Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Büyük İskender’in torunu için 3 günlük özel Bursa programı

Tam bir Türk dostu… Her fırsatta Türkiye’ye geliyor, tarihi yerleri ziyaret ediyor. Geçen yıl Sivas’ta cumhuriyetin temelinin atıldığı yerdeydi. Değişik ülkelerdeki konferanslarında da Osmanlı’yı ve Türkiye’yi savunuyor.

Ülkesinde…

Tarihteki ünlü Makedon komutan Büyük İskender’in Torunu olarak anılan Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov ve eşi Maja Ivanov hafta sonu Türkiye’ye geliyorlar.

1.-yazi-icin-makedonya-cumhurbaskani-gjorge-ivanov-ve-uskup-buyukelcisi-tulin-erkal-kara.jpgİstanbul’daki Boğaziçi Zirvesi ile başlayacak resmi programı içinde bir de özel ziyaret var.

O program…

Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara’nın 5 ay önce yaptığı davetle başladı.

2011’de AK Parti Bursa Milletvekili seçilen ve TBMM Dışişleri Komisyonu çalışmaları yanında Fransızca’yı çok iyi bilmesinin sağladığı avantajla Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde Türkiye’nin haklarını savunan Büyükelçi Kara, iki kez büyükelçilik konutundaki yemekte konuk ettiği, geçen hafta da çay sohbetinde ağırladığı Ivanov’a yaptığı daveti kabul ettirdi.

Nitekim…

Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov ve eşi 27 Kasım Salı günü Bursa’ya gelecekler ve 3 gün kalacaklar.

Büyük İskender’in Torunu İvanov’un özel olarak hazırlanan Bursa programın ayrıntılarını da Türkiye-Makedonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olan AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’tan öğrendik.

Buna göre…

Konuk cumhurbaşkanı ve eşinin, Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin Tophane’deki türbeleriyle Muradiye Külliyesi ziyareti yanında, İznik ve Cumalıkızık var.

Yanı sıra…

Osmangazi Belediyesi’nin yaptırdığı ve dünyanın en büyük kubbesine sahip Panorama 1326 Fetih Müzesi ile birlikte Bursa Kent Müzesi ve Merinos’taki Göç, Vakıf, Tekstil müzeleri var.

Ayrıca…

Uludağ Üniversitesi’nde öğrenciler, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda sanayici-işadamlarıyla bir araya gelecek. Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı da ziyaret edecek.

 

Oğlunu ‘güneşin doğduğu yerde’ okuttu

 

2.-yazi-icin-uskup-buyukelcisi-tulin-erkal-kara-ve-maja-ivanov.jpgTürkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara sohbetimizde, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov’un özelliklerini de anlattı.

Eşi Maja Ivanov ile birlikte sık sık Büyükelçilik Konutu’na gelen, tam bir Türk dostu ve Türkiye hayranı olan Ivanov’a oğlu “Üniversiteyi nerede okuyayım?” diye sorduğunda, “Güneşin doğduğu yerde” cevabı vermiş.

Oğlu Ivan Ivanov da İstanbul’daki Bahçeşehir Üniversite’ni seçmiş.

 

3 Bursa milletvekili YÖK’e gitti: Diş Hekimliği Fakültesi açılsın

 

3.-yazi-icin-mustafe-esgin,-refik-ozen,-zafer-isik-ziyaretleri-yok-suleyman-necati-akcesme,-saglik-bakan-yardimcisi-muhammet-guven.jpgZiyaretin iki ayağı var… O nedenle, AK Parti Bursa milletvekilleri Mustafa Esgin, Refik Özen ve Zafer Işık önce Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammed Güven’i ziyaret ettiler.

Ziyarette…

Bursa’da Diş Hekimliği Fakültesi eksikliği olduğunu ifade edip, kurulması için Sağlık Bakanlığı’nın desteğini istediler. Çünkü, Diş Hekimliği Fakültesi kurulursa bir de uygulama için Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi gerekecek.

O sorun…

Nilüfer’de yapımı tamamlanan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin kurulacak Diş Hekimliği Fakültesi’nin uygulama hastanesi olmasını Sağlık Bakanlığı’nın kabul etmesiyle aşıldı.

Ardından…

Bursa Milletvekili bu kez YÖK Genel Sekreteri Süleyman Necati Akçeşme’yi ziyarete gittiler.

Görüşme sırasında….

Uludağ Üniversitesi ile de bağlantı kuruldu. Geçmişte Diş Hekimliği Fakültesi kararı alıp iznini de onaylatan Uludağ Üniversitesi’nden de yeni girişimle bu kararı yaşama geçirebileceği teyidi alındı.

Böylece…

Esgin, Özen ve Işık tarafından Ankara’da atılan ilk adımın ardından Bursa’daki süreç başladı.

 

Denizcilik MYO fakülte oluyor

 

Bursa Milletvekili arkadaşları Refik Özen ve Zafer Işık’la birlikte Uludağ Üniversitesi bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi kurulması için girişim yapan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin yine YÖK’ün gündemine bir konu daha taşıdı.

O girişimle…

Uludağ Üniversitesi Gemlik Kampusu’nda öğrenim veren Denizcilik Meslek Yüksek Okulu’nun Deniz Bilimleri Fakültesi’ne dönüşmesinin yolu açıldı.

 

Osmangazi’de partiler Erkan Aydın’a göre aday stratejisi belirliyor

 

5.-yazi-icin-chp-bursa-milletvekili-erkan-aydin-ve-kemal-kilicdaroglu.jpgBilinen şu: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kafasında Osmangazi Adayı olarak Bursa Milletvekili Erkan Aydın var.

Nitekim…

Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal’ın aracılık ettiği görüşmede Cevat Asa’nın “ekibimle hemen çalışmaya başlayayım” sözlerine tepkisiz kalan CHP liderinin düşüncesini koruduğu anlaşıldı.

Gerçi…

Henüz resmen adaylık önerisi olmadı, ama Erkan Aydın’ın da bu olasılığı yüksek bulup parti görevi kabul ettiği anlaşılıyor.

2014 yerel seçimindeki performansı ve dağlı oylarının katkısıyla CHP’nin oy oranını yüzde 30’un üstüne çıkaran Aydın, eğer yeniden aday gösterilirse yine yüksek tempolu bir çalışma sergiler.

O nedenle…

Diğer siyasi partiler Osmangazi’de CHP’nin Erkan Aydın’ı aday gösterip göstermeyeceğini bekliyorlar. Ona göre siyasi strateji belirleyecekler.

 

Deniz Baykal’ın Bursa’ya selamı var

 

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, partisinin eski lideri Deniz Baykal’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Sonra da…

Sağlık durumun iyiye giden Baykal’ın mesajını da sosyal medyadan paylaştı:

“Aktardığı deneyimler ve analizleriyle geleceğe yönelik umutlarımızı tazeledik. Sayın Baykal’ın il ve ilçe örgütlerimize, partililerimize ve tüm halkımıza selam saygılarını iletirim.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X