Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Çavuşoğlu mesajı verdi: Sıra geldi Batı Trakya’da sorunları çözmeye

İzleyenler aynı görüşte… Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi kongresi, katılımı ve verdiği mesajla bir dernek kongresinin ötesine geçti, büyük bir ailenin birlik-beraberlik kongresine dönüştü.

Gerçi…

Yunanistan’dan gelip kongreye katılan bazı belediye başkanları dönüşlerinde linç kampanyası ile karşılaştılar, ama kongrenin havası burada halen devam ediyor.

İşte…

Yunanistan’ın yanı sıra Batı Trakya camiasının yaygın olduğu yerlerde hâlâ konuşulan kongre sonrası; geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu hafta sonu, kongrenin Divan Başkanlığını yapan Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mollasalih’le birlikte BTTDD Bursa Şubesi’ni ziyaret etti.

Kendisi de…

BTTDD Bursa Şubesi Başkanlığı yapan ve bu görevden milletvekilliğine yükselen Çavuşoğlu, kongrede ikinci kez başkan seçilip güven tazeleyen Dr. Ali Eminlatif’i kutlayan Çavuşoğlu kongre duygularını da dillendirdi:

“Muhteşem bir katılım ve birlik-beraberlik içerisinde gerçekleştirilen kongreden büyük memnuniyet duydum.”

Şu mesajı da verdi:

“Hemşerilerimizin Türkiye’de yıllardır kronikleşen birçok sorunu çözüme kavuştu. Türkiye’deki dinamikler artık Batı Trakya’daki sorunlar için çözüm üretmek zorunda.”

Bu noktada…

Türkiye’deki tüm dinamiklerin Batı Trakya’da yaşayan Türklerin karşılaştıkları sorunları çözmek ve Batı Trakya Davası için birlikte hareket etmek zorunda olduklarını özellikle vurguladı.

Ziyarette…

BTTDD Başkanı Dr. Ali Eminlatif de, öncelikle verdiği destek için Çavuşoğlu’na teşekkür ederken şunları söyledi:

“Geçmiş 3 yıldan alnımızın akıyla çıkmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Fakat yeni dönemde yönetim olarak daha çok çalışmamız gerektiğini de biliyoruz.”

Şunu da ekledi:

Çünkü, sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu kongremizde gördük. Birliğimizin nasıl güçlü olduğunu da dosta-düşmana gösterdik.”

 

Salman ‘kara listeye’ açıklık getirdi

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın pazar günü sosyal medyadan yaptığı “…Bu yolda herkesi, hatta rakiplerini bile sev, ama bence kara listeni de hep güncel tut” paylaşımını “Kırgınlığı mı var?” sorusuyla dün aktardık.

Salman, sözlerine sosyal medyadan açıklık getirdi:

“Güncel tutulan kara listeden kasıt; bu millete, devlete, bayrağa, vatana ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a kasteden, ülkemizi kendi çıkarları için tüm kazanımlarından mahrum bırakmayı amaçlayan, bu millete ve devlete ihanet edenler ve onların yolunda gidenlerdir.”

 

Tarihten bugüne gerçek bir başarı öyküsü… İşte Bursa’yı Büyütenler!

Gazeteler… Elbette haber verirler, ama yerel gazetelerden kentin kültürünün korunup gelişmesine katkı sağlamaları da ayrıca beklenir.

İşte…

Olay bu alanda sorumluluğunun farkında bir marka olarak Bursa’nın tarihine ve kültürüne katkı sağlıyor, ekonomisine ayna tutuyor.

Üstelik…

Bursa’yı Büyütenler dergisinin okuyucuyla buluşan son sayısında Bursa’nın tarihten bugüne ekonomi ve sanayi geçmişi ele alınıyor, gelişime kentin tanıklığı sağlanıyor.

“Türkiye’nin Otomobili Bursa’dan Yola Çıkıyor” kapağıyla yayınlanan Bursa’yı Büyütenler de diğer yayınlar gibi kitaplıklarda saklanacak bir dergi.

Nitekim…

Nahit Kayabaşı, derginin sunum yazısında önemli bir uyarı yapıyor:

“Günümüzde küresel ekonomiyle bağ kurma çalışmalarının ülkeler bazında değil de, kent ve bölge temelli girişimlerle yürütülüyor olması, Bursa’yı uluslararası platformların vazgeçilmez aktörlerinden biri yapabilir.”

 

SP, Erbakan’ı Bursa’da anacak

Rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan için pek çok unvan söylenebilir, kurduğu partilerin genel başkanlıkları sayılabilir, ama galiba en doğrusu Milli Görüş geleneğinin kurucusu olduğunu söylemek.

İşte…

Böylesine özel biri olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan için 27 Şubat Perşembe akşamı saat 20.00’de Merinos’taki Atatürk Kongre Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda anma program düzenlendi.

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da bu anma programına katılmak üzere Bursa’ya gelecek.

 

Uludağ Üniversitesi mutlu… O Ses Türkiye şampiyonu Ziraat’ten çıktı

Gördüğümüz kadarıyla… Televizyonlardaki ses ya da müzik yarışmaları arasında TV8‘de yayınlanan O Ses Türkiye adlı yarışma; formatı, jürisi, katılımcı performansları ve Acun Ilıcalı katkısı nedeniyle hepsinden farklı.

İşte…

Bu yarışmanın cumartesi akşamı yapılan finalinde Alkan Dalgakıran izleyici oylarıyla yarışmanın şampiyonu oldu.

Alkan’ın şampiyonluğu da…

Ziraat Fakültesi öğrencisi olması nedeniyle Bursa Uludağ Üniversitesi camiasını çok sevindirdi,

Nitekim…

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz yarışma şampiyonu Alkan Dalgakıran’ı kutlarken, önce düşüncelerini de paylaştı:

“Öğrencilerimizin sosyal hayatın içerisinde yer almalarını ve yeteneklerinin bulunduğu alanlardaki girişimlerini her zaman destekliyoruz.”

Kutlayıp dileklerini iletti:

“Katıldığı ses yarışmasında birinci olan Ziraat Fakültemiz öğrencilerinden Alkan Dalgakıran’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.”

 

Sahada Bursaspor’un genel müdürü gibiydi

Trabzonsqor’un genç golcüsü Alexander Sörloth’un, babası Göran Sörloth’la fotoğrafına bakarken anılara daldık.

1993 yılıydı…

Piontek teknik direktör olduğunda Danimarka’dan Pingel’le Norveç’ten Sörloth’u getirmişti. Norveçli karizmatik bir futbolcuydu.

Biz de o sezon Bursaspor maçlarını içeride-dışarıda Radyoaktif’ten canlı anlatıyorduk.

Bir maç yayınında, Sörloth’un duruşunu dinleyiciye şöyle aktarmıştık:

“Bursaspor’un futbolcusu gibi değil de, genel müdürü gibi duruyor.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X