Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Çavuşoğlu, göçmen trajedisini incelemek üzere sınıra gidiyor

Aradığımızda… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşüyordu. Konuştuğumuzda, pazar gecesi Twitter’dan “Avrupa Birliği, sınırlarına ulaşan göçmenlere uluslararası koruma sağlamalı ” çağırısını sorduk.

Anladık ki…

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı olarak görev yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da bu konu üzerinde çalışıyor.

Nitekim…

“Az önce Sayın Cumhurbaşkanımızla da bu konuyu görüştüm” dedi ve şu değerlendirmeyi yaptı:

“Komisyonumuz bünyesindeki Göç ve Uyum Alt Komisyonu ile çarşamba sabahı Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarına gidip incelemeler yapacağız.”

Özellikle de…

Yunanistan tarafından sığınmacılara yapılanları ve insan hakları ihlallerini yerinde inceleyeceklerini vurgulayan Çavuşoğlu, süreci de anımsattı:

“İdlib’de 34 askerimizi şehit verdiğimiz menfur saldırı sonrası, ülkemizde bulunan geçici koruma altındaki başta Suriyeliler olmak üzere düzensiz göçmenlerden Avrupa’ya geçmek isteyenlere kara ve deniz sınırlarında engel olunmaması kararı verilmişti.”

Şuna işaret etti:

“1948 tarihli İnsan Hakları Evrensel Belgesi’nin 13/2 maddesinde herkesin, kendi ülkesi de dahil, herhangi bir ülkeden ayrılma ve dönme hakkına sahip olduğu yer alır. Bu da, göçmenlerin herhangi bir ülkeye gidişlerinin kısıtlanamayacağına açıkça işaret ediyor.”

Rakamları da söyledi:

“Ülkemizde 3.6 milyon Suriyeli ile 300 bin uluslararası koruma arayan sığınmacı var. Ayrıca 2019 yılında 450 bin düzensiz göçmen yakalandı.”

Şunun altını çizdi:

“Suriye kuzeyinden yeni göç dalgası gelmemesi ve bu ülkenin istikrara kavuşması için rejim unsurlarıyla mücadele ederken, ülkemizdeki Suriyelilerin temel ihtiyaçları için belli bir maliyeti karşılıyoruz.”

Şuna da dikkat çekti:

“İdlib bölgesinde 1 milyona yakın Suriyeli yerinden edildi. Rejimin sivilleri bombalamaya devam etmesi nedeniyle 2.5 milyon insan tehdit altında.”

Ortada “çok trajik bir durum” olduğunu vurgulayıp şunu söyledi:

“Avrupa Birliği ve bölgedeki uluslararası aktörler bu trajik duruma sessiz kaldılar. Türkiye de yeni bir göç dalgası riskini görüp gitmek isteyenler için sınırlarını açmak zorunda kaldı. Bu da Avrupa’yı etkiledi.”

 

İnsan hakları için BM harekete geçmeli

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, yarın Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarında yapılacak incelemeyi anlatırken “Yunanistan sınırını geçmek isteyen mültecilerin tampon bölgede durdurulup şiddet uygulandığı haberleri geliyor” dedi.

Çağrısı şu:

“Türkiye 8 yıldır misafir ediyor, hiç insan hakları ihlali olmadı. Bize ders vermeye kalkanların davranışı ortada. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği harekete geçmeli.”

 

İYİ Parti İl Başkanı Bahadır’ın kongrelerle ilgili yorumu: Herkes mutlu!

İlk kongreler… 23 Şubat’ta Yıldırım, Mustafakemalpaşa ve Karacabey’de yapıldı; Harmancık,  Kestel ve Keles ile devam etti. Hafta sonu da Gürsu ve Gemlik kongreleri vardı,

Kongrelerde…

Çok adaylı kongreler dahil, aday olan ilçe başkanlarının hepsi kazandı.

Bu tablo…

Çok adaylı il kongresine doğru yol alan İYİ Parti’de, kazanan yapıyı kuran İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır’ın elini rahatlatıyor.

İlçe kongrelerinin yarısının tamamlandığı süreci Dr. Yahya Bahadır şöyle yorumladı:

“Önemli olan parti içi demokrasinin işlemesi ve bunun da delege iradesiyle sürdürülmesi. Biz atamayla iki yıla yakın süredir görevimizi sürdürüyoruz. Seçime hazırlayacak kadroları seçmek adına da olağan kongrelerimizi yapıyoruz.”

Önemsediği nokta şu:

“Herkesin aday olabildiği bir kongre süreci yaşıyoruz. Herkes gayet mutlu. Teşkilatımızda büyük bir heyecan ve motivasyon var.”

 

İl kongresi ramazandan önce olacak

İYİ Parti’nin kongre takvimine göre son iki kongreyi iki büyük ilçe yapacak. 22 Mart’ta Osmangazi ve 26 Mart’ta Nilüfer kongreleriyle tamamlanacak.

İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır ilçe kongrelerini değerlendirirken “Süreci en sağlıklı şekilde Osmangazi ve Nilüfer’le bitireceğiz” dedi.

Kendi adaylığı konusunda “İlçe kongreleri bitmeden açıklama yapmam şık olmaz” diyen Bahadır tarihi de şöyle açıkladı:

“İl kongremizi nisan ayında, ramazan öncesinde yapmak istiyoruz.”

 

Karsak Deresi’ne atık bırakanlara Sertaslan çok kızdı: Seni bulacağım!

Yıllarca… CHP İlçe Başkanı olarak Gemlik’te siyaset yaptı. O nedenle yöreyi de, vatandaşı da, sorunları da, beklentileri de iyi biliyor.

Dahası…

Hesabi değil, içinden geldiği gibi davranıyor. Tepkisini de, memnuniyetini de belli etmekten çekinmiyor.

Nitekim…

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan pazar gecesi sosyal medyadan kızgın bir çağrı yaptı.

Paylaşımında…

Karsak Deresi’nin bırakılan kimyasal atıklar nedeniyle renk değiştirmiş halinin fotoğrafını yayınlayan Başkan Sertaslan atıkları bırakanlara sert ifadelerle seslendi:

“Karsak Deresi’ni bu hale getiren şeref yoksunu, seni elbet bulacağım. Biraz cesaretin varsa ben yaptım de. De ki, canına okuyayım.”

Açıkçası…

Bir belediye başkanının böylesine sert ifadelerine alışık değiliz. Ne var ki, Karsak Deresi’nin fotoğrafına bakıp “Az bile söylemiş” dememek elde değil.

Bunu yapanlardan birilerinin hesap sormasını desteklemek görevimiz.

 

Geleceğim Mesleğim projesinde GAYE yarışması

Kısa adıyla BEBKA olarak bildiğimiz Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İsmail Gerim sorumluluk alanındaki illerin gelişimleriyle ilgili önemli çalışmalara imza atıyor.

Bir yandan da, toplumsal projeler geliştiriyor, istihdamı arttırıcı özel gündemler hazırlıyor.

Bu kapsamda…

Geleceğim Mesleğim temasıyla kısa adı GAYE olan Girişimci Adımlar Yetkin Eller programı etkili sunum yarışması düzenlendi. Birinci tur elemelerinde gençler jüri karşısında etkili sunum için yarıştılar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X