Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Çavuşoğlu Altepe’ye teşekkür etti, Aktaş’a tam destek verdi

İzlenimimiz şu: Başbakan Yardımcısı olduktan sonra Bursa’da ilk televizyon programı olarak Olay TV’de konuk ettiğimiz Hakan Çavuşoğlu ile Her Açıdan sohbet ederken gördük ki üstlendiği sorumlulukla uyum sağlamış.

Gerçi…

Milletvekiliyken de televizyon programlarımızda sorulara akıcı dille anlaşılır cevaplar veriyordu, şimdi buna sorumluluk makamı üslubu eklemiş.

O nedenle…

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nu rahat ve kendinden emin gördük.

Nitekim…

AK Parti’deki teşkilat değişimi sonrası kamuoyunda yankı bulan Büyükşehir Belediye Başkanı değişimini sorduğumuzda “Önce bir tespit yapalım” diye söze başladı ve şunları söyledi:

“Sayın Recep Altepe bizim dava arkadaşımız. Osmangazi Belediye Başkanlığı’ndan itibaren, Büyükşehir Belediye Başkanlığı sürecinde ve ikinci döneminde Bursa’mıza önemli hizmetleri var.”

Devam etti: 1.-yazi-icin-basbakan-yardimcisi-hakan-cavusoglu-001.jpg

“Kendisine müteşekkiriz, Allah razı olsun. Akıllarda yer edecek hizmetler ortaya koydu.”

Değişikliğin gerekçesini açıkladı:

“Bu değişiklik milletin beklentisi olarak karşımıza çıktı. Talep ve beklenti bu olunca direnç göstermek, milletle inatlaşmak elbette olmaz.”

Ardından…

Seçimle gelenin değiştirilmesi tartışmasına gönderme yaptı:

“Belediye başkanları her ne kadar halkın oyuyla gelmiş olsalar da bir rozetleri var. AK Parti rozeti taşıyorlar ve onları AK Parti aday gösterdi.”

Şuna işaret etti:

“Attığı adımdan, yaptığı hizmetten memnuniyet ya da memnuniyetsizlik partiyi de ilgilendiriyor. Çünkü sandık yeniden milletin önüne gelecek.”

Sonra sözü yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a getirdi:

“2004 yılından beri belediyecilikte çok önemli hizmetleri olan, önemli oy oranlarına yükselmiş bir arkadaşımız.”

Süreci anımsattı:

“İstişareler, saha çalışmaları, değerlendirmeler, temayüller yapıldı. 3 arkadaşımız Genel Başkanımızın huzuruna gittiler. Yeniden değerlendirme yapıldı ve kendisinde karar kılındı. O da görevi yürütüyor.”

Bu noktada…

“Alinur Aktaş’la ilk andan itibaren istişareler yapıyoruz” dedi ve ekledi:

“Milletin memnuniyetini kazanacak önemli işler yapıyor. Tamamen işine vakıf olduğunu görüyorum. Önümüzdeki süreç içinde Bursa’ya katkıları olacağını düşünüyorum.”

Şunun altını çizdi:

“Tecrübesi var, gençliği var, insan ilişkileri olağanüstü güzellikte. Tüm bunlar bir siyasetçide aranan özellikler. Bursa’mıza ve Bursa insanına faydalı işler yapacağına inanıyorum.”

Bir de misyon yükledi:

“Mutlaka başaracak.”
 

“Milletle seçimde bağ kuran parti değiliz”

 

Belediye başkanlarının istifa etmesinin hiç de kolay bir iş olmadığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu şunun üzerinde durdu:

“AK Parti milletle gönül bağını seçimden seçime kuran bir parti değil. Bu açıdan yaklaşanlar AK Parti’yi anlayamazlar.”

Örnek verdi:

“Sandıklar kapanıp da sayım yapıldığı andan itibaren millete döneriz. Yüzde 50 oy aldığımız seçimde ‘Acaba kalan yüzde 50’nin oyunu niye alamadık?’ diye kendimizi sorgularız.”
 

“Siz değiştirmezseniz millet sizi değiştirir”

 

AK Parti teşkilatındaki değişimi yorumlayan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoglu şunu söyledi:

“Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Siz kendiniz değiştirmezseniz, milletin değişim beklentisine karşılık vermezseniz millet sizi değiştirir.”

Bu noktada…

2001’de kurulduğu günden itibaren AK Parti’nin bu tür değişimleri sürekli yaptığını anımsatıp, şunu ekledi:

“Milletvekili seçilme yaşını 18’e indirdik. Gençleşme sağlayamayacaksak, değişimi yapamayacaksak sadece kural olsun ya da ambalaj olsun diye yapmadık. Mutlaka gençlere ve yeni yüzlere yer vermemiz gerekiyor.”
 

Barajın düşmesine Çavuşoğlu yorumu: Bekleyelim bakalım!

 

Gerçi… Siyaset açısından çok uzun bir zaman var, ama 31 Mart 2019’da olması gereken yerel seçim ile kağıt üzerinde 3 Kasım 2019 olarak gözüken cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi de hızla yaklaşıyor.

Dahası…

Her şeye ve tüm açıklamalara karşın 2018’de seçim olacağı beklentisi taraftar bulduğu gibi, “2018’de 3 seçim bir arada olur” diyenlerin sayısında da yeniden artış görülüyor.

İşte…

Böyle bir ortamda MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “ağır” bulduğunu söyleyerek gündeme getirdiği seçim barajı gündemde tartışılıyor.

Biz de…

Olay TV’deki Her Açıdan programında konuk ettiğimiz Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na bu çağrıyı anımsatıp, “AK Parti ve hükümet gündeminde seçim barajının düşürülmesi var mı?” diye açık açık sorduk.

O da…

Farklı bir anımsatma yaptı:

“AK Parti barajlarla ilgili konuyu daha 2012 yılında, 30 Eylül’de yaptığı demokratikleşme paketine sunmuştu. O zaman maalesef muhalefet partileri herhangi teklifte bulunmadı, mevcut durum devam etti.”

Bakışı şu:

“Şimdi yeni bir aşamaya geldik. Herkes düşüncesini ifade ediyor. Mutlaka değerlendirecek çalışmalar yapılacaktır.”

Şunu da ekledi:

“Henüz ortada bir şey yok, bekleyelim bakalım…”
 

“Algı operasyonlarına içerden destek üzücü”

 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, ekonomik savaşla karşı karşıya kaldığımızı vurgularken üzüldüğü bir noktaya işaret etti:

“Türkiye’nin çabası ve Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki yürüyüşü devam ederken, içimizdeki bazı odaklar tarafından algı operasyonlarına destek verildiğini görmek üzücü.”

O odaklara seslendi:

“Bizi eleştirebilirler, ama konu Türkiye olduğunda, bunu Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığıyla bağdaştırmak milletin hiç görmediği bir şeydi.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X