Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa’ya daha gelemeyen hızlı tren Karacabey-Bandırma’ya zor gider

Köşe Yazısını Dinle

11 Kasım 2023 Cumartesi… Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, yapımı tamamlanan DOSAB’ı otoyola bağlayacak yol açılışı için Bursa’ya geldi, hızlı tren ve Şehir Hastanesi metrosu şantiyelerinde incelemeler yaptı.

O gün…

Tören ve basın toplantıları dışında, Bakan Uraloğlu’nun incelemeler sırasında söylediklerini 13 Kasım Pazartesi günü “Hedefleri öne çekti, heyecan verdi” başlığıyla kendi kaynaklarımızdan aldığımız bilgilerle aktardık.

Bursa’ya…

65 yıl önce sözü verilen, 11 yıl önce temeli atılan hızlı tren için daha ne kadar bekleyeceğimize yönelik görüşmeyi şu cümlelerle duyurduk:

…Bilgi aldığı projelerin hedeflenen bitiş tarihlerine Bakan olarak müdahale etti ve yeni hedef tarihler verdi.

İlk ayarlamayı…

50 milyar liralık maliyetiyle Bursa’nın Ulaştırma Bakanlığı eliyle aldığı en büyük ulaşım yatırımı olan hızlı tren projesinin hedef tarihlerini öne çekerek yaptı.

Buna göre…

2025’te deneme seferlerine başlaması, 2026’dan itibaren de yolcu taşıması hedeflenen hızlı trenin hedef tarihini, “2025 başında deneme seferlerinin başlaması, 2025 son çeyreğinde de yolcu taşınması” olarak değiştirdi.

Değiştirirken de…

“Bu projenin bitişi 2026’ya sarkmayacak” uyarısı yaptı.

Hafta içinde…

TBMM Bütçe ve Plan Komisyonu’nda Abdülkadir Uraloğlu bu tarihlere vurgu yaparken, “En geç 2026 başı” dedi.

İzlenimimize göre…

Bursalılar da artık bu hedefe alıştılar ve trenin geleceğine inanır oldular.

Ancak…

Ulaştırma Bakanlığı aynı hızlı trenin Bursa’dan sonraki Karacabey-Bandırma etabı için 2028 yılı hedefi açıkladı.

Ne var ki…

Ocak ayında açıklanan kamulaştırmalarda, arazilerin yüzde 80’den fazlası için mahkemeye itiraz edildiği kulağımıza geliyor.

Bu da, kamulaştırma sürecinin uzaması demek. Mahkeme kararı sonrası proje kesinleşeceğine göre, Karacabey-Bandırma hattı 2028’den daha sonrasını bekleyecek.

Görüntü bu.

 

Mardin’den sonra Bursa’da buluştular

Osman Başeğmez… 2015-2020 arasında Basın İlan Kurumu Bursa Bölge Müdürü olarak görev yaptıktan sonra Diyarbakır’a atandı.

Bölgede…

Mardin de vardı ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olan Murat Süzen’le birlikte çalıştılar. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da Mardin Valisi’ydi.

Başeğmez…

3.5 yıl sonra Bursa’ya dönerken, Süzen de Nilüfer Kaymakamı olarak geldi.

Bir araya geldiklerinde anılarını yad ettiler.

 

Akın Poroy’un Mudanya’ya vaadi: Ilıman siyaset, inatlaşmadan hizmet

Ziyarete… TÜGİAD’ın Bursalı ilk genel başkanı olan Murat Coşkunkan,  Bursa Barosu Genel Sekreteri Av. Yener Poroy, Mudanya CHP siyasetinde Gençlik Kolu’ndan yetişen Alper Atasoy ve Av. Sait Atmanlıoğlu ile birlikte geldi.

Akın Poroy…

2014’te Belediye Meclisi Üyesi seçildiği ve BelediyeBaşkan Yardımcısı olarak hizmet ettiği Mudanya’da şimdi CHP’den belediye başkan aday adayı.

Siyasette…

35 yıllık deneyimiyle neden aday olduğunu şöyle anlattı:

“Mudanya’da merkezi idare ve Büyükşehir Belediyesi’yle gerekli iletişimi kuramadık. Öyle olmasaydı, Büyükşehir bütçesinden diğer ilçeler gibi daha fazla pay alırdık. 50 kilometre sahilimiz var, ama yararlanamıyoruz.”

Vaadi şu:

“Mudanya’yı tanıyor, sorunlarını biliyoruz. Ilıman siyaset, düzgün diyalogla ve kimseyle inatlaşmadan Mudanya’ya hizmet edeceğiz.”

 

“Bursa’da sanayi tıkanırsa Türkiye entübe olur”

Hafta içinde… DSP İl Başkanı Cahit Akıncı, bir grup sanayiciyle Ankara’ya gitti. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’la yerel seçim hazırlıklarını görüştükten sonra;,sanayici dostlarıya TBMM’de AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’ı ziyaret etti.

Ziyarette…

AK Parti Genel Merkezi’ne iletilmek üzere, sanayi sorunlarını içeren dosyayı Kılıç’a veren Akıncı şuna dikkat çekti:

“Bursa’da sanayi tıkanırsa, Türkiye entübe olur.”

 

Bursa’dan Anadolu’ya: Uzunkaya Samsun Büyükşehir, Güler Muş adayı

Celal Uzunkaya’yı… 1991’de Bursa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü olarak tanıdık. 1995’te Artvin’e gitti, 1997’de Emniyet Müdür Yardımcısı olarak döndü.

2007’de Emniyet Genel Müdür Yardımcısı oldu. 2016’da Antalya Emniyet Müdürü’yken ziyaretine gittiğimiz Uzunkaya, 2018’de Emniyet Genel Müdürü atandı.

Nisan 2023’te  de emekliye ayrıldı.

Nerede olursa olsun, Bursa’yla ilgili hiç kesmeyen Celal Uzunkaya, 31 Mart yerel seçimi için AK Parti’den Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı oldu.

Yanı sıra…

2013 yılında AK Parti Siyaset Akademisi’ni birincilikle bitirdiğinde tanıdığımız; sonrasında Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan, ardından memleketi Muş’a Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü atanan, geçen yıl Bolu Gençlik Spor Müdürü olan Emrullah Güler de AK Parti’den Muş Belediye Başkanlığı’na aday adaylığı başvurusu yaptı.

 

Keles’in en şanslı dönemi: Bir de eğitimci aday

Keles’te… Daha önce bir akademisyen inşaat mühendisi, bir yüksek ziraat mühendisi başvurusu vardı. Bunlara bir de eğitimci aday adayı eklendi.

O başvuruyu da…

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru yaptı ve “memleketi Keles’e hizmet” için yola çıktı.

Doğru’nun hedefinde, Keles’i dağ turizmi, tarım-hayvancılık, yöresel ürünlerle Türkiye’ye tanıtmak var.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X