Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Büyük sorunların çözümü için bazen sorumlu bireyler gerekir

Sabah gazetesindeki köşesinde Mehmet Barlas büyüğümüz yılların deneyimini cümlelere taşıyor ve çok özel konulara çok farklı açılardan yaklaşıp farklı sonuçlara ulaşabiliyor.

Nitekim…

Dünkü yazısını da; Rus doğalgazını Türkiye ve Avrupa’ya taşıyacak projede Karadeniz etabının tamamlanması nedeniyle düzenlenen töreni izlerken aklına gelen gelişmelerden farklı sonuç çıkararak bitiriyor.

“Kötü günleri unutmazsak iyi günlerin değeri artar” başlıklı yazı, Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan kriz günlerinde yaşananları anımsatıyor.

Tansiyonun yükseldiği süreçte, dönemin Başbakan’ı olan Davutoğlu’nun “Düşürme emrini ben verdim” dediğini de aktarıp uyarıda bulunuyor:

1.-yazi-icin-cavit-caglar-001.jpgEvet… O günler tarih kadar uzakta kaldı. Bereket Cavit Çağlar gibi bir sorumlu insan devreye girdi ve Türk-Rus dostluğu eskisinden daha yoğun bir işbirliği ortamında devam etti.

…Sonuçta kötü günleri hatırlamak iyi günlerin değerini arttırıyor.

Yazıyı okurken aklımıza Moskova ve Antalya’da katıldığımız törenler geldi.

Örneğin…

Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından Kremlin Sarayı’ndaki törenle verilen Dostluk Nişanı için 3 Kasım 2017’de Moskova’ya giden Çağlar’a, oradaki Türk müteahhitler ve işadamlarının söylediklerini anımsadık.

Müteahhitler şantiyeleri kapatma noktasına gelmiş, işadamları tüm bağlantılarının durdurulmasıyla batma tehdidi yaşıyordu. Onun için de, sorunu çözden Çağlar’a minnettarlık ifadeleri dile getiriyorlardı.

29 Kasım’da da Antalya’da Akdeniz Bölgesi turizmcilerinin uçak krizi nedeniyle otellerin boş kaldığını anlatıp, Çağlar sayesinde Rus turist rezervasyonlarında patlama yaşandığını söylemişlerdi.

Hatta…

Antalya’da ve İstanbul’da turizme katkısı için Çağlar’a ödül vermişlerdi.

Söyleyeceğimiz şu:

Devletlerin ilişkilerinde elbette inişler ve çıkışlar, gerginlik dönemleri olabilir. Bu süreçlerin aşılabilmesi için siyasiler, diplomatlar, bürokratlar zaten sorumluluk gereği hareket ederler ve üzerlerine düşeni yerine getirirler.

Bazen de…

Barlas’ın yazısında vurguladığı gibi, sorumlu bireyler devreye girerler ve devletlerin ilişkilerinde buz tutan noktaları temizleyip ortamı yumuşatırlar.

Türk-Rus ilişkilerinde Cavit Çağlar’ın yaptığı gibi…

 

Vali Canbolat Bursa’ya çabuk alışmış, toplumsal destek için hazır

 

2.-yazi-icin-bursa-valisi-yakup-canbolat-kizilay-bursa-subesi-ziyareti.jpgBu kez… Gazeteci kimliğimizle değil, Kızılay Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi sıfatıyla Bursa’nın yeni Valisi olan Yakup Canbolat’ı ziyaret gittik.

Gerçi…

Göreve başlayalı henüz 20 gün oldu, ama Vali Canbolat’ı kente çabuk uyum sağlayıp alışmış gördük.

Geçmişte…

Söğüt Kaymakamlığı yaptığı için bölgeye aşina olan Canbolat yoğun ziyaretçi trafiğini kent hakkında bilgilenmeye dönüştürmüş. Nihat Canpolat’tan sonra gelen en genç ikinci vali gördüğümüzü söylediğimizde Ali Fuat Güven’i anımsatması da Bursa’ya çalıştığını gösterdi.

Ziyarette…

Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Davut Gürkan toplumsal çalışmaları anlatıp Kızılay yardımları hakkında bilgiler verdi. Göreve gelişten kısa süre sonraya rastlamasına karşın, yoğun kampanyayla Bursa’nın kurban bağışında Türkiye ikincisi olduğunu söyledi.

Yeni hedefler ve projeleri de anlattı.

İzlenimimiz şu:

Vali Canbolat hem heyetlerle ilişkilerinde, hem anlatılanlara karşı çok sıcak yaklaşımlarda bulunuyor. O bakımdan iletişim sorun olmuyor.

Yanı sıra…

Kızılay özelinden yola çıkıp, toplumsal konulara ilgili ve desteğe hazır mesajı aldık.

 

Kızılay Nilüfer Şubesi yönetimi oluştu

 

3.-yazi-icin-kizilay-nilufer-subesi-coskun-evkuran,-fatos-sahinturk,-bilal-kucuk,-saime-buyukokuroglu,-davut-gurkan-ziyareti-.jpgDavut Gürkan’ın göreve gelmesiyle yenilenen ve topluma dokunan yanını gösteren Kızılay, şubeleri arasına Nilüfer’i de ekledi.

Coşkun Evkuran’ın başkanlığını üstlendiği Kızılay Nilüfer Şubesi’nde toplumsal çalışmalarıyla tanınan Fatoş Şahintürk başkanvekili olurken, yönetimde Saime Büyükokuroğlu ve Bilal Küçük de yer aldı.

Yeni yönetim, Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Davut Gürkan’ı ziyaret ederek göreve başladı.

 

Bursa’nın gururu Panorama’ya müdür atandı: Orhan Mollasalih

 

4.-yazi-icin-panorama-1326-fetih-muzesi-muduru-orhan-mollasalih,-engin-ozpinar.jpgGerçi… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programı beklendiği için resmi açılışı yapılamadı, fakat Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın en büyük eseri olan Panorama 1326 Fetih Müzesi yerli ve yabancı ziyaretçi akınına uğruyor.

Nitekim…

Dünyanın en büyük panoramik müzesini yalnızca geçtiğimiz pazar günü ziyaret edenlerin sayısının 3 bini aştığını Başkan Dündar açıkladı.

İşte…

Bursa’nın gururu olan bu müze, Osmangazi Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevini de sürdüren Orhan Mollasalih’e teslim edildi.

Gazetecilik yaşamımızda çok şey öğrendiğimiz Olay Gazetesi Genel Yayın Müdürü Engin Özpınar’la birlikte Panorama 1326 Fetih Müzesi Müdürü Orhan Mollasalih’i ziyarete gittiğimizde karılaştığımız gruplar umutlandırdı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X