Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa’ya özel kanunla 100 bin kişi doğalğaza kavuşuyor!

İlk talep… 2011 yılındaki milletvekili genel seçimi sırasında Ankara Yolu’nun altındaki Mevlana, Ulus, Arabayatağı, Millet ve Fatih mahallelerinden geldi.

Mahalle sakinleri…

“Ruhsatsız oldukları için evlerimize elektrik, su, doğalgaz bağlanmıyor” diyerek yakınmalarını dile getirdiler.

O gün…

Milletvekili adayı olarak bölgeye giden Hakan Çavuşoğlu konunun peşini hiç bırakmadı. Ankara’ya taşıdı ve etap etap çözme yolunda adımlar attı.

Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde tarihin en büyük imar barışı müjdesini 24 Mayıs 2018 günü Olay Televizyonu’ndan verdi.

Müjde…

Yürürlüğe giren imar barışı yasasını habercisiydi. Böylece, Ankara Yolu’nun ve Yakın Çevre Yolu’nun altında kalan mahallelerde imar barışı ile yapı kullanma belgesini alan vatandaşlar evlerine elektrik ve su bağlattılar.

Ancak doğalgazda sorun çıktı.

Çözümü için takibini yine Çavuşoğlu üstlendi. Enerji Bakanı Fatih Dönmez’le görüştü, yeni bir yasayla sorunun çözülmesi için mutabık kalındı.

O aşamada belki de en kritik adım dün atıldı.

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu dün TBMM’de AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş’la buluştular.

25 bin konutta yaşayan 100 bin nüfusun doğalgaz beklediğini anlattılar.

Sonrasını…

Çavuşoğlu şöyle anlattı:

“Bursa’mızda 100 bin kişiyi ilgilendiren konuyu Meclis’te AK Parti Grubu’nun gündemine taşıdık. Bu aşamadan sonra AK Parti Grubu hukuk danışmanlarıyla yasama uzmanları bir araya gelip hazırlığı yapacaklar.”

Ardından…

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’la konuştuk. O da gelinen noktayı şöyle özetledi:

“Gürsu, Yıldırım ve Osmangazi’de 25 bin evde 100 bin kişinin doğalgaz beklediği konusunda Grup Başkanvekilimizi bilgilendirdik.”

Şunu ekledi:

“Yakın Çevre Yolu’nun altında kalan,  elektriği ve suyu olan, fakat doğalgaz bağlanmayan bu evler için şimdi kanuni dayanak hazırlanıyor. Ankara’dan umutlu dönüyoruz.”

 

26 yıldır hep yan yanalar!

 

1994 yılında… İnşaat Mühendisleri Odası’nda bir devri kapatıp bir devri açan seçimlerde Çalışma Grubu listesinin ilk sırasında Necati Şahin vardı. Genel Merkez Delegeleri listesinin ilk sırasındaysa Cevdet yüce yer alıyordu.

Şahin başkanlıktan ilk ayrıldığında, Cevdet Yüce seçime girip İMO Başkanı oldu. Necati Şahin yeniden İMO Başkanlığı’na döndüğünde, yanındakilerden biri Yüce’ydi.

Bu ikili…

26 yıldır hep yan yanalar. Pazar günü yapılan İMO seçimlerinde yine yan yana olmayı sürdürdüler.


CHP’de güzel tablo: Kongrede ayrışan milletvekilleri Karaca’yı ziyaret etti

 

CHP’nin 9 Şubat’ta yapılan İl kongresine giden süreçte milletvekilleri farklı adaylara destek vererek siyaseten doğal bir ayrışma yaşadılar.

Örneğin…

Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Prof. Dr. Yüksel Özkan kongreye il başkanı giren Hüseyin Akkuş’a destek verirken, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise İsmet Karaca’dan yana taraf oldu.

Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık herhangi bir adaya yönelik destek de, görüntü de vermedi.

Kongre bittikten sonra da, demokratik kültür devreye girdi.

Nitekim…

Tarafsız kalan Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabsıyık ile Akkuş’u destekleyen Erkan Aydın ve Prof. Dr. Yüksel Özkan hafta sonu İl Başkanı İsmet Karaca’yı ziyaret ettiler.

Ziyarette, Karaca’yı destekleyen Nurhayat Altaca Kayışoğlu hazır bulunurken, Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ise Divan Başkanı olarak görevlendirildiği Uşak kongresi nedeniyle katılamadı.


Çalışma yaşamını ve beklentileri konuştular

 

Uzmanlığı çalışma yaşamı ve sosyal güvenlik konuları olan Özgür Erdursun. 2019 yerel seçiminde CHP Yıldırım adayı olarak sandıkta yarıştı.

Fakat…

Bilgisiyle televizyonlarda programlar yapıyor, yazılarıyla görüşlerini paylaşıyor.

Geçmişte SSK Genel Müdürlüğü yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu alanla ilgili. O nedenle, Ankara’da zaman zaman bir araya geliyorlar.

Hafta sonu da…

Sosyal güvenlik ve çalışma yaşamındaki sorunları, beklentileri, çözüm önerilerini değerlendirdiler.


Siyasi vefa… AK Parti Milletvekili Özen, Demirel’in müze evini ziyaret etti

 

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili Refik Özen’i yakından izliyoruz.

TBMM bünyesindeki görevleri yanında Bursa’nın sorunlarına çözüm aramak için ziyaretler yapıyor. Bursa’da bulunduğunda da boş zamanı yok dense yeri. Sürekli bir yerlerde, sürekli teşkilat ya da vefa ziyaretlerine katılıyor.

Böyle bir ziyareti Ankara’da da yaptı ve siyasi görüşleri farklı olsa da 9. Cumhurbaşkanı rahmetli Süleyman Demirel’in Güniz Sokak’taki müze evini çekinmeden ziyaret etti.

Güniz Sokak’ta…

Demirel’in büyük bir tablosu önünde çektirdiği fotoğrafı sosyal medya takipçileriyle paylaşırken “Türk siyaset tarihinin yakın dönemine damgasını vuran merhum Süleyman Demirel’in meşhur Güniz Sokak’taki evini ziyaret ettik” diye yazdı.

Mesajını da ekledi:

“Ve nihayetinde asıl mesele, geride bir hoş sada bırakabilmek.”

Siyaset kültürünün gerektirdiği bu vefalı davranışı önemsedik.


Ercan Yakut’a Avrasya ödülü

 

Önce… Bursa Düşünce Kulübü olarak yola çıktı. Sonra yapıyı Türkiye Düşünce Kulübü olarak büyüttü. Geniş bir alanda düşünceye yönelik farklı projelerle ardım adım ilerliyor.

TDK Başkanı Ercan Yakut’a hafta sonu İstanbul’dan anlamlı bir ödül geldi.

Üstelik…

Avrasya Bir Vakfı ve ASAM’ın  plaketini 8. Cumhurbaşkanı rahmetli Turgut Özal ve geçmiş dönem Başbakanı rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın danışmanı Dr. Yalçın Koçak’ın elinden almak Yakut’u daha da duygulandırdı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X