Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Çalı Yolu ve Teknosab Kavşağı Karayolları’nın öncelikli projesi

Köşe Yazısını Dinle

Bursa’ya yabancı değil… 2009 yılında, adını Karayolları tarihine altın harflerle yazdıran Turgay Mesci’nin yerine Samsun Bölge Müdürü olan Abdülkadir Uraloğlu atandı.

2 ay sonra Mesci mahkeme kararıyla geri gelince Uraloğlu da Samsun’a döndü.

O bakımdan…

Kısa süre görev yapmış olsa da, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu bu kente ve sorunlarına yabancı değil. Zaten, Çanakkale Köprüsü için sık sık geçtiği halde bugüne kadarki ilgisizlik daha fazla üzüyordu.

Uraloğlu ilk sıcak adımı dün attı ve Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı ziyaretle başlayıp gündemde olan Karaylolları projelerinin kimilerini yerinde inceledi, kimileri için toplantılara katıldı.

Örneğin…

Son dönemde yoğunluğu ve önemi artan Çalı-Hasanağa Yolu genişletme projesini yerinde inceledi, TEKNOSAB’da düzenlenen toplantıya katıldı.

İşte…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Karayolları 14. Bölge Müdürü Ömer Güzel, Kamu-Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Bekir Küçüksezgin’in de katıldıkları toplantı sonrası AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ı aradık.

Öncelikle şunu söyledi:

“Başta Valimiz Yakup Canbolat olmak üzere, milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, BTSO ile birlikte istişareyi aksatmadan fikir birliği içinde çalışıyoruz.”

Ardından…

“Karayolları Genel Müdürümüz Sayın Abdülkadir Uraloğlu ile Bursa’mız için gerekli Karayolları projelerini konuştuk” dedi ve şu bilgiyi verdi:

“Karayolları’nın öncelikli gündeminde iki projemiz var. Biri Çalı-Hasanağa Yolu’nun genişletilmesi. Diğeri de, şu anda bazı fabrikaların üretime başladıkları, nisan ayından itibaren de tüm fabrikaların çalışacağı, günde 2 binin üzerinde ağır vasıtanın giriş-çıkış yapacağı, 180 bin kişi istihdamlı TEKNOSAB’ın otoyola bağlanacağı kavşak.”

Şunun altını çizdi:

“Kavşak yapımında kamulaştırma önemli. TEKNOSAB’daki toplantıda bu da ele alındı. Sayın Genel Müdür yaşanabilecek her türlü sorunun çok hızlı çözülmesi yolunda talimatlarını verdi. Çalışmalar hemen başlıyor.”

Atılan adım hepimizi umutlandırdı.

 

OSB’ler kavşak kamulaştırmalarına destek verecek

Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ile toplantı sonrası konuştuğumuz AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan önemli bir noktanın altını çizdi:

“TEKNOSAB otoyol bağlantısını konuştuğumuz tek OSB değil. Başka OSB’ler için de otoyol bağlantı kavşağı projeleri var. Karayolları kamulaştırmayı yürütecek, ama OSB’lerin kendi kavşakları için kamulaştırma bedellerini üstlenmesini bekliyor.”

 

Nihayet… Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu aralıkta Bursa’ya geliyor

Her fırsatta tekrarlıyoruz… Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Bursa’ya şaşı baktığı izlenimimiz var.Özellikle, hızlı trende bugüne kadar müdahale edilmeyen gecikme bu şaşı bakışı veriyor.

Öyle ki…

Karaismailoğlu’nun dünkü, “…yapım çalışmaları başarıyla devam eden Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren hattı altyapı çalışmalarında yüzde 82 ilerleme sağladık. Üst yapı ihalesini de tamamlayarak hattımızın önünde hiç bir engel kalmadı” demesi bile sahadaki görüntüyle uyuşmuyor.

Görüşmemizde…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’a anımsattığımızda şunu söyledi:

“Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ile geçen hafta görüştüm. Aralık ayı içinde Bursa’ya geliyor. İncelemeleri yanında bir de sürprizi olacak.”

Önce Karayolları Genel Müdürü, sonra Ulaştırma bakanı. Yoksa, bir şeyler değişiyor mu?

 

Görükle Kavşağı’nı Karayolları yapacak

Görülen o ki… Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu’nun kısa süreye karşın hızlı programından Bursa için verimli sonuçlar çıkmış.

Birini…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan açıkladı:

“Büyükşehir Belediye Başkanımız’la istişarede bulunan Genel Müdürümüz raylı sistem güzergahını inceledi. Örneğin, İzmir Yolu üzerinde Görükle-Hasanağa bağlantısını da sağlayan kavşağı Karayolları yapacak.”

 

Mahallelerdeki sıkıntı: Muhtarların önündeki icra tebligatları artıyor

Şu günlerde… İşleri en zor olanlar arasında kesinlikle milletvekilleri de yer alıyor.

Bir yandan TBMM Genel Kurulu’nda yasama çalışmalarına katılıyorlar, bir yandan 2022 bütçenin görüşüldüğü Plan Bütçe Komisyonu’nda bakanlıkların bütçeleriyle ilgili sunumlarını iktidarıyla-muhalefetiyle izliyorlar.

Bir yandan…

Partilerinin Genel Merkezleri tarafından verilen Anadolu görevleri için yollara düşüyorlar. Bütün bunların arasında Bursa’ya geldiklerinde saha çalışması adına ziyaretler ve görüşmeler yapıyorlar.

İşte…

Bu ziyaretlerden birini Çiftehavuzlar Mahallesi Muhtarı Mustafa Süleyman’a yapan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın çarpıcı bir izlenim aktardı:

“Ekonomik sıkıntı mahallelere yansımaya başladı. Adresinde bulunamayanlar için muhtarlıklara bırakılan icra tebligatları ciddi oranda arttı.”

 

Ağıralioğlu ‘1 Gecede Yenişehir’ için geliyor

İYİ Parti’nin… Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı olarak görev yapan Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu ilgiyle izlenen siyasetçilerden biri.

Televizyonlardan tanınan Ağıralioğlu, bir süredir İYİ Parti İl Başkanlığı tarafından sürdürülen “1 Gecede 1 İlçe” etkinliği için 27 Kasım Cumartesi günü Yenişehir’e geliyor.

Esnaf ziyaretleri yanında Çınarlı Camii Meydanı’nda halkla da buluşacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X