Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Büyükataman: Karar sahibi millet irade ortaya koydu, başımızın tacı

Köşe Yazısını Dinle

Bugüne kadarki… Tüm seçimlerden farklı gelişen 31 Mart yerel seçimi, siyasette yeni bir dönem açtı. O da kazanan ve kaybeden tarafların seçim sonuçlarını doğru okumasıyla şekillenecek.

Nitekim…

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’la seçim sonuçları üzerine sohbet ettik.

Önce…

Cumhur İttifakı anlaşması gereği MHP olarak Mustafakemalpaşa ve Yenişehir’de aday çıkardıklarını, Büyükşehir ve diğer 15 ilçede AK Parti adaylarını desteklediklerini anımsattı.

Ardından…

“Gönlümüz Cumhur İttifakı olarak çok daha fazlasını arzu ediyordu. Umudumuz da vardı, ama maalesef beklentilerimiz karşılık bulmadı” dedi ve şunu söyledi:

“Karar sahibi olan milletimiz iradesini bu şekilde ortaya koydu, milletin iradesi bu şekilde tecelli etti. Arzu ettiğimiz bir tablo ortaya çıkmamış olsa bile, bu karar bizim başımızın tacıdır.”

Şunun altını çizdi:

“Herkes buna saygı duymak ve kabullenmek durumunda.”

Bakışı şu:

“Milletimizin verdiği mesajları iyi ve doğru okuyup, ona göre vaziyet almak icap eder. Biz MHP olarak Bursa özelinde ve Türkiye genelinde milletin verdiği mesajı çok yönlü ele alıp değerlendirmeye başladık. Eksik nelerse, onların önümüzdeki süreçte telafisi için gayret içinde olacağız.”

Üzerinde durduğu şu:

“Seçim sonuçları incelenip bir önceki seçimlerle mukayese edildiğinde, çok açık görüleceği üzere seçmenin çok önemli bölümü sandığa gitmedi.”

Sonuçları yorumladı:

“Cumhur İttifakı oylarında, son seçime kıyasla ciddi düşüş yok. CHP’nin oyunda da çok fazla yükseliş yok. Onun için, sandığa gitmeyen seçmenle katılım nispetinin düşük olmasını dikkate alarak sonuçlar okunmalı.”

Yaklaşımı da şu:

“Her şeye rağmen, aziz milletimizin verdiği bir mesaj var. Cumhur İttifakı paydaşları olarak bu mesajı alıp kapsamlı değerlendirmelerde bulunarak gerekli dersleri çıkaracağız ve önümüze bakacağız.”

222 belediye kazanan MHP üçüncü parti

Yerelin yanı sıra… Genele yönelik değerlendirme de yapan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman önce şunu anımsattı:

“30 Büyükşehir’den Mersin ve Manisa’da aday çıkardık, 28’inde AK Parti adaylarını destekledik. 51 ilin bir kısmında aday çıkardık, hatta AK Parti ile yarıştık. MHP olarak, 222 belediye başkanlığı kazandık.”

Şunu da ekledi:

“30 ildeki İl Genel Meclisi seçiminde yüzde 16.66 oy alıp, AK Parti ve CHP’nin ardından üçüncü parti olduk.”

Kadir Gecesi, Dağ-Der’de birlikte çalıştığı ekiple Üftade Türbesi’ndeydi

2000 yılıydı… Dönemin Dağ-Der Başkanı olan Mustafa Kahraman kongrede görevi devredeceği Erkan Aydın’la tanıştırdı.

Kısa sürede

Kendini Bursa’ya sevdiren Erkan Aydın bugünkü binasını aldığı Dağ-Der’i en etkili sivil toplum örgütü yaptı.

Sonra…

3 dönem CHP Bursa Milletvekili seçildi. Osmangazi Belediye Başkanı olarak da önemli hizmetler vereceğine inanıyoruz.

Cuma akşamı…

Kadir Gecesi’nde Üftade Hazretleri türbesinde dua eden Erkan Aydın yoğun ilgiyle karşılaştı, herkesle tek tek anı fotoğrafı çektirdi.

Yanında…

Dağ-Der eski başkanları Adem Özdemir, Yüksel Acar, Mustafa Kahraman’la eski yönetim kurulu üyeleri Hayrettin Topçu, Hüseyin Koçak, Faik Kaymaz’ı görünce anılar gözümüzde canlandı.

Osmangazi Belediyesi’nden 27 yıllık bilgi ve deneyimiyle emekli olan Hayrettin Topçu’nun varlığı da Erkan Aydın’ın şansı.

Birlikte yaşama kültürü adına umut

15 yıl… Osmangazi Belediyle Başkanı olarak kente hizmet eden Mustafa Dündar’ın görevi Erkan Aydın’a devrederken sergilediği tavır dikkat çekti.

Bu tavrın…

Örnek alınması gerektiğini vurgulayan Bursa Felsefe Kulübü Başkanı Diş Hekimi Gürkan Kaya şunu söyledi:

“Hasret kaldığımız birlikte yaşama kültürünün hayat bulduğu, insana verilen değerin yansıdığı bir devir-teslim töreni oldu.”

LÖSEV’in bayram çağrısı: Fitre ve zekatlarınızla önce çocuklar iyileşsin

Ramazanın sonunda… Kısa adı LÖSEV olan Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın çağrısı var.

LÖSEV İl Koordinatörü Aslı Metin Sakarya söze “Önce çocuklar iyileşsin” diye başlayıp şu çağrıyı yaptı:

“Ramazan ayında yoksul aileyi doyurmak, hasta çocuğu iyileştirmek, gözü yaşlı anneyi güldürmek ibadetlerin en güzeli. Fitre ve zekatlarınızla milyonlarca yoksul hastaya hayat veriyoruz. ‘Tüm çocuklar eşit doğar ve en iyi tedavilere eşit kavuşurlar’ ilkesiyle çalışıyoruz.”

Devam etti:

“Ramazan Bayramı bağışlarınızla yoğun bakımdan kan ve trombositine, yurt dışı ilaçlarından o ilaçları koyacakları buzdolaplarına kadar lösemili çocuklarımızın ve ailelerinin  ihtiyaçlarını karşılıyoruz.”

Şunu da ekledi:

“Parasızlıktan tedavi olamayan lösemili  çocuğu veya yoksul yetişkin kanser hastasını hayat bağlamak, ailesinin yüzünü güldürmek en güzel ibadet.”

Cumartesi sabahı 06.08: Ay, Mars, Satürn altında Bursa

Fotoğraf çok yeni… Evinin balkonunu, kurduğu özel teleskobuyla gözlemevine çeviren, gökyüzünü sürekli izleyip çok özel görüntüler kaydeden Gökyüzü Fotoğrafçısı Şenol Şanlı 6 Nisan Cumartesi sabahı saat 06.08’de çekti.

Fotoğrafta…

Güzel bir bahar gecesinin sabahında; Bursa’nın üstünde Ay, Mars ve Satürn’ün aynı hizaya geldikleri görülüyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X