Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa’nın mistik havasına fark katacak öneri: Gökdere Vadisi’nde karşılıklı ezan

Köşe Yazısını Dinle

Bursa… 8500 yıllık geçmişi olan tarihi bir kent. Son 700 yıldır da Türk-İslam kenti olarak pek çok alanda Anadolu’ya önderlik etti.

Cuma günü…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vurguladığı gibi; Osmanlı İmparatorluğu’nun doğduğu, kuruluşun kenti özelliğini taşıyor.

Üstelik…

Yalnızca tarih özelliğiyle değil, sultan türbelerinden başlamak üzere evliya kenti olarak manevi dünyanın da önderi.

İşte…

Bursa’nın bu yönünün kazandırdığı mistik havasıyla ilgili farklı bir öneri var.

Aslında…

Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanı Mimar Hayrettin Eldemir’den 4 yıl önce dinledik. Hafta içinde bir kez daha anlattı:

Söylediği şu:

“Gökdere Vadisi, aynı zamanda Bursa’nın en büyük 2 ilçesi Osmangazi ve Yıldırım’ın sınırını oluşturan kesişme noktası. Irgandı Köprüsü gibi tarihi gerdanlığa, Panorama 1326 Müzesi gibi tarihi yaşatan müzeye sahip.”

Ardından…

“Vadinin doğusu ve batısında hem tarihi, hem manevi özelliklere sahip camilerimiz var” deyip düşüncesini dile getirdi:

“Gökdere Vadisi’nin iki yakasındaki camilerden vakit namazları için ezanlar karşılıklı olarak okunsa, dinleyenlere huşû verdiği gibi Bursa’nın mistik havasına apayrı değer katar.”

Örnek de verdi:

“İstanbul’da karşılıklı olarak yer alan Ayasofya ve Sultan Ahmet camilerinden karşılıklı okunan ezanlar turistlerin bile ilgisini çekiyor. Yine İstanbul’da Üsküdar’daki Mihrimah Sultan ve Valide-i Cedid camilerinden de ezanlar karşılıklı okunuyor.”

Önerisini tekrarladı:

“Bursa olarak Gökdere Vadisi’nin iki yakasındaki tarihi camilerden ezanlar karşılıklı olarak okunsa ortaya farklı bir şölen çıkar. Böyle bir uygulama Bursa’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin bile ilgisini çeker.”

Gerçekten de…

Gökdere’nin iki yakasında karşılıklı ezan sesleri kentin mistik havasına apayrı güzellik katar. Eldemir’in önerisini biz de destekliyoruz.

 

Ayvalıdere’yi yapan Karayolları Geçit’e de gelir mi?

Bir süredir… Nilüfer Özlüce’deki tarihi Ayvalıdere Köprüsü’nde restorasyon var. Mahalle arasında Büyükşehir ve Vakıflar’ın çalışmalarına alışık olanlar, Karayolları tabelasını görünce şaşırıyorlar.

Oysa…

Tarihi köprüler yasa gereği sorumluluğunda olduğu için yapıyor.

Aynı Karayolları’nın…

Mudanya Yolu trafiğini iki şeride düşüren ve cumhuriyet dönemi ilk kemerli köprüsü olan tarihi Geçit Köprüsü’nü de yapacağı günü bekliyoruz.

 

AK Parti’nin zor sınavı: Parti aidiyetini verilen görevler belirler mi?

Hafta içi… AK Parti adayları belli olduğunda; Yıldırım Aday Adayı olarak gitmedik mahalle, ulaşmadık muhtar, girmedik dernek bırakmayan, esnaf ziyaretleri yapan Ali Mollasalih’in paylaşımını gördük.

İlgi ve desteğe teşekkür edip, adaylara başarı dilerken şunu söylüyordu:

“30 yıla yaklaşan siyasi hayatımda çok önemli tecrübeler edindim. En önemlisi; inandığım davada küsmeden, yorulmadan yürümek oldu. Şahsi menfaatlerden uzak, samimiyetle bugüne kadar getirdiğim siyasi yaşamım bundan sonra da ülkeme ve şehrime hizmet etme anlayışıyla devam edecek. Bu davada her türlü görev kursaldır.”

Cumartesi sabahı…

5 yıl Kestel Belediye Başkanı olarak görev yapan Önder Tanır’ın yeniden aday gösterilmeyince AK Parti’den istifasını duyuran paylaşımını gördük.

Anlaşmazlığa dayalı yönetimden istifa anlaşılabilir, ama aday olamayınca üyelikten istifa tartışmalı bir konu.

Çevredeki gaza getiriciler her yerde var.

 

Engellilerin Cumhurbaşkanı’yla görüşme sevinci

Cuma günü… Tofaş Spor Salonu’nda AK Parti’nin belediye başkan adaylarını tanıttığı toplantıda dikkat çeken bir tablo var.

Tekerlekli sandalyeyle salona gelen engelliler için AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan tarafından A Protokolü bölümünde yer ayrıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yanlarına gidince engelliler büyük bir sevinç yaşadılar.

 

İnegöl ve Orhaneli adaylarını açıklayan CHP’de gözler 3 belediyede

Görülen şu… Aday belirleme çalışmaları partilerde zorlu geçiyor ve sıkıntılar yaşanıyor.

CHP de…

Partideki değişim sonrası zaman zaman karar vermekte zorlanıyor. Verilen kararlar da bazı yerlerde tartışmalara yol açıyor.

Örneğin…

Mustafakemalpaşa’da aday belirlemedeki tepkileri nedeniyle ilçe yönetimi görevden alındı, Kestel’de adayın beklentilerini karşılamadığını düşünen ilçe yönetimi istifa etti.

Bu atmosferde…

CHP Parti Meclisi cuma akşamı İnegöl’de Ali Doğan’ın adaylığına karar verdi. Doğan’ın kardeşinin başka bir partide ilçe başkanı olması tartışılsa da, “aday gösterilmeseydi CHP İnegöl İlçe yönetimi istifa edecekti” haberi geldi.

Orhaneli’nde ise asker kızı olan Vildan Koç aday gösterildi.

Gözler de…

Hafta içi yapılacak PM toplantısında CHP’li belediyeler olan Nilüfer, Mudanya ve Gemlik’e çevrildi.

 

Cumhur İttifakı Mustafakemalpaşa’da kırgınlığı aştı

Mustafakemalpaşa’da… Cumhur İttifakı anlaşması gereği adaylığın MHP’ye bırakılması sonrası AK Parti cephesinde oluşan kırgınlığı aşmaya yönelik ilk adımı AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Recep Altepe attı ve tarafları bir araya getirdi.

Sonrasında…

MHP Adayı Ahmet Beygirci ile Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar bir araya gelip kenetlendiler ve birlikte çalışmaya başladılar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X