Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Büyükataman: Siyaset terzileri zihin bulandırdı, ama MHP aştı

Seçim öncesi… Anketler MHP’nin Bursa’dan milletvekili çıkaramayacağını gösteriyordu. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise bu sütunlarda 23 Haziran günü aktardığımız izleniminde “Sahada 1999 seçimini anımsatan hava gördüğünü” söyleyip “Anketler yanılacak” demişti.

Öyle de oldu…

MHP barajın üstüne çıkarken, Bursa’da 2 bölgeden 1’er milletvekili çıkardı.

Dün de…

Seçim sonuçlarını değerlendiren Büyükataman söze “İzlenimlerimi sizinle paylaşmıştım” diye başlayıp şöyle devam etti:

“Vatandaş Cumhur İttifakı’ndan hoşnut olduğunu her gittiğimiz yerde samimiyetle söyledi. İlk turda biteceği kanaati taşıdığımı size propaganda amacıyla değil, gözlemlediğim için söyledim. Hamdolsun yanılmadım.”

1.-yazi-icin-mhp-genel-sekreteri-ismet-buyukataman-002.jpgSonucu…

“Milletin sağduyusu ve feraseti” olarak değerlendiren MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman şuna dikkat çekti:

“Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde kriz, kargaşa ve kaos olma ihtimali vardı. İnsanımız buna fırsat vermedi.”

Sonra da…

“MHP olarak daha fazla milletvekili çıkarmayı sağlayacak netice umut ediyordum. En azından Bursa’da her 2 bölgeden daha fazla milletvekili çıkaracağımızı tahmin ediyordum, ama olmadı” dedi ve şunu vurguladı:

“MHP’nin Cumhur İttifakı içinde yer almasının sorumluluğunu üstlenerek, samimi gayret içinde olduk, vatandaştan da güzel karşılık bulduk.”

Ardından…

Uzun süredir algı operasyonu yürütüldüğünü öne sürüp şunu söyledi:

“MHP’nin barajı aşamayacağını, bitip tükendiğini ısrarla ifade eden çevreler ve bu söylenenlere katkı sağlayan sipariş anket servisleriyle siyaset terzilerinin olağanüstü çabaları milletin zihnini kısmen bulandırdığı için barajın aşılamayacağı algısı oluştu, ama MHP tüm engelleri aştı.”

Yorumu şu:

“Her şeye rağmen elde edilen bu tablo ve milletvekili sayısı gerçekten yabana atılamayacak bir sonuç oldu.”

Bu noktada…

Tüm teşkilat mensuplarına samimi gayretleri nedeniyle teşekkür ettikten sonra şu mesajı verdi:

“MHP Meclis’te ülkenin ihtiyacı olan, vatandaşın çözüm bekleyen sorunların öncelikle ele alınması için elinden gelen gayreti gösterecek.”

 

“MHP Meclis’te seviyeli siyaset yapacak”

 

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman yeni dönemi yorumlarken, yeni Meclis yapısına dikkat çekti:

“TBMM’de daha geniş katılımlı bir tablo, vatandaşın önemli bir kısmının iradesinin yansıdığı bir parlamento söz konusu.”

Beklentisi şu:

“İnşallah aklıselimin hakim olduğu, vatandaşın problemlerini görmezden gelen, siyaseti gerginleştirip kutuplaşmayı derinleştirecek yaklaşım olmaz.”

Mesajı da şu:

“Biz MHP olarak seviyeli siyaset anlayışına uygun tavrımızı sürdüreceğiz.”

 

Müezzinoğlu’nun milletvekilliğine mesajlı vedası: Hakkınızı helal edin

 

3.-yazi-icin-mehmet-muezzinoglu-secim-calismasi.jpgTanıyan-tanımayan herkes aynı düşüncede: Mehmet Müezzinoğlu gerçek bir siyaset beyefendisi.

7 Haziran 2015 genel seçimi için AK Parti Bursa Milletvekili Adayı olarak geldiğinde Sağlık Bakanı’ydı. O dönem sağlık yatırımlarında Bursa’nın altın dönemi oldu.

Ardından…

Kısa süren AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak hükümete geri döndü.

24 Haziran için aday adaylığı başvurusu yapmasa da adaymış gibi her fırsatta Bursa’ya gelip saha çalışmalarına katıldı. Pazar akşamı da sonuçlar ortaya çıkmadan önce soysal medyadan paylaştığı mesajla veda etti:

“1992 yılında ülkeme, milletime ve medeniyet değerlerime hizmet etme anlayışıyla çıktığım aktif siyaset yolculuğumun milletvekilliği süreci bu seçimlerde son buluyor.”

Bu noktada…

Rahmetli Necmettin Erbakan’a ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederken İstanbul, Edirne, Bursa gibi üç kadim kentte milletvekilliği yapıp farklı görevlerle sorumluluklar üstlendiğini anımsattı.

Mesajını da…

“Başta İstanbullu, Edirneli ve Bursalı kardeşlerim olmak üzere tüm milletimden ve sevdiklerimden bana haklarını helal etmelerini talep ediyorum.”

 

CHP Mudanya İlçe Başkanı’ndan itiraz var!

 

Mudanya’nın 2 mahallesindeki 2 sandık tutanaklarında CHP oylarının yanlışlıkla HDP’ye yazılması üzerine, AK Parti itirazıyla CHP’nin oylarını geri aldığını duyunca demokratik destek olarak algıladık ve dün bu sütunlardan paylaştık.

Ne var ki…

Yazımıza CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman’dan itiraz geldi.

O da…

“Bizim ıslak tutanaklarımız doğru, hatayı sıra kaydıran AKP gözlemcisi yapmış. Kendi itirazlarıyla kendi hatalarını düzelttiler” dedi.

 

Bursa’nın en eski köftecisi Hacı Baba Köftecisi’ne Dündar’dan vefa ziyareti

 

5.-yazi-icin-mustafa-dundar-haci-baba-koftecisi-mehmet-abras-ziyaret.jpgBursa, pek çok açıdan olduğu gibi lezzet duraklarıyla da farklı ve özel bir kent. O farklar arasında 96 yıllık geçmişiyle çarşı geleneği haline gelen ve Bursa’nın en eski köftecisi olan Çancılar’daki Hacı baba Köftecisi’de var.

Yıllarca kendine özgü lezzet taşıyan köfteleri ve benzersiz pilakisi ile müşterilerine hizmet veren, bizim gibi pek çok lezzet düşkününün anılarında ayrı bir yeri olan Hacı baba Köftecisi Mehmet Abraş bir süredir rahatsız.

Meslektaşımız Güzin Abraş’ın da babası olan Mehmet Abraş önceki akşam evinde sürpriz konuk olarak Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ağırladı.

Dündar’ın bir çeşit v efa ziyaretinde, köftesiyle tanınan hastanın evindeki ikramı da köfte oldu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X