Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Büyükşehir ve Bursa’yı kazanmak çocuklarına en büyük mirası oldu!

Köşe Yazısını Dinle

Nihat Yeşiltaş… Hızlı gelişen süreçle CHP İl Başkanı seçildikten sonra 7 Aralık 2023 günü Olay’ı ziyarete geldi.

Sohbette…

“CHP’nin kazandığı son Bursa Belediye Başkanlığı seçimine CHP İl Başkanı olarak takım kaptanlığı yapan rahmetli Yılmaz Akkılıç tarihe geçti” diye anımsattığımızda, Yeşiltaş da şunu söyledi:

“Yılmaz Akkılıç’tan 47 yıl sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan CHP İl Başkanı olmak istiyorum. Çocuklarıma bırakacağım en büyük miras bu olacak.”

İşte…

CHP’nin 47 yıllık Bursa hasretine son veren 31 Mart seçiminin ardından CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’a 4 ay önceki sohbetimizi anımsattık.

O da şunu söyledi:

“Yıldırım’dan yola çıkarken, stratejimizi Büyükşehir’i kazanma olarak belirledik. Hayalimiz, umudumuz, özlemimiz bütün Bursa’yı kazanma üzerine kuruluydu.”

Devam etti:

“Hemen her fırsatta ‘Bursa’yı mutlaka kazanacağız’ dedim. Buna yürekten inandım. Çünkü marka değeri taşıyan bir adayımız vardı.”

Kendileriyle birlikte…

İl yönetimi, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kollarıyla CHP örgütünün tümünün, “47 yıl sonra CHP’nin Bursa’yı kazanacağına inandığını” vurguladı ve kente mesajı şu oldu:

“Üzerimizdeki sorumluluğu biliyoruz. Bize güvenip oy verenleri asla mahcup etmeyeceğiz. Bursa’da herkesin eşit ve adil şekilde yararlanacağı hizmet anlayışını ortaya koyacağız. Kentin doğusuyla batısını aynı yaşam kalitesine kavuşturacağız.”

Şu noktada mutlu:

“Kazanılan bu başarıyı kentte açlık sınırının altında yaşayan emeklilerimize, fabrikalarda ve tarlalarda ter döken emekçilerimize ve derin kent yoksulluğu yaşayan Bursalılara armağan ediyoruz.”

Şunu da ekledi:

“Daha çağdaş ve yaşanabilir kenti de birlikte inşa edeceğiz.”

Duygularını bir kez daha dile getirdi:

“Size söylediğim gibi… Büyükşehir’i kazanmak, çocuklarıma bırakacağım en önemli miras oldu. Hedefime ulaştığım için mutluyum.”

Yeşiltaş: Herkes güvenli kentte yaşayacak

1977’de… Seçilen Mustafa Eroğlu’nda 47 yıl sonra CHP bu kez Mustafa Bozbey’le Bursa’yı kazandı.

CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş kente şu mesajı verdi:

“Herkes güvenli bir kentte yaşayacak. Gençlerin kendini mutlu ve yaşam alanlarıyla kendilerini iyi hissedecekleri, kadınlarımızın daha güvenli gezebilecekleri bir kent inşa edeceğiz.”

Şunu da vurguladı:

“Bu kentte yaşayanların kendini mutlu hissedeceği, çocuklarımızın yarın kaygısı olmadan büyüyeceği bir kent olacak.”

AK Parti Osmangazi ve Yıldırım’da 9’ar puan oy kaybını sorguluyor

Seçim bitti… Partilerin kurmayları, oy dökümlerini önlerine koyup rakamların dilini ve sandıktan çıkan mesajı inceliyorlar, seçim sorgulaması yapıyorlar,

Özellikle…

Merkezdeki 2 büyük ilçe olan Osmangazi ve Yıldırım şu AK Parti tarafından mercek altında tutuluyor.

Sorgulanan şu:

850 bin nüfuslu Osmangazi’de 185 bin 838 oy alan ve yüzde 37.8’de kalan AK Parti, 2019’a göre 77 bin oy kaybetti. Bu da yüzde 9’luk oy kaybı anlamına geliyor.

Buna karşın…

650 bin nüfuslu Yıldırım’da 151 bin 377 oy alıp yüzde 44.07’ye ulaşan AK Parti, yine 2019 seçimine göre 59 bin oy kaybına uğradı. Bu da AK Parti’nin Yıldırım oylarının yüzde 9 eksildiğini gösteriyor.

AK Parti…

Yüzde 9’ar oy düşüşü yaşadığı, seçmenini sandığa taşıyamadığı iki büyük ilçeden birini kaybederken diğerini nasıl kazandı?

Cevabı her şeyi çözecek.

Samast’tan kısa, ama öz değerlendirme

2 yıl… AK Parti Mudanya İlçe Başkanı olarak siyasetin ivmesini arttırdı. Aday olamadı, ilçe başkanlığını devretti, ama son güne kadar çalıştı.

Orhan Samast…

“Eleştiri daha iyiyi arayanların temel özelliğidir ve cesaret ister” diye başlayıp şu değerlendirmeyi yaptı:

“Tolerans eşiğini zorlarsanız, adalet ve liyakati yok sayarak vicdanları yaralarsanız, kronikleşmiş isimleri dayatırsanız sonuç böyle olur. Çözüm her zaman eleştirinin içinde saklıdır.”

Seçimin ertesi günü kolları sıvadı: Verdiği sözlerden çalışmaya başladı

Belediyecilik geçmişi eski… Büyükşehir’de, Recep Altepe döneminde Özel Kalem Müdürü olan Ercan Özel bürokrasi sonrası siyasette MHP Yenişehir yönetiminde yer aldı.

Geçen dönem…

Yine Yenişehir’de İYİ Parti adayıydı, ama kazanamadı.

Bu kez…

Başarılı ve vatandaşa ulaşan seçim kampanyasıyla sonuca ulaştı. Seçimin ertesi gün, kolları sıvayıp sahaya çıktı. Çalışmaya da söz verdiklerinden başladı.

Örneğin…

Geçen hafta salı günü ziyarete gittiğinde “Seçileyim, önce buraya geleceğim” sözü verdiği pazarcı esnafıyla salı günü seçilmiş olarak bir aradaydı.

Ardından…

“Vatandaşlarımın can ve trafik güvenliği bizim için çok önemli” deyip, Yenişehir girişlerinde yer alan köprülerin 20 yıldır yapılmayan korkuluk demirlerinin takılmasına nezaret etti.

Daha…

Makama oturmadan çalışmaya başlaması Yenişehir’e umut verdi.

Muhtar olamadı, ama park sözü yerine gelecek

Koray Bakır… 31 Mart’ta siyaset kökenli muhtar adaylarındandı. Mudanya Yenimahalle’de başarılı seçim kampanyası yürüttü, ama seçilmeye yetmedi.

Seçim öncesi…

Ziyaret ettiği sitelerden park isteği gelmişti. Koray Bakır da bu istek üzerine verdiği sözü yerine getirip, park için Mudanya Belediyesi’ni harekete geçirdi.

Gerçi…

Kendisi seçilemedi, ama komşularına belediyenin parkı tamamlayacağı mesajı verd.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X