Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Büyük sürpriz: Bursa’da günlük vaka sayısı 1 gecede yarıya düştü, 400’e indi

Köşe Yazısını Dinle

Süreç belli… Geçen yıl mart ayında, dünya gibi koronavirüsle tanıştığımızda artan vaka sayıları gündemin ilk maddesiydi. Bizler de artan vaka sayılarını duyurduk.

İkinci dalga…

Ekim ayında kendini gösterdiğinde, yine artan vaka sayıları gündemin ilk maddesi oldu.

Tam da…

Vaka sayıları dip noktasına gelmişti ki, bu yıl mart ayıyla birlikte üçüncü dalga ortaya çıktı ve vaka sayıları yeniden hızla yükselişe geçti.

Bugüne kadar…

Vaka sayıları grafiğinde hep çok hızlı yükseliş ve ağır ağır iniş gözlendi. Biz de Bursa’daki vaka sayılarının seyrini bu sütunlardan aktarırken, hızlı yükselişlere karşı uyarıcı olmaya özen gösterdik.

Bu satırları şunun için yazma gereği duyduk:

İlk kez…

Bursa’daki vaka sayılarında hızlı düşüş sürprizi yaşanıyor. Hep hızlı yükseliş yazarken ilk kez hızlı düşüşün morali her yere yansıyor.

Nitekim…

Pazar günü yazımızı hazırlamadan önce sorduğumuzda, geçen hafta binin altına inen Bursa’daki günlük vaka sayısının 900’ün de altına indiğini ve 800’lü rakamlarda olduğunu öğrendik.

Ramazan başında iftar sofralarının baş konuğu haline gelen İngiliz mutantı virüsün kısa sürede 2 bin 500’lerden 800’lere gerilemesi elbette sevindiriciydi, ama hedeflenen “şubat sonunda 150 vaka” sayısının altına inmenin güçlüğü de ortadaydı.

Ne var ki…

Bursa’da büyük bir sürpriz yaşandı ve pazar günü vaka sayısının 1 gecede yarı yarıya indiği gün olarak kayıtlara geçti.

Hatta…

Elimizdeki rakamlara göre, pazar günü Bursa’da 463 vakayla kapatıldı. Cumartesi gün sonu rakamı olan 800’lerden 1 gecede 400’lere inilmesi sürpriz olduğu kadar çok sevindirici.

Gerçi…

Pazartesi gününe nasıl bir ivmeyle başlandığını bilemiyoruz, ama uzmanlar genelde düşüş seyrinin devam edeceği görüşünde. Dileriz, vaka sayılarındaki düşüş aynı hızda devam eder.

Etmezse, yaz hepimiz için kâbus olur, ilk yıkılan turizm olur.

Tek çare aşı, ama Çin tedariği kesti

Koronavirüs mücadelesinde bireylerin maske-mesafe-temizlik kurallarına uymaları elbette çok önemli, ama kurtuluşun da tek yolu var: Aşı.

Ne var ki…

Aşı tedariği konusunda Türkiye başından beri ciddi sıkıntı yaşıyor. Şu anda da, Çin’den aşı gelmediği için sıkıntı büyük

Nitekim…

Bir süredir birinci doz başvurularında Sinovac randevusu verilmiyor, ama BioNTech için birinci doz aşı randevusu alınabiliyor.

Metro ihalesinde 342.8 milyon liralık artışın gerekçesi: Döviz ve demir

Dikkat çekmeyecek gibi değil… 27 Ekim’deki ihaleyle Bursaray’ı son durak Emek’ten Şehir Hastanesi’ne uzatacak metro hattının temeli 2 Nisan’da atıldı.

Bizim de izlediğimiz o törenden birkaç gün sonra Danıştay ihaleyi iptal etti.

İptal edilen ihalede en iyi teklifi 1 milyar 607 milyon 824 bin lirayla Söğüt-Taşyapı ortaklığı vermişti. 5 Mayıs’taki ihalede Sögüt-Taşyapı ortaklığı 1 milyar 950 milyon 628 bin 508 lira 85 kuruşla yine en iyi teklifi verdi.

Ancak…

Yeni teklif 342 milyon 804 bin lira arttı.

İşte…

Kafalara takılan, CHP İl Başkanı İsmet Karaca’nın ihaleyi yeniden yargıya taşımak için koz gördüğü bu artışı projede çalışan dostlara sorduk.

Şunu söylediler:

Fiyat artışına yol açan pek çok etken var, ama ikisi önemli. Döviz ve demir fiyatı 27 Ekim’den bu yana çok arttı. Bu da ihaleye yansıdı.”

Bosch Bursa’dan MKE Genel Müdürlüğü’ne

Kuşku yok ki… Türk Silahlı Kuvvetleri için yıllardır üretim yapan Makine Kimya Endüstrisi Kurumu savunma sanayimizin temel taşını oluşturuyor.

İşte…

Bu kurumun başında, Bursa’da yetişen bir genel müdür var. 2019 yılında MKE Genel Müdürü atanan Yasin Akdere ,2015-2018 yılları arasında Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Robert Bosch fabrikasında Hükümet ve Dış İlişkiler Sorumlusu olarak görev yaptı.

DEVA’da 9. ilçe Osmangazi oldu, Serdar Zümbülcü ilçe başkanı atandı

Gözlemimiz şu… DEVA Partisi İl Başkanı Serkan Özgöz alışılmış siyasetin dışında çizgi izliyor. Geleneksel siyasetin polemikleri yerine, yeni siyaset anlayışı gereği somut veriye dayalı sorgulaması yapıyor.

Anlayışını İl Yönetim Kurulu kriterleri gibi, siyaset kadrosuna da yansıttı.

Nitekim…

Bursa’nın en büyük ilçesi Osmangazi İlçe Başkanlığı görevini siyaset kökenli olmayan, iş dünyasından gelen Serdar Zümbülcü’ye teslim etti.

Bursa Uludağ Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan, İşletme Yüksek Lisansı yapan ve Değişim Yönetimi ve Algısı Doktora’sı bulunan Zümbülcü, ilaç ve matbaa sektörlerinde Türkiye Satış Müdürlüğü yaptıktan sonra kendi şirketini kurdu.

Böylece…

DEVA Parti’nin Orhaneli, Harmancık,. Gemlik. Mudanya, Karacabey, Kestel, İnegöl ve Yenişehir’den sonra 9. ilçesi Osmangazi oldu.

Romanlar siyasete ısınıyorlar

Bursa, nüfus olarak roman vatandaşların yaşadığı pek çok mahalleye sahip bir kent.

Şimdilerde…

Dernekleriyle seslerini duyuran roman vatandaşlar, derneklerin bir araya gelip oluşturdukları Yeşil Bursa Roman Dernekleri Federasyonu ile de kent yönetimi ve siyasetle bağlantı kuruyorlar.

Nitekim…

Federasyon Başkanı İlhan Göcük ve yönetimi hafta sonu AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’le bir araya geldi.

1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X