Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Büyükşehir için AK Parti kararını verdi: Alinur Aktaş’la yola devam

Köşe Yazısını Dinle

Bu kentte… 47 yıldır gazetecilik yapıyoruz. 40 yıldır da her gün siyaset ağırlıklı yazıyoruz. 1977’den beri tüm yerel ve genel seçimleri izledik

Açıkçası…

Hiçbir seçimde, bu kadar değişken süreç yaşamadık.

Bu süreçte…

CHP’de Mustafa Bozbey’in, İYİ Parti’de Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun Büyükşehir adaylıklarını, Cumhur İttifakı’nda Mustafakemalpaşa’nın MHP’ye bırakıldığını, CHP ve İYİ Parti’de ilçelerin adaylarını Bursa’ya ilk duyuran olduk.

Fakat, AK Parti kulislerini izlemeye çalışmak bile baş döndürücü oldu.

Öyle ki…

Bu haftanın ortasına kadar AK Parti Genel Merkezi’nden görüştüğümüz dostlar Son Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun bir adım önde olduğunu söylüyorlardı. Hafta ortasında, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar haberleri Ankara’dan geldi.

Cuma günü…

Bu kez AK Parti Büyükşehir Adayı olarak İl Başkanı Davut Gürkan’ın adının öne çıktığını duyduk. Bu haber akşam saatlerinde AK Parti teşkilatlarına da yayıldı.

Cumartesi öğleye doğru…

AK Parti Genel Merkezi’nden aktardığı duyumlar hep doğru çıkan bir dostumuzdan gelen telefon AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son kararını duyurdu:

Bursa’da Alinur Aktaş’la yola devam.

Söylediğine göre, bu kararda anketlerden çıkan sonuç etkili olmuş.

Haberin…

İnternette olay.com.tr’de yayınlanmasından sonra da gün boyu gelen telefonlara cevap verdik.

Gördüğümüz kadarıyla…

AK Parti’nin 31 Mart yerel seçimi için Bursa’da aday değiştirmesini bekleyenler için AK Parti’nin tercihi sürpriz oldu. Buna karşın, Aktaş’ın 1.5 yıllık atama ve sonrasında 5 yıllık seçilmişlik dönemlerinde Bursa’ya hizmet ettiğini düşünenler de çok normal buldular.

Bugün…

İstanbul’daki Haliç Kongre Merkezi’nde 28 ille birlikte AK Parti Bursa Adayı olarak Alinur Aktaş açıklanacağı için artık belirsizlik ortadan kalktı.

Şimdi gözler ilçelerde açıklanacak adaylara çevrildi.

 

CHP Osmangazi’de kriz: Yönetim düştü

CHP’de… 5 ilçede belirlenen adayları duyurduğumuz yazıdan sonra, Erkan Aydın’ın Osmangazi adaylığı kimi için sürpriz oldu, kimi de çok çalışacak ve kazanma potansiyeli yüksek aday gördü.

Fakat…

CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten örgütten habersiz aday belirlendiği şeklinde konuşmalar yapınca 18 kişilik yönetim kurulunun 10’u istifa etti.

Yarıdan fazla üye aynı anda istifa ettiği için de CHP Osmangazi yönetimi düştü.

 

Türkoğlu’ndan renkli başlangıç: Temizlik işçisi giysisiyle sahneye çıktı

Görünen o ki… 31 Mart yerel seçiminin kampanyası çok renkli geçecek. Yine, görünen o ki, o kampanyanın en büyük rengi de, 14 Mayıs’ta İYİ Parti Bursa Milletvekili seçildikten sonra TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmalarda gündeme getirdiği konular ve yaptığı açıklamalarla sık sık adından söz ettiren İYİ Parti Büyükşehir Adayı Selçuk Türkoğlu olacak.

Aslında…

Türkoğlu sendika başkanlığından gelen siyasetçi olarak saha deneyimi yüksek bir isim. Renkli eylemleri kadar sert muhalefetiyle de biliniyor.

Nitekim…

Cuma akşamı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in gelip Bursa adaylarını açıkladığı toplantıda sahneye belediye temizlik işçisi giysisi ve elinde süpürgeyle çıktı.

Tarzıyla…

“Süpürmeye geliyoruz” mesajı verirken, Akşener’in de izlediği renkli siyaset gösterisinden memnun kaldığı gözlendi.

 

Gelecek Partisi 3 ilçede adaylarını belirledi

Genel seçime… CHP listesinden giren, TBMM’de Saadet Partisi ile ortak Grup kuran Gelecek Partisi 31 Mart için ilçe adaylarını belirlemeye de başladı.

Bu kapsamda…

Yıldırım’da Ercan Sönmez’in, Nilüfer’de Semih Erkal’ın, İnegöl’de de Sedat Yavuz’un adaylıkları kesinleşti.

Büyükşehir için Saadet’le işbirliği beklenirken, İznik ve Yenişehir’de son görüşmeler yapılıyor.

Adayları Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tanıtacak.

 

Onlar bir dönemin efsane gençlik kolları yönetimiydi: Hiç kopmadılar

Yıl 1994… Rahmetli Mehmet Gedik’in milletvekilliği sonrası Anavatan Partisi İl Başkanı olduğu dönem, Şenol Kul da Gençlik Kolları Başkanı olarak yerel siyasetin hareketli ismiydi.

Dahası…

Kurduğu yönetim de siyasi performansı yanında sergiledikleri arkadaşlık bağıyla da dikkat çekiyordu.

O yönetimden…

Ceyhun Özüm, Basri Kumova, Vedat Kantar, Turgay Peker bugün iş dünyasının önemli isimleri. Aynı yönetimde yer alan Çetin Sabırlı sonrasında üstlendiği pozisyonla Bursagaz’da vatandaş sorunlarını çözen isim oldu.

Güzel olan da şu:

1994-1996 döneminde ANAP’ın efsane Gençlik Kolları yönetimini oluşturan isimler yıllar geçse de birbirlerinden kopmadılar. O yıllardaki gibi bir araya gelmeye ve artık izleyici olsalar da siyaset değerlendirmesi yapmaya devam ediyorlar.

Bugünkü siyaset gençliğine örnek oluyorlar.

 

Dünyanın gördüğü dolunaylar bir arada!

Bursalı… Gökyüzü fotoğrafçısı Şenol Şanlı farklı bir çalışmaya imza atıp 2023’te yaşanan 13 dolunayı tek fotoğrafta bir araya getirdi.

Çalışmada…

2023’ün ilk iki ayında dünyaya 405 bin 830 kilometre uzakta gerçekleşen dolunayla, ağustos ayında 357 bin 340 metrede gerçekleşen dolunay ve yine ağustosta Süper Mavi Ay olarak gerçekleşen dolunay dikkat çekiyor. 28 Ekim’de de parçalı ay tutulması gerçekleşti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X