:

Bursa’da koronavirüs vakaları, o çok korktuğumuz mart-nisan dönemini aştı. Kimi sorsak testinin pozitif çıktığını duyuyoruz.

En önemlisi…

Kamu hastanelerinde yatakların büyük bölümünün korona hastaları için ayrıldığı söyleniyor. Büyük oranda evde karantina ve tedavi yapıldığını bildiğimiz için de, hastanelerdeki yatakların doluluk oranlarının artmasından doğal olarak kaygılanıyoruz.

Hatta…

Hastane yönetimlerinin “aciliyet gerektiren vakalar” dışında ameliyatların durdurulması kararı aldıkları kulağımıza geliyor. Bunun gerekçesi olarak da yatak olmaması gösteriliyor.

 

Osmangazi, Yıldırım’ı nasıl geçti?

Bilinen şu… Bursa kent yerleşiminde, kentin doğusundaki Yıldırım, Gürsu ve Kestel daha çok işçilerin yaşadıkları ilçeler.

Nitekim…

Koronavirüsle tanıştığımız mart-nisan döneminde Yıldırım ve Gürsu’da vaka sayısı çoktu. Bugün, Osmangazi’nin ilk sırada olduğunu duyuyoruz.

Kuşkusuz…

Yıldırım’da filyasyonla Mahalle Denetim Ekipleri ve planlı çalışma yayılma hızını kesti, ama Osmangazi’nin öne çıkması sosyolojiyi değiştiriyor.

 

Çok güzel hareketler bunlar… Sağlıklı diyalog Bursa’yı geleceğe taşır

Siyasette… Her partinin kendi idelojisi, ülke ve kent sorunlarına bakışı, kendi çözüm projeleri var. O nedenle siyasi görüş farklılıkları yaşanması normal.

Fakat…

Herkes bilir ki, siyaset diplomasi sanatı kabul edildiği için diyalog her zaman önemsenir. Zaten, toplum kavga yerine diyalog istiyor.

Bu kapsamda iki ziyaret dikkatimizi çekti.

İlkinde…

MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı, kongresinin ardından kendisine hayırlı olsun ziyaretine gelen AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’a iade-i ziyarette bulundu ve Cumhur İttifakı’nın iki ortağı olarak dostça sohbet ettiler.

Ardından…

AK Parti’li Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i ziyaret etti.

Nilüfer’de yapılacakların ele alındığı diyalogdan Nilüfer’e güzel sonuçlar yansıyacağı anlaşılıyor.

 

Azerbaycan’da bir tanıdık daha

Hafta başında… TBMM Başkanı Mustafa Şentop’la Azerbaycan’a giden Türk heyetinde AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu vardı.

Dün de…

Kamuoyunda ombudsman olarak tanınan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’la birlikte Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le görüşen heyette Bursa’dan tanıdığımız ve eski milletvekili Mehmet Tunçak’ın eşi olan Kamu Denetçisi Av. Özlem Tunçak yer aldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X