Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa’nın azmi: Vaka sayısı ‘makul’ düzeye iniyor, aşı için uygun ortam!

Tırmanış… Ekim ayının ortasından itibaren başladı. Koronavirüs salgınında mart-nisan döneminden sonra yaşanan ikinci pik dalgası da bu tırmanış oldu.

Nitekim…

11 Kasım 2020 günü “Sokağa çıkmayın, kalabalığa da girmeyin: Vaka sayısı 4 bini aştı” başlığıyla ilk uyarıyı yaptık. Ertesi hafta, Bursa’da günlük vaka sayısı 4 bin 700’e kadar çıktı. En yüksek rakam bu oldu.

Ardından…

Vali Yakup Canbolat koordinasyonunda alınan önlemler arttı, denetimler sıklaştı ve tırmanışın önü kesildi. Hamitler Mezarlığı’nda koronadan definleri gösteren fotoğraflar çok etkili oldu.

Sonra…

Gün gün gün vaka sayıları azalmaya başladı. 13 Aralık günü “Ha gayret Bursa… Vaka sayısı azaldı, ama yoğun bakım dolu” başlığıyla bir kentin mücadelesiyle günlük vaka sayısının 1.900’lü rakamlara gerilediğine yer verdik.

16 Aralık günü de günlük vaka sayısının binin altına düştüğünü duyurduk.

Kasımın ilk haftasından aralık ortasına kadar Bursa vaka sayısında çok hızlı yükseliş ve mücadeleyi yansıtan kontrollü düşüş yaşadı.

Gelinen noktada…

Cumartesi günü günlük vaka sayısı 750’ye geriledi. Dün de 650 civarına geldi.

Verilen mücadele önemli. Bu mücadelede vatandaşın bilinçlenip destek vermesi daha da önemli.

Fakat…

Henüz zafer kazanılmadı. Günlük vaka sayıları düşüyor, ama biraz daha dikkatli olmak ve aynı duyarlılıkla mücadeleyi sürdürmek gerekiyor.

Kuşku yok ki…

Vaka sayısındaki azalma, hastanelere rahatlama olarak yansıyor. İlerleyen günlerde iyileşen hasta sayısındaki artışla bu rahatlama daha belirgin olacak.

Bunun yanında…

Vaka sayısının kontrol altına alınıp eylül ayı ortalamasına geri dönmesi aşılama açısından da umut verici bir gelişme.

Çünkü…

Vakaların azalmasıyla filyasyonda takip edilen hasta sayısı azalacağı için sağlık kuruluşları aşıya daha fazla yoğunlaşacaklar.

Bu da aşılama için en uygun ortam demek.

Milli Görüş’ün çınarıydı: Kenan Mengüç

Sosyal medyada görünce eskilere gittik… Kenan Mengüç’ü Mayıs 1977’de gazeteciliğe başladığımız Bursa Marmara gazetesinde tanıdık. Milli Selamet Partisi’nin Bursa’daki kurucu il başkanıydı.

İlerleyen yıllarda her defasında aynı saygınlığıyla karşılaştık.

Ne var ki…

Milli Görüş’ün Bursa’daki çınarı ve Necmettin Erbakan’ın yol arkadaşı olarak tanınan Kenan Mengüç yaşama veda etti. Allah rahmet eylesin.

Türkiye’nin en büyük Atletizm Salonu’nda pistin yeniden yapımı başladı

2014 yılında… Osmangazi Belediye ile Gençlik ve Spor Bakanlığı protokol yaptıklarında, Yakın Çevre Yolu üzerinde Demirtaş Kavşağı yanında Türkiye’nin en büyük atletizm salonu olacağı duyuruldu.

Maliyeti de Gençlik ve Spor bakanlığı ile Osmangazi Belediyesi yarı yarıya karşılayacaklardı.

Geçen yıl…

Tesis bitti, koltuklar monte edildi, sıra atletlerin koşacağı piste gelmişti ki, Ankara’dan gelen projenin hatalı olduğu, eğimli pist yerine açık havadaki düz pist projesi hazırlandığı ortaya çıktı.

Bu durumu…

26 Ağustos 2019 günü bu sütunlardan duyurduk. Sonra devreye Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu girdi. Özel ilgisi ve takibiyle 21 Temmuz 2020 günü yeniden ihale yapıldı.

İşte…

Bu sürecin ardından Bursa Atletizm Salonu’nda uluslararası kriterlere uygun pistin yapımına başlandı. Şimdi nefes kesen yarışlar için sabırsızlanıyoruz.

TRT belgeselinde saatçiliği anlattı

Son dönem… Bursa’da saatçilik denince akla Hayrettin Akpınar geliyor. Ailesiyle Gümülcine’den gelip yerleştiği Bursa’da saatçi ustası olarak işe başlayıp Pırlant markasını büyüten Akpınar, merkezi İstanbul’da bulunan Tüm Saatçi İşadamları Derneği’nin de başkanı.

Hafta içinde…

TRT 2 ekranında yayınlanan belgeselde saatçiliği anlatırken keyifli bir programa da imza attı.

Bursa’nın trafiği artık geçit vermiyor: Her yol tıkandı, sürücüler isyan etti

Sabah… Mudanya Yolu’ndan gelirken Bursa OSB önünde trafik tıkandı. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’na girecek araçların kuyruğu da Ata Bulvarı’na kadar uzamıştı.

Sonrasında dura kalka ilerledik.

Timsah Arena önündeki viyadük girişinde bir polis şeritlerden birini kapatmış, araçları kontrol ediyordu. Meğer OSB’ye kadar tıkanma ondanmış.

Gerçi…

Aşağıdan geçen İzmir Yolu’nu rahatlatmak için yapmış olabilir, ama Acemler trafiği boş olmasa da akıcıydı.

Kent merkezinde de trafik akmıyordu. Ankara Yolu’na geçince aynı durumun Arabayatağı bölgesi için de geçerli olduğunu gördük.

Dönüşü Çevre Yolu’ndan yapmaya karar verdik, ama bu kez de Çağlayan Köy ve hızlı tren viyadüğünü geçince üç şeritte trafik durdu.

Orada da…

Mudanya Yolu üzerinden geçen köprü bakıma alınmıştı. İzmir yönünden gelen trafik ise neredeyse Şehir Hastanesi’ne uzuyordu.

Kısacası…

Bursa’da dün her yerde trafik tıkalıydı. Akşam arayanlar da yolda kaldıklarını söyleyip “Bursa trafiğine ne oldu?” diye sordular.

Atlı Polis Setbaşı’nda

İlk kez… Bursa Kent Konseyi Ulaşım Çalışma Grubu’nun Emniyet Müdürü Tacettin Aslan’a şubat ayında yaptığı ziyarette gündeme geldi.

Bursa’nın tarihi ve turizm özelliğiyle örtüşen atlı polis uygulamasını Aslan zaman içinde yaşama geçirdi. İlk devriyeler de Cumhuriyet Caddesi’ne çıktı.

Sokak kısıtlamasının olduğu hafta sonu ise Setbaşı’nda atlı polis görüntüsü herkesi heyecanlandırdı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X