Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa’yı unutmadı: Kapısından döndüğü makama konuk oldu!

Köşe Yazısını Dinle

Kendisiyle… Zaman zaman mesajlaşıyoruz. Çevre ve Orman Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı yapan Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’la birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyareti ilgimizi çekti.

Eroğlu ziyareti…

“AK Parti İl Başkanımız Davut Gürkan’la birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ı ziyaret ettik. Yeşil Bursa’mıza 21 yılda 250 milyarlık yatırımlar gerçekleştirdik” deyip paylaşınca anılarımız canlandı.

Tarih 2004 Şubat…

Bugünkü gibi yerel seçime hızla gidilen süreçte Ankara’dan aday kulisi geldi:

Büyükşehir Adayı Veysel Eroğlu, Osmangazi Adayı Hikmet Şahin, Yıldırım Adayı Recep Altepe, Nilüfer Adayı Tahsin Bulut.

Önce…

İSKİ Genel Müdürü’yken 2002’de DSİ Genel Müdürü olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na ulaşıp sorduk. Şu cevabı verdi:

“Resmen söylenmedi, ama benim de kulağıma geldi. Biz görev insanıyız.”

Ardından…

İnegöl Belediye Başkanlığı’nı bırakıp Büyükşehir adayı olan rahmetli Hikmet Şahin şunu söyledi:

“İnegöl’ü bırakıp geldik. Hedef Büyükşehir, ama partim Osmangazi derse yapacak bir şey yok.”

Yazımızı Olay manşetine taşıdı, sabah da fırtına koptu.

AK Parti teşkilatı “Dışarıdan aday istemiyoruz” tepkisiyle, ilk stajını Bayındırlık Müdürlüğü’nde yapan Eroğlu’na karşı çıkınca karar değişti.

Böylece…

Büyükşehir Adayı Hikmet Şahin olurken, Recep Altepe ise Osmangazi’ye kaydırıldı. Yıldırım’da Özgen Keskin ve Nilüfer’de Tahsin Bulut oldular.

11 yıllık Bakanlığı süresince Prof. Dr. Veysel Eroğlu pek çok kez geldi. İstanbul’dan memleketi Afyon’a giderken hep Bursa’dan geçiyor, Ulucami’yi ihmal etmiyor.

“Uludağ’ı Davos yapacağı” sözünü tutamadı, ama barajlara destek verdi..

20 yıl sonra…

Kapısından döndüğü Büyükşehir Belediyesi’ne konuk olurken yüzü gülüyordu. Gürkan ve Aktaş’a, çantasında çıkarmadığı Bursa dosyasını gösterip anlattı.

Bursa’yı unutmuyor.

 

AK Parti 4 ilçede anketi yeniliyor, açıklama ertelendi

Çarşamba akşamı… AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş acil Genel Merkez’e çağırıldılar. Gece 23.00’deki görüşmede adaylarla ilgili son değerlendirme yapıldı.

O görüşmede…

Genel Merkez 4 ilçede bir kez daha anket isteğiyle süreci durdurdu. Böylece, bu hafta sonu beklenen Bursa adayları açıklaması da gelecek haftaya kaldı.

 

Recep Altepe Mustafakemalpaşa’da Cumhur İttifakı’nı buluşturdu

Mustafakemalpaşa’da… Belediye başkanlığını AK Parti ilk 2009’da Sadi Kurtulan’la kazandı. 2 dönem görev yapan Sadi Hoca’nın yerine 2019’da Mehmet Kanar geldi.

Bu seçim…

Cumhur İttifakı görüşmelerinde Mustafakemalpaşa MHP’ye bırakıldı. 14 Mayıs’ta milletvekili adayı olan eski ilçe başkanı Ahmet Beygirci de MHP Adayı açıklandı.

Ne var ki…

Karar, AK Parti çevrelerinde burukluğa yol açtı. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar da bilgi verilmediğini ve teşekkür bile edilmediğini söyleyip kırgınlığını belli etti.

Bu hava üzerine…

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Recep Altepe perşembe akşamı Mustafakemalpaşa’ya gidip;  Belediye Başkanı Mehmet Kanar, MHP Adayı Ahmet Beygirci, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Turgut, MHP İlçe Başkanı Suat Buldu’yu bir araya getirdi.

Hedefi de, “Seçimi kazanmak için bir arada çalışmak” olarak gösterdi.

 

Yeniden Refah 2 ilçe adayını daha açıkladı

Görünen şu… 31 Mart yerel seçimi yaklaşırken, Büyükşehir Adayı’nı açıklamasıyla gözler Yeniden Refah Partisi’ne çevrildi.

Aynı süreçte…

İnegöl, Gürsu, Harmancık, Büyükorhan, Karacabey adayları açıklandı.

Dün de…

Yeniden Refah İl Başkanı Murat Kolancı bu kez Yenişehir Adayı Kasım Kaya ile Orhaneli Adayı Hüseyin Acar’ı Genel Başkan Fatih Erbakan’la tanıştırdı.

Erbakan da 2 ilçeyi daha açıkladı.

 

Alper Gezeravcı’nın içinde olduğu uzay istasyonu İznik’in üstünden gece geçti

Kente… Yüksek yerlerden bakıldığında hemen fark edilen, yakından bakınca etkileyen GUHEM, yani Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi tartışmasız Avrupa’nın en büyüğü oldu. Dünyada da ilk 5’te yer alıyor.

İşte…

Bu muhteşem merkeze geçen yıl konuk olan ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı şu an uzay istasyonunda deneylerini sürdürüyor. Sanayi ve Ticaret Bakanı Fatih Kacır da bağlantı yapmak üzere GUHEM’e geldi.

Çarşamba gecesi de…

Bursa’nın 3 gökyüzü fotoğrafçısından biri olan; gezegenlerin her hareketini izleyen Şenol Şanlı, içinde Alper Gezeravcı’nın da bulunduğu Uluslararası Uzay İstasyonu’nun saat 22.36’da İznik’in Elbeyli-Dikilitaş mevkiinden geçişine tanıklık etti.

Şanlı’yla birlikte; GUHEM Müdürü Halit Mirahmetoğlu, Cüneyt Açar, Samed Koray Şanlı da bu tarihli ânı özel objektiflerle izlediler.

 

Ayşe Hacıoğlu’na Büyükşehir’de yeni görev

2017’de… Büyükşehir Kütüphane Müdürü olarak tanıdık. Ayşe Hacıoğlu sonra Kültür Müdürü olarak görev yaptı, Bilim Merkezi’nde çalıştı, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü oldu. En son Ar-Ge’deydi.

Kızılay Bursa Şubesi yönetiminde de birlikte çalışıyoruz.

Bu kez…

Büyükşehir Belediyesi iştiraki BİNTED bünyesinde olan ve 2021’de kuruluşunda yer aldığı Bursa İstihdam ve Kariyer Ofisi Koordinatörlüğü üstlendi.

Biliyoruz ki, bulunduğu yere enerji verir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X