Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Büyük ilçelerden birinde kadın aday AK Parti’nin gündeminde

Kendisi de söyledi… G-20 Zirvesi’ne katılmak üzere Arjantin’e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dönüşünden sonra AK Parti’nin açıklanmayan il belediye başkan adayları da kamuoyuna tanıtılacak.

Yanı sıra…

Üst Kurul gündemine gelen ilçeler için de karar verme tarihi yaklaşıyor. Çünkü, ilçelerin de önümüzdeki hafta sonu açıklanacağı beklentisi var.

Bu sürede…

Üst Kurul’un önlerine gelen dosyalar üzerindeki incelemeyi tamamlaması ve her ilçede aday sayısını 2 ya da 3’e indirip son tercih için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunması bekleniyor.

Yanı sıra…

Ankara’dan gelen kulis notlarına bakılacak olursa, Üst Kurul’un gündeminde merkezdeki büyük ilçelerden birine kadın aday konusu da yer alıyor.

Gerçi…

Geçmiş seçimler öncesinde de bu tür beklentiler dile getirilmiş, fakat aday listelerine yansımamıştı. O nedenle, Ankara’dan ulaşan söylentiye herkes temkinli yanaşmakla birlikte 31 Mart seçiminin kendine ait özellikleri olduğu vurgusu yapılıyor.

O nedenle de bu kez merkezdeki büyük ilçelerden birine kadın aday beklentisi daha yüksek. Mimar-mühendis olması da önemseniyor.

Bununla birlikte…

Yine Ankara’dan ulaşan söylentilerde Üst Kurul’un ilçeler arasında aday kaydırması yapabileceği notu da var.

Bunun da…

AK Parti’nin kendi oy tabanı dışında başka partilerden oy getirebilecek kapasitede gördüğü kimi adayları, başka ilçelerden aday adaylığı başvurusu yapsalar da daha çok ihtiyaç duyulan ilçelere kaydırılabileceği söyleniyor.

Örneğin, daha küçük bir ilçeye başvuran mühendis bir adayın merkezin popüler ilçesine kaydırılması söz konusu.

Bu noktada…

AK Parti’nin bugüne kadar seçim kazanamadığı Nilüfer’de bu defa kazanmayı ve 2014’te kaybettiği Mudanya’yı da geri almayı çok istediği bilinen gerçek.

Nitekim…

Hem Nilüfer’deki arayışlarda, hem Mudanya’da yapılan hesaplamalarda kazanmak için her çevreden alınması gereken oylar üzerinde duruluyor ki, bu da özel değerlendirmeler yapılmasını gerektiriyor.

 

AK Parti’nin en farklı aday adayı

 

2.-yazi-icin-cuneyt-karlik.jpgCüneyt Karlık lise yıllarından arkadaşımız. 80’li yılların sonunda ANAP Yıldırım İlçe Başkanı oldu,1994’te Yıldırım Belediye Başkanı seçildi.

5 yılda Yıldırım’da dokunmadığı kimse, gitmediği sokak kalmadı, iz bıraktı. 1999’da seçimi kaybetti, ama Yıldırım’la ilişkisini kesmediği için çok tanınan ve çok sevilen olmayı sürdürdü.

AK Parti’ye Yıldırım için başvurduğunu listeler açıklanınca öğrendik. Belediye başkanlığı yapıp aday adayı olan başka kimse yok. Bu da onu en farklı aday adayı yaptı.

 

17 yıl önceki görüşmeyi hatırladı

 

3.-yazi-icin-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan-ve-fatos-sahinturk.jpgFotoğraflarda… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salı günü AK Parti Grup Toplantısı sonrası TBMM’den çıkarken Nilüfer’in eski Kadın Kolu Başkanı olan Fatoş Şahintürk’le konuşuyor.

Arayıp fotoğrafı sorunca Şahintürk güldü, “Hiçbir yere aday değilim, hiçbir talebim de yok” dedi ve şunu anlattı:

“Grup Toplantısı çıkışında Sayın Cumhurbaşkanımıza birlikte çekilmiş fotoğrafımızı gösterdim. Bakar bakmaz, ‘Bu fotoğraf 2001 yılında Çamlıca’da çekildi’ deyip hatırladı. Ayaküstü sohbet ettik. Hepsi bu.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ivanov’a Beştepe kadroları jesti

 

4.-yazi-icin-makedonya-cumhurbaskani-gjorge-ivanov-ve-esi-maya-ivanov-olay-ziyareti,-cavit-caglar.jpgMakedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov ve eşi Maja Ivanov’un Bursa ziyareti dolu dolu geçiyor.

Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi olan AK Parti Bursa eski Milletvekili Tülin Erkal Kara’nın davetiyle Bursa’ya gelen Ivanov’un programını ise, TBMM Makedonya Dostluk Grubu Başkanı olarak AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç yaptı.

Konuk cumhurbaşkanı ve eşi, dolu dolu geçen programın ikinci gününde Olay’ı da ziyaret ettiler ve Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’la görüştüler.

Olay’a gelişlerinde dikkatimizi şu çekti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevkidaşı olan Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov için adeta Beştepe’nin tüm kadrolarını tahsis etmiş.

Ivanov ziyaretlerini Cumhurbaşkanlığı’na ait forsu kapatılmış makam aracıyla yapıyor. Cumhurbaşkanlığı Koruma Ekibi tarafından korunuyor. Fotoğrafları da yine cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu görevlileri çekiyor.

Bütün bunlar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuk cumhurbaşkanı Ivanov’a verdiği değeri gösteriyor.

 

Büyükataman’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hızlı tren mektubu

 

5.-yazi-icin-mhp-genel-sekreteri-ismet-buyukataman-008.jpgGörülen şu: Hızlı tren projesi ekonomik kriz ve tasarruf önlemleri nedeniyle durdu, 3 Nisan’da ihale edilen Yenişehir-Osmaneli etabına başlanamadı.

MHP Genel Sekreteri olarak Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman bununla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdı.

Mektubunda…

Büyükataman, 2016 Aralık’ında Balat’ta temeli atılan projeyi anımsatıyor:

“Bursa-Yenişehir hattının ödeneği, tünellerde bitince hedefe kolay ulaşılamayacağı anlaşıldı. Yenişehir-Bilecik etabında 5 kez güzergâh değişince proje bu yılın başında ancak bitebildi.”

Ardından

Bursa-Yenişehir etabı altyapı, üstyapı ve elektromekanik ihalesinin 3 Nisan’da yapıldığını anımsatıp devam ediyor:

“Müteahhite yer teslimi yapılmasını ve Cumhurbaşkanı olarak zat-ı âlinizin koyduğu 2019’da test sürüşü için hızlı çalışma sürecini bekledik. Yaşanan döviz savaşı ve bunun yol açtığı ekonomik sıkıntılara kadar bu umudumuz devam etti.”

Halen Bursa-Yenişehir etabında altyapı çalışmaları olduğunu, hedefin 2019’dan ileri tarihe ötelendiğini vurgulayıp şu çağrıyı yapıyor:

“Proje önündeki engellerin kaldırılıp ihale süreçlerinin başlatılması ve hızlı trenin hizmete açılması yeni yılın en büyük müjdesi olacak.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X