Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Cavit Çağlar: Ülkemin ihtiyacı olduğu zaman, devletim için her konuda varım

Köşe Yazısını Dinle

Cuma akşamı… Habertürk kanalında, Gazeteci Hülya Hökenek’in sunduğu Enine Boyuna adlı programda çok özel bir tartışma yaşandı.

Tartışmayı da…

Programın sürekli yorumcularından Gazeteci Faruk Aksoy’un sözleri başlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın bazı işadamlarına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “5’li çete” vurgusu yaptığını anımsatan Aksoy şu sözleriyle de konuyu bambaşka bir noktaya taşıdı:

“… Cavit Çağlar da Süleyman Demirel’di. Böyleydi, bizim siyasetimiz böyle, hikayemiz böyle.”

Bunun üzerine…

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar telefonla yayına bağlandı.

Sözlerine…

“Türkiye’nin her yerinden telefon yağıyor” diyerek başlayan Çağlar, program yorumcusu Aksoy’un gündemde tartışma konusu olan “5’li çete” sözüyle kendisini ilişkilendirmesine tepki gösterdi:

“Arkadaş, rahmetli Süleyman Demirel cumhurbaşkanımızın ölüm yıldönümünde şanssız bir söyleşi yapıyor. Cavit Çağlar, yanında 30 bin kişi çalıştıran bir insan. Biz hiçbir zaman için çeteciliğe soyunmadık. Türkiye’ye hizmet ettik ve benim yaptıklarım ortadadır. Bugüne kadar hiçbir yere çıkıp da bir şey söylemedim.”

Tepki gelince…

Gazeteci Faruk Aksoy da açıklama yapma gereği duydu. “Sizi 5’li çetenin içine sokmadım” dedi ve geçmişten bazı örneklemeler yaptı.

Ayrıca…

“Ben sizi çok takdir eden biriyim. Siz TMSF’ye olan borcunuzun tamamını ödediniz, bunu da biliyorum” dedi.

Programa…

Telefonla bağlanan Çağlar ise şunları söyledi:

“Ben bir iş adamıyım, ama 3 dönem milletvekilliği, 3 dönem de bakanlık yapmış bir arkadaşınızım. Benim Demirel’le çok yakınlığım var, Demirel’e karşı büyük sevgim saygım var. Ve ben siyaseti bırakmış, kenara çekilmiş, TMSF ile bütün borçlarını kuruşuna kadar ödemiş bir insanım.”

Şu sözleriyle de tartışmaya son noktayı koydu::

“Ülkemin bana ihtiyacı olduğu zaman, devletim için her konuda varım.”

Bursa eğitiminin röntgenini çıkaran gazete

Gururla söylemek gerekirse… Anadolu’ya model olan Olay günlük gazete yanında kentin eğitimi, kültür-sanat yaşamı ve tarihine ışık tutan yayınlarıyla da farkını gösteriyor.

Cuma günü Olay’la birlikte dağıtılanı ve Bursa’nın eğitimini her yönüyle mercek altına alan yayını ek görmek haksızlık olur.

Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan yönetiminde hazırlanan yayına emeği geçenler adına, editörlüğünü üstlenen Murat Günay arkadaşımızı arayıp kutladık.

Yerel yayıncılık işte bu.

Bursa’daki dostluk Ankara’da devam ediyor: Şahin’in özel konukları

Bazı dostluklar… Yıllar geçse de, konumlar ve kentler değişse de hiçbir şeyden etkilenmeden devam ediyor.

İşte…

Prof. Dr. Süleyman Şahin’in Bursa’da İl Gençlik Spor Müdürü olduğu yıllarda başlayıp Ankara’da devam eden güçlü bir dostluğun fotoğrafı var önümüzde.

Zekeriya Birkan o dönem Bursa Barosu Başkanı’ydı. Ardından AK Parti Bursa Milletvekili seçilip Ankara’ya gitti. Uğurhan Kuş da Bursa Cumhuriyet Başsavcısı’ydı.

Sonrasında…

Gençlik Spor Bakanlığı üst bürokrasisinde görev alan Prof. Dr. Süleyman Şahin de Ankara’ya gitti. Geçen ay da Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdürü oldu.

Bu süreçte…

Birkan ve Kuş birlikte Adalet Bakan Yardımcısı oldular. Kuş geçtiğimiz günlerde de Danıştay Üyesi atandı.

Geçen ay…

Prof. Dr. Süleyman Şahin’i kutlama ziyaretine giden Birkan ve Kuş, eski günleri de andılar.

Meclis’te yaşlıların sorunlarını anlattı

Bursa’da doğdu, yetişti. Önce Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu. Sonra Kütahya’ya gidip İl Milli Eğitim Müdürü olarak döndü.

Sabahattin Dülger şimdi de Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapıyor.

Hafta içinde…

TBMM Yaşlıların Hayatın Çeşitli Alanlarında Yaşadıkları Sorunların Araştırılması ve Çözümleri Öngören Araştırma Komisyonu toplantısına katılıp sunum yaptı.

Pastacıyla heykeltıraşın sürprizi: Pastadan 45. yıl maketimizi yaptılar

Zaman zaman… Bursa Felsefe Kulübü Başkanı Diş Hekimi Gürkan Kaya ile birlikte Özlüce’deki Terminal Fikir-Sanat’a uğrarız. Kardeşleri Gönül Kaya, Güngör Kaya, sanat eğitmeni ve ortakları Mert Ünlüsoy’la sohbet ederiz.

Bir sanatevinde…

Dostlarla günlük konuların dışında sohbet daha da keyifli oluyor.

Orhan Samast, Sevgi Uyumaztürk, Ayşe Aktaş ve Emek Yılmaz’la her zamanki keyifli sohbetin tam ortasında büyük bir sürpriz yaşadık.

O sürpriz…

Heykeltraş Mert Ünlüsoy ile Pastacı Ayşe Aktaş’ın günler süren çalışmayla yaptıkları pastadan heykelimizi ortaya çıkarmaları oldu.

Meğer…

Geçen ay gazetecilikteki 45. yılımız nedeniyle kolları sıvayıp şeker hamurundan maketimizi yapmışlar.

Bir pastacı ve heykeltıraşın yaptıkları ve masada çalışmamızı yansıtan harika maket heykelle çok duygulandık.

Dostlar sanatçı olunca sürprizleri de farklı oluyor.

İyi ki varlar.

Erhan Sevimli’nin ‘Koca Kafa’ gururu

CHP’de… 1978 ve 2011’de 2 kez İl Başkanlığı yapan Erhan Sevimli görevde olsa da olmasa da hep saygı gördü ve Bursa CHP’nin her dönem Erhan Abisi oldu.

Hem siyasi yaşamına ilişkin anıları, hem siyaset yaptığı süreçteki gözlemlerini kaleme aldığı Koca Kafa adlı kitabı için imza günü düzenledi. Aynı anda ve aynı yerde eşi Necla Sevimli de yaptığı resimlerden oluşan sergi açtı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X