Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Çağlar’dan siyaset açılımı: Erdoğan, demokrat seçmeni ilgi alanına almalı

Köşe Yazısını Dinle

Yazı… Perşembe günü Hürriyet gazetesinde Abdülkadir Selvi’nin köşesinde yayınlandı.

Gazeteci Selvi, görüşlerini aldığı Devlet eski Bakanı ve Olay Medya Kurucusu Cavit Çağlar’ı şöyle tanımlıyor:

“Cavit Çağlar, Rus uçağının düşürülmesinden sonra Türkiye ile Rusya arasında diyaloğu kuran, hem Putin’le hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ‘güvenilir ilişkiler’ kurabilen bir devlet adamı.”

Ardından…

Çağlar’ın kendisine söylediklerini aktarıyor:

DP-AP ve DYP olarak devam eden demokrat misyonun bugün partisinin olmadığını, Erdoğan’ın bu kesime ilgi göstermesi gerektiğini söyledi. “Cumhurbaşkanı Erdoğan demokratları yanına almalı” dedi.

Şu değerlendirme de Çağlar’a ait:

DYP’nin baraj altında kalması nedeniyle demokratlar CHP, MHP ve son olarak İYİ Parti arasında dağıldı. Çok az bir kısmı DP’de. Ama hiçbiri bulunduğu partide mutlu değil. Çünkü temsil edilmiyorlar.

Bu noktada…

Selvi’nin dillendirdiği yeni siyaset için Çağlar’ın önerisi şu:

Yüzde 50 artı bir nedeniyle seçimler artık yüzde 1’in seçimleri oldu.

O nedenle, Cumhurbaşkanı Erdoğan eski DYP seçmenini ilgi alanına almalı.

Şunu da ekliyor:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaretiyle AK Parti ile Milli Görüş arasında yeniden köprü kuruldu. Milli Görüş’ün oy oranından ziyade AK Parti’ye taşıyacağı önemli değerler var. O nedenle Tayyip Bey doğru olanı yapıyor.

Ama AK Parti kitle partisi özelliğini korumalı.

Çağlar deneyimli bir siyasetçi.

“Çok önemli bir kesim ise Kürtler” deyip, ışık tutuyor:

AK Parti Kürtlerin ikinci partisi. Kürtleri kazanmadan seçim kazanamaz. MHP ile Cumhur İttifakı’nda olmak buna mani değil. Hem MHP, hem Kürt seçmen bunu aşmış durumda.

Cavit Çağlar’ın bugünün siyaset tablosunda gördüğü şu:

Seçimlerin kaderini ekonomi belirliyor. AK Parti halkın refahını arttırdığı için 19 yıldır iktidarda. 2023’e giderken önceliği ekonomi olmalı.

Düşüncesi de şu:

“En önemli parti Tencere Partisi.”

 

Rektör Hoca’dan baharda bağ-bahçe denetimi

Bursa Uludağ Üniversitesi yalnızca öğrenci sayısı değil, kampus alanı bakımından da Türkiye’nin en büyük üniversiteleri arasında.

İzmir Yolu-Görükle-Çevre Yolu üçgenindeki geniş arazilerde Ziraat Fakültesi ekim yapıp meyve yetiştiriyor.

Nitekim…

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, baharın geldiği şu günlerde Ziraat Fakültesi yönetimiyle bağ-bahçe denetimi yaptı.

 

Kirazlıyayla’da son durum: Maden şirketi köylüleri hiçe sayıyor

Bir tarafta… Yenişehir’in Kirazlıyayla Köyü’nde atık havuzu yapmak isteyen maden şirketi var. Bir tarafta da, topraklarının ve sularının zehirleneceği kaygısıyla direnen köylüler var.

O gerelim giderek meydan okumaya dönüşüyor.

Nitekim…

Önce CHP Bursa Milletvekili ve PM Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, sonra İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu gidip köylülerle görüştüler.

Yeni sorun şu:

Maden şirketi, sokağa çıkma yasağında köyü baştan başa kazıp yüksek gerilim hattı geçirirken su ve kanalizasyon şebekelerini patlamış.

İsmail Hoca maden şirketine şöyle seslendi:

“Köy halkının, yüksek gerilim hattının köy dışından geçmesi ve çalışmanın bayram sonrası yapılması talebi hiçe sayılmış. Kirazlıyayla’da, maden şirketinin ‘Burada devlet benim’ tavrı en büyük sorun.”

 

Sarıgül umutlu: Tünelin ucunda ışığı gördüm

Perşembe günü Bursa’ya gelip teşkilatla buluşan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, çıkışta neşeliydi.

TDP İl Sekreteri Özlem Yerlikaya’nın selfi çektiğini görünce yanına gitti ve şunları söyledi:

“Tünelin ucundaki ışığı gördüm. Bursa’daki teşkilatın heyecanı inşallah bütün Türkiye’ye sağı-solu ayırmadan yayılacak. Biz ne sağın, ne solun bekçileriyiz. Biz sadece ülkemizin bekçisiyiz.”

 

Karaca’dan mesaj: Emekçiye aşı, asgari ücrette vergi kesintisine son

Bu dönem… Siyaset daha çok pandemi ve buna bağlı olarak ekonomi üzerinden konuşuluyor. CHP İl Başkanı İsmet Karaca da salgın ve ekonomiye yansımaları üzerinden dört kritik mesaj verdi.

Bir…

“Üretimin devam etmesi için fabrikalar çalışıyor, emekçiler işlerinin başında. Bu nedenle, zorunlu üretimin ve hizmetlerin yer aldığı tüm işyerlerinde çalışan emekçilere öncelikli aşı hakkı tanınmalı.”

İki…

“1 yıllık pandemi sürecinde en az 861 emekçi Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Covid-19 çalışanlar için meslek hastalığı sayılmalı.”

Üç…

“Asgari ücretten vergi kesintisine bir an önce son verilmeli.”

Dört…

“2020 yılında 177 bin işçi, ahlak ve iyi niyete aykırı davranış olarak tanımlanan Kod 29’la işten atıldı. İşçilere dayatılan Kod 29 zulmüne son vermek için Kod 29’la işten çıkarmalar yasaklansın.”

 

Tuncelili’den Sarıbal’a Dersim tepkisi

Her şey… CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal’ın sosyal medyada “Unutmadık, asla unutmayacağız! Dersim katliamında yitirdiğimiz canları saygıyla anıyorum” paylaşımıyla başladı.

Sarıbal’a bir tepki de Bursa’da yaşayan, AK Parti’de siyaset yapan, ama Tuncelili bir Alevi olan Mehmet Ali Zengi’den geldi.

“Kimse Meclisi’nde yer alıp bu ülkeyi katliamla suçlayamaz” diyen Zengi, olayların bugün yanlış aksettirildiği düşüncesinde.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X