Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa’yla bütünleşen müsteşarın 5 yıl süren hukuk mücadelesi beraatla bitti

Köşe Yazısını Dinle

İlk kez… 1995 yılında Defterdar Yardımcısı olarak Bursa’ya atandığında tanıştık. Fatih Acar genç, sorun çözen ve güven veren bürokrattı.

2 yıl sonra…

Vergi konusunda incelemeler ve araştırmalar yapması için İngiltere’de yurt dışı görevine gönderildi.

2003 yılındaysa, bildiği ve tanıdığı Bursa’ya bu kez Defterdar olarak döndü. Adana Defterdarı olup gidene kadar iş dünyası ve kentle kurduğu güvene dayalı ilişkilerle vergi tahakkuku ve tahsilatını arttırma başarısı gösterdi.

Ardından…

Adana Vergi Dairesi’nin Kurucu Başkanı oldu.

2007 yılında…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Çelik’in davetiyle SGK Başkan Yardımcısı olarak Ankara’ya geldi. 1 yıl sonra da SGK Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı sıfatlarıyla Türkiye’nin en büyük kurumunun başına geçti.

Ertesi yıl da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı oldu.

Görev yaptığı yıllarda Bursa’yla bütünleşen Fatih Acar, ayrıldıktan sonra da Bursa’yla bağını kesmedi, Bursa’yla bütünleşen bürokrat olmayı sürdürdü.

Bursalılar da onu kendilerinden gördüler, ilişkilerini böyle kurdular.

Zaten…

2016’da emekli olduktan sonra Bursa’ya yerleşti, bürosunu da Bursa’da açtı.

Ne var ki…

2016 yılında büyük bir haksızlığa uğradı. İzmir’de yürütülen FETÖ soruşturması sırasında, SGK’ya ait bir yeri FETÖ’cü üniversiteye kiraladığı gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklandı.

Kararın alındığı yönetim kurulu toplantısında bulunmamasına ve imzası olmamasına karşın 1 ay tutuklu kaldı.

İşte…

Başına gelen en büyük haksızlık olan bu dava sonuçlandı. Cumhuriyet Savcısı son duruşmadaki mütalaasında cezaya gerek olmadığını söyledi, mahkeme heyeti Fatih Acar hakkında beraat kararı verdi.

Sohbet ederken…

5 yıl sonra yüzünün güldüğünü gördük. Zaten haksız olan davada Bursa’yla bütünleşen müsteşarın aklanmasına en az onun kadar sevindik.


Fatih Acar döneminde e-reçete devrimi

Bir dönem… Türkiye’nin tüm illerinde SSK İl Müdürlükleri önünde uzun belge kuyrukları vardı.

Faruk Çelik 2017’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olunca önceliği bu kuyrukları kaldırmaya verdi, çalışmayı da SGK Başkanı olarak Fatih Acar yaptı.

Acar’ın döneminde SGK devrim niteliğinde bir adım atıp e-reçete uygulamasına geçti. Böylece sahte reçetelerle devletin zarara uğraması önlendi.


Ulaştırma Bakanı Bursa’ya da trenle gelsin diye umutla bekliyoruz

Açıkçası… Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma bakarken Bursa olarak kıskandık.

Çünkü…

Ankara’dan Karaman’a hızlı trenle giden Ulaştırma Bakanı’nın yolda ekibiyle Karaman’a yapılacak işler üzerinde çalıştığını gösteren fotoğrafın altında şu yazıyor:

“Sinyalizasyon testlerine ve sertifikasyon süreçlerine devam ettiğimiz Konya-Karaman hızlı trenimizle tarihi güzellikleri, önemli turistik değerleri ile İç Anadolu’nun güzide şehri Karaman’a gidiyoruz.”

Övgüye söyleyecek sözümüz yok, derdimiz Karaman değil.

Biz de bir gün Ulaştırma Bakanı’nın Bursa’ya hızlı trenle gelmesini bekliyor, Bursa Garı’nda kendisini karşılamayı arzu ediyoruz.

Yüzde 99 sonuçlanma aşamasına geldiğini duyduğumuz dış kredi şu an tek umudumuz. Dileriz 2030’u beklemek zorunda kalmayız.


Vali Karaloğlu Diyarbakır’a tramvay getiriyor

Münir Karaloğlu belediyede yetişmiş bir vali. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak başarısıyla Van Valisi oldu. Depremdeki başarıyla da Bursa’ya geldi, Antalya’ya gitti. Şimdi de Diyarbakır Valisi.

Üstelik…

Diyarbakır’da kayyum olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı da üstlendi.

Son olarak…

Tarih kenti Diyarbakır’da tramvay projesini gerçekleştirme aşamasına geldi.

Çevre Yolu’nda ikinci Davut Gürkan çıkarması: Bir an önce bitsin!

21 Aralık 2020… Çevre Yolu’nun Mudanya Kavşağı’ndaki köprüde bakım onarım çalışması başlayınca trafik tıkandı.

Üstelik…

Çevre Yolu’nda tıkanan trafik kent içine de yansıdı ve o gün Bursa trafiği resmen durdu. Hollanda merkezli navigasyon şirketi Tom Tom verilerinde de Bursa’da 2020’de en fazla trafik sıkışıklığı yaşanan gün olarak 21 Aralık yer aldı.

O günlerde…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan göreve yeni gelmişti. İlk müdahale edip “bir an önce bitirilmesini” istediği, bu çalışma oldu.

İki gündür Bursa’nın her yerinde kapanma izdihamı trafiği var. Kentte adım atılamaz hale geldi. Buna Çevre Yolu’nda yeniden bakım çalışması eklenince kaçacak yer de kalmadı.

Bunun üzerine…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ikinci kez Çevre Yolu’na gidip bilgi aldı, ikinci kez “bir an önce bitirilmesini” istedi.

Erkan Aydın dedesini kaybetti

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ı aradığımızda, Meclis çalışmalarını bırakmış Ankara’dan Bursa’ya dönüyordu. Bursa’dan eşini alıp İstanbul’a geçecekti.

Çünkü…

Köy Enstitüleri’nin ilk mezunlarından olan dedesi Celal Çakır 90 yaşında yaşama veda etmişti. Cenazesi bugün İstanbul’da toprağa verilecek olan dedesi Celal Çakır’a rahmet, Bursa Milletvekili Erkan Aydın’a da başsağlığı diliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X