Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursalı firma, karantina altındaki Wuhan’da 20 lokantasını kapattı!

Aile… Yıllardır Bursa’da özellikle inşaat sektörünün önemli firmaları arasında yer alıyor ve bir çok büyük projeye imza attı. Çelik Palas Oteli’ni alarak da turizm sektörüne girdi.

İşte…

Bursa’nın bilinen isimlerinden biri, Kırcal İnşaat’ın sahibi Mustafa Kırcal’ın yeğenleri Muhittin Kırcal ve Nurettin Kırcal yaklaşık 4 yıldır Çin’de yemek sektöründe önemli işler yapıyorlar.

Kendileri gibi…

Bursalı olan Rafet Ceyhun Arıç ve Gürhan Gür ile birlikte 4 ortak olarak yola çıkıp global bir hamburger firmasının Wuhan şubeleşmesini franchaise şirketi olarak üstlendiler.

Kısa sürede, 11 milyon nüfuslu Wuhan’da 900 çalışan ve 20 şubeye ulaştılar. 2016 ve 2017 yıllarında üst üste ürününü sattıkları firmanın en iyi ciro artışı ödülünü kazandılar.

Muhittin Kırcal’la zaman zaman dijital ortamda sohbet ediyoruz. Büyük bir heyecanla daha da büyüme hedeflerini ve çabalarını buradan izliyoruz.

Gelin görün ki…

Dünyada paniğe yol açan ve giderek kâbusa dönüşen koronavirüsünün çıkış yeri Wuhan oldu.

Kentten yaptığı video çekimi ve izlenimlerini bu sütunlarda aktardığımız Bursalı gazeteci Sedat Aydın’ın da vurguladığı gibi, yakın zaman öncesine kadar duygusal şehir olarak tanınan Wuhan bir anda hayalet şehir oldu.

Çünkü…

Kente giriş çıkışlar yasaklandığı gibi, karantina uygulaması nedeniyle kent sakinlerinin evlerinden çıkmalarına da izin verilmiyor.

Bu nedenle…

İnternet üzerinden Muhittin Kırcal’a mesaj yolladık. Meğer, salgının görülmesiyle birlikte Bursalı 4 ortak olarak Türkiye’ye dönmüşler.

Şirketin Türk genel müdürü ise Koca Yusuf adlı askeri uçakla Türkiye’ye getirilenler arasında yer almış. Orada yalnızca Çinli operasyon ekibi kalmış.

“Durum nedir?” sorumuza şu cevabı verdi:

“Wuhan’da, toplam 900 kişinin çalıştığı 20 şubemizi koronavirüsü salgını nedeniyle kapatmak zorunda kaldık. Çünkü insanlar evlerinden çıkamadıkları için kentte yaşam durdu.”

Şunu da ekledi:

“Süreci Bursa’dan yönetiyoruz. Sorunun çözülmesi için girişimler var, biz de yakından izliyoruz.”

 

Sağlık personeline özel izinle yemek dağıttılar

Fotoğraflardan… Çin’in 11 milyon nüfuslu Wuhan kentinde franchaise şirketi olarak 20 şubeyle zincir oluşturdukları global hamburger markasının ürünleri kentteki görevliler tarafından dağıtıldığını gördük.

Sokağa çıkmanın yasak olduğu kentte bu görüntü ilgimizi çekince, Bursalı 4 ortaktan Muhittin Kırcal bu görüntüyü şöyle açıkladı:

“Wuhan’da görev yapan sağlık personeline firmamızın orada kalan Çinli ekibi tarafından özel izinle yemek dağıtıldı.”

 

Rozetini Akşener taktı… İYİ Parti’den Kamuran Yılanlı sürprizi

Merkez sağın kalesi Adalet Partisi’nde ve o kapatıldıktan sonra 1983’te kurulan Doğru Yol Partisi’nde siyaset yapan Kamuran Yılanlı, siyasette sözü dinlenen ve düşüncesine önem verilen oldu.

O nedenle…

DYP sürecinde il yönetim kurullarında görevler aldı, 2 dönem Mudanya’dan İl Genel Meclisi’ne seçildi.

2011’de de…

Namık Kemal Zeybek’in Genel Başkan olduğu dönemde, istifa eden rahmetli Abdullah Biçen’in yerine Demokrat Parti İl Başkanı atandı.

Bir dönem…

Marmarabirlik’te Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Yılanlı uzun süredir siyasete uzak duruyordu, ama oğlu İYİ Parti’den Mudanya ve Büyükşehir meclis üyesiydi.

Geçen hafta…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 2 günlük programla Bursa’ya geldiğinde, İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır perşembe akşamı teşkilat yemeğine Kamuran Yılanlı’yı da davet etti.

Yemekte…

Yılanlı’ya rozeti Akşener taktı ve Bursa için anlamı olan siyasi transfer gerçekleştirdi.

 

Balıkesir’de SP’yi yeniden yapılandırdı

Son dönemde… Saadet Partisi Genel İdare Kurulu’nun Bursalı üyesi Gökhan Gerçek görev alanı kapsamında Bölge Sorumlusu olduğu Balıkesir’e biraz daha fazla zaman ayırdığı için Bursa’daki SP faaliyetlerinin bazılarına katılamadı.

Çünkü…

SP Genel Merkezi, yenilenmesine karar verilen teşkilatlar arasına Balıkesir’i de aldı. Bu nedenle Balıkesir’de yoğun bir görüşme trafiği yaşayan Gerçek, sonunda Abdülkadir Duman başkanlığında yeni il yönetiminin oluşmasıyla Bursa’ya döndü.

 

Başkan Aktaş, ulaşım projelerini Prof. Dr. Ilıcalı ile masaya yatırdı

Şunu biliyoruz… Bir dönem AK Parti Erzurum Milletvekili olarak Meclis’te görev de yapan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ulaşım konusunda ülkemizin otorite kabul edilen isimlerinden biri.

Halen…

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Ulaştırma Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olarak eğitim veren Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı dün Bursa’daydı.

Dahası…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın davetiyle geldiği kentte, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin planladığı ulaşım projelerini Başkan Atktaş’la birlikte masaya yatırdı.

Büşükşehir ulaşım bürokratlarının da katıldıkları toplantıda, hem ulaşımla ilgili mevcut durumun iyileştirilmesi için planlanan çalışmalar gözden geçirildi, hem planlanan yeni yatırımlar ele alındı.

Özellikle…

İhale aşamasında olan ulaşım projeleri üzerinde görüş alışverişi yapılırken, uygulanmasına başlanan ulaşım çözümlerinde ulaşılan sonuçlar da değerlendirmeye alındı.

 

Keles’in tarım ve enerji projeleri Ankara’da

Belki de… Dağın arkasında kaldığı ve uzak olduğu için Keles’in sorunları merkezde hissedilmiyor. Bunda, dağ yöresi anlayışıyla istemeyi bilememek de etkili.

Bu olguyu ve algıyı aşacak adım Ankara’da atıldı.

AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın’ın aracılığıyla Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin iki önemli görüşme yaptı.

Tarım Bakan Yardımcısı Fatih Metin’le tarım projelerini, Enerji Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan’la da ilçenin enerji sorununu ele aldı.

Görüşmelere AK Parti Keles İlçe Başkanı Özcan Yeni de katıldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X