Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Çavuşoğlu müjdeledi: Gençlik ve Spor’dan Bursa’ya 4 güzel haber

Aslında… Arama nedenimiz TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı’na yeniden seçilmesini kutlamaktı. Çünkü, komisyon seçiminin 14 Temmuz Salı günü olacağını biliyorduk.

“Komisyonda seçimi perşembe günü yapacağız” diye uyarırken, ses tonunda bir enerji hissettik. Nedenini de şöyle açıkladı:

“Bursa’ya merkezi idare yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın nezdinde, ilettiğimiz talepler karşılık buluyor. Bizler de Bursa’ya hizmet getirmenin mutluluğunu her gün artarak yaşıyoruz.”

Şunu anımsattı:

“Gençlik ve Spor Bakanımızın 2019 Bursa ziyaretinde Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’ni açarken 100 milyon liralık yatırım vaadi almıştık.”

O sürecin devam ettiğini belirtip şunun altını çizdi:

“Bu 100 milyonluk yatırımın bir kısmının ihalesini Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz yapacak. İmzalan protokollere göre bir kısmını ilçe belediyelerimiz, bir kısmını da Büyükşehir Belediyemiz ihaleye çıkacak.”

Mutluluğu şu:

“Sonuçta Bursa’ya hizmet ediliyor ve sözler tavizsiz yerine getiriliyor.”

Sonra da Bursa için 4 güzel haberini duyurdu:

Bir…

“Osmangazi Belediyemiz-Gençlik Spor Bakanlığı ortak projesi olan Osmangazi Atletizm Salonu pistinin ihalesi 21 Temmuz’da yapılıyor.”

İki…

“Başbakan Yardımcılığım döneminde Karapınar’da başlayan Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezi inşaatı yüzde 20’de kalmıştı. Yıldırımlı gençlere hizmet edecek olan ve hasretle beklenen tesisin tamamlanması için 15 milyon liralık ikmal ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak.”

Üç…

“Yine Yıldırım’da, Bursa Teknik Üniversitesi’nin yanındaki yurt yerleşkesi içine yapılacak 560 kişilik yeni bir yurt için Gençlik ve Spor Bakanlığımız 30 milyon liralık ihaleyi önümüzdeki günlerde gerçekleştirecek.”

Dört…

“Uludağ Üniversitesi Rektörümüzle birlikte Gençlik ve Spor Bakanımızı ziyaret etmiş, öğrencilerin istifade edebileceği bir spor kompleksi eksiğini konuşmuştuk. Bakanlığımız, yüzme havuzu ve spor salonları bulunan 10 milyon lira bedelli bir proje hazırladı.”

Mesajı da şu:

“Bu hizmetler Yıldırım’a ve Bursa’ya hayırlı olsun.”

Türkiye’nin ikinci büyük atletizm salonu

 

DCIM100MEDIADJI_0018.JPG

Türkiye’nin ikinci büyük atletizm salonunda son durumu 26 Ağustos 2109 günü “Spor Bakanlığı pist projesini yanlış yaptı, Atletizm Salonu açılamıyor” başlığıyla duyurduk.

21 Temmuz’daki ihalenin kapsamında 830 seyircili salonda pistin yanı sıra idari ofisler, fotofiniş odası, teknik ofis, ilkyardım ve doping odası, kondisyon salonu gibi bölümlerle idari ofisler yer alıyor.

Projede 6 kulvarlı pistin yanı sıra sırıkla atlama ve uzun atlama, gülle atma, yüksek atlama alanları da var.


Dürdane Kavşağı, İstanbul Yolu’ndaki tehlikeli dönüşleri önleyecek

 

Yıllardır… İstanbul’a giden yol üzerindeki en tehlikeli yer neresi olduğu sorusuna hep aynı cevap verilir: Dürdane.

Yolun…

Birer şerit gidiş-dönüş olduğu dönemlerde de, ikişer şeritli duble yola döndüğünden beri de bu sorun hep devam ediyor.

İşte…

Bursa’nın araç sirkülasyonu bakımından en yoğun şehirlerarası yolundaki en tehlikeli noktaya köprülü kavşak yapılarak müdahale ediliyor.

Siyasi iradenin karar ve takibiyle Karayolları’nın üstlendiği kavşak aslında 2018’de başladı, ama çeşitli nedenlerle yarım kaldı.

Pazartesi günü AK Parti Bursa milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin ve Zafer Işık’la gittiğimiz Dürdane’de Karayolları 14. Bölge Müdürü Ömer Güzel bilgi verirken, “Çalışma temposunu arttırdık, yılsonuna kadar bitireceğiz” dedi.

Böylece…

Dürdane’de trafik kazalarına yol açan tehlikeli dönüşleri önleyecek olan köprülü kavşak, Osmangazi’ye bağlı Selçukgazi ve Seçköy’ü de birbirine bağlayacak.


Bir köprülü kavşak da Kurtul’a

 

İstanbul Yolu’nda, Dürdane tepesini aştıktan sonra inişin sonundaki Kurtul Köyü’nün sıkıntısı, köyle tarla ve bahçeleri yolun birbirinden ayırması.

Karşıda kalan bahçelere ve tarlalara gittiklerinde dönüşü Engürücük Kavşağı’ndan yapmak zorunda kalıyorlar.

Bunu ortadan kaldırmak için Karayolları bir köprülü kavşak da Kurtul7a yapıyor. Kavşak, yoldun karşısına geçişlerle birlikte, Bursa ve Gemlik yönlerinden gelen araçlar için de geri dönüş sağlayacak.


İYİ Parti’de ‘üçüncü aday’ için karar günü: Bahadır mı, Yılmaz mı?

 

Kongresini… 9 Ağustos’ta Beşevler’deki İbrahim Yazıcı Stadyumu’nda yapacak olan İYİ Parti’de il başkanı adayı olarak Selçuk Türkoğlu ekibini kurup sahaya çıktı ve teşkilatlarla mahalleleri dolaşıp destek istiyor.

Zafer Milli ise göz önünden uzak durmaya özen gösteren bir anlayışla çalışıyor.

Üçüncü adaylık için…

İYİ Parti İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır ile kulislerde adı geçen Kurucu İl Başkanı Yüksel Yılmaz genel merkezle görüşmek üzere dün Ankara’ya gittiler.

Gerçi…

İlçe kongrelerine müdahil olmayıp çok adaylı kongrelere fırsat tanıyan İYİ Parti Genel Merkezi’nin il kongresi için tavır almayacağı düşünülüyor, ama yine de bütünlük adına genel merkez görüşü önemseniyor.

O nedenle…

Yılmaz’ın adaylığını bekleyenler “perşembe ya da cuma günü açıklayacak” derken, İl Başkanı Bahadır genel merkezdeki görüşmelerde Bursa’ya ilişkin değerlendirmelerinden sonra “bekleyip süreci izleme” kararı aldı.

Yenişehir’de Ercan Özel formülü

 

Pandemi sürecinin başında yapılan İYİ Parti Yenişehir İlçe kongresinde Bülent Korku başkanlığındaki tek liste seçimi kazanıp göreve başlamıştı.

Ne var ki…

Aradan geçen 4 ay yönetim içinde görüş ayrılıkları ortaya çıktı. Yönetimin bir bölümü istifa edince de İlçe Başkanı Korku istifasını açıklayıp “birlikte geldik, birlikte bırakırız” mesajı verdi.

Yerine de…

İYİ Parti Genel Merkezi tarafından, geçen dönem Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi olan Ercan Özel ilçe başkanı olarak atandı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X